yonda yonda komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

Neskutečně silný příběh z období před okupací, války i po ní.

09.02.2024 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

I v téhle knize potvrdila Michaela Klevisová svou pozici jedné z našich nejlepších spisovatelek současnosti. Velmi dobře popsaná atmosféra drsného kraje s řadou postav různých charakterů. Doporučuji!

15.01.2023 4 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

A. Mornštajnová opět nezklamala. Příběh, kde se střídají dvě časové roviny provede čtenáře obdobím od 2. světové války až po konec 20. století. Velmi povedené!

09.09.2023 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Tato kniha se určitě ,,zadře", každému kdo si jí přečte. Příjemně plynoucí příběh napříč generacemi určitě stojí za pozornost.

28.07.2023 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Tohle je hodně silný příběh. Velmi čtivé přitom se (alespoň já jo) člověk dozví i kus historie o které neměl dosud potuchy.

28.02.2021 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Tak tohle bylo něco, co mě opravdu vzalo! Jak námět, tak styl psaní. A takový ten ocásek po přečtení, kdy člověk přemítá coby, kdyby....

16.02.2023 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

A. Mornštajnová mě jako obvykle vcucla do svého příběhu. Vyprávění o spletitých životech několika generací je plné emocí a nutí čtenáře číst pořád dál.

15.11.2023 5 z 5

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Další bezva detektivka z pera Michaely Klevisové. Sugestivně popsaná krajina, postavy, jasná zápletka a přítomnost oblíbeného kriminalisty Josefa Bergmana. Super!

24.04.2023 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Knížka se čte velmi dobře, napínavé a pro mě konec překvapivý. Tento žánr běžně nečtu, ale tohle mě vážně bavilo.

17.11.2020 4 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Další díl nezaostal za svým předchůdcem. Opět strhující popis jednoho neveselého období našich dějin. Vypěstovala jsem si už návyk na sledování životních osudů všech postav a tak netrpělivě vyhlížím třetí knihu...

14.04.2021 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Další úžasná kniha z pera A. Mornštajnové. Odstrašující příklad toho, jak mohly věci dopadnout. Ještě že jsem tehdy nepochybovala.

03.06.2024 5 z 5

Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Velké překvapení. Autorku jsem ani neznala a po přečtení této knihy doufám, že zas něco napíše. Příběh byl uvěřitelný, zajímavý a velmi čtivý.

18.08.2024 5 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Moje nejoblíbenější autorka vůbec.Tohle je prostě klasika.

18.10.2019 5 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Příjemné čtení na poklidné večery. Je tam všechno, láska, dojetí, smutek i vtipné momenty. Kdo má rád Jojo Moyseovou, nebude určitě zklamán.

06.04.2022 4 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Milý příběh. On a ona se nesnáší, pak po sobě pokukují a pak už nejen to. A na pozadí toho všeho dobré jídlo, příjemné inteiéry, vůně svíček. Prostě hygge.

03.01.2022 4 z 5

Děvčátko Děvčátko Martin Goffa

Knihy M.Goffy se čtou velmi dobře a rychle. Tentokrát jsem některé drsnější pasáže trochu skákala. Směle si knihu přidávám do výzvy. Vážně bych se na místě tohoto příběhu nechtěla ocitnout....

19.02.2021 4 z 5

Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Většinou knihy od mužských autorů moc nevyhledávám, ale tady jsem ráda, že jsem tak udělala. Jednalo se o 4 povídky, kde byly postavy vzájemně propojené. Nechci příliš spoilerovat, ale jedno je jisté...dojetí se neubráníte.

31.08.2020 5 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Mám ráda všechny knihy M.Klevisové. Líbí se mi propracovanost postav i celková atmosféra.Českého detektiva Bergmana jsem si oblíbila jako protipól drsňáckých superhrdinů/nic proti nim/.

27.08.2019 4 z 5

Plaváček Plaváček Martin Goffa

Opět výborná česká detektivka z pera M.Goffy

01.12.2020 5 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Knihu jsem si přečetla kvůli výzvě po letech znova. Musím říct, že je to pořád pěkné počtení, ale přece jen už uběhlo hodně let a já to cítila.

12.03.2023 4 z 5