yueh24 yueh24 komentáře u knih

Svobodnej národ Svobodnej národ Terry Pratchett

Nac mac Fíglové jsou super, příběh je super, jen mi trošku vadila jejich řeč, někdy jsem jim ne úplně rozuměl. Na druhou stranu to zase dotváří jejich kouzlo, bez toho by to nebylo ono. Jen jsem si říkal, že pan Kantůrek měl s překladem asi celkem práci (předpokládám, že v originálu mluví Fíglové také nějakým nářečím).

09.05.2013 4 z 5

Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Terry Pratchett

Obvykle mi knihy od Pratchetta, které nejsou zeměplošské, připadají kapku horší, Maurice ale přiřazuji na úroveň nejlepších dílů Zeměplochy. Tenhle příbeh mi sedl se vším všudy.

09.05.2013 5 z 5

Magický prazdroj Magický prazdroj Terry Pratchett

Tento díl Zeměplochy nepovažuji za úplně top, ale přesto patří k tomu lepšímu, asi kvůli účasti Mrakoplaše, knihy s ním patří mezi mé nejoblíbenější.

09.05.2013 4 z 5

Kobercové Kobercové Terry Pratchett

Proložil jsem Zeměplochu jinou knihou od Pratchetta a nějak jsem z toho nebyl nadšený jako ze zeměplošských titulů. Asi to není špatné, ale tak nějak mě to nebavilo a ke čtení jsem se musel trochu nutit.

09.05.2013 3 z 5

Klobouk s oblohou Klobouk s oblohou Terry Pratchett

Přestože moc nemusím příběhy od Pratchetta, kde jsou čarodějky, tohle se mi hodně líbilo, možná kvůli Nac mac Fíglům, nevím. Každopádně jsem se u knihy téměř nenudil, na rozdíl od například Čarodějek na cestách nebo Soudných sester.

08.05.2013 4 z 5

Divadlo krutosti Divadlo krutosti Terry Pratchett

Celkem zajímavá sbírka povídek od Terryho Pratchetta. Je to trochu něco jiného než Zeměplocha, ale Pratchett se ani tady nezapře. Povedené.

08.05.2013 4 z 5

Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Ze začátku mi trochu trvalo, než jsem se do toho dostal, ale pak mě to donutilo kupovat si další a další a další knihy od Terryho Pratchetta.

08.05.2013 5 z 5

Těžké melodično Těžké melodično Terry Pratchett

Přišlo mi to jako jedna ze slabších zeměplošských knížek, ale i tak se to to četlo celkem dobře. Jen to nebylo asi tak vtipné, jak bych chtěl a jak jsem zvyklý.

08.05.2013 3 z 5

Milenec lady Chatterleyové Milenec lady Chatterleyové David Herbert Lawrence

Z románu jsem trochu zklamaný. Přišlo mi to celkem zdařile napsané, ale když čtu knihu, jsem rád, když je mi alespoň jedna postava sympatická. Měl jsem celou knihu pocit, že tohle by se nikdy nemohlo odehrát, přišlo mi to celé takové nesmyslné. Nějak jsem se moc neorientoval nebo neprokouknul motivaci jednání jednotlivých postav, tím pádem mě to asi ani celkově moc neoslovilo.

27.04.2013 3 z 5

Terry Pratchett - Portfolio Terry Pratchett - Portfolio Terry Pratchett

Protože jsem byl ovlivněn ilustracemi, které byly na prvních zeměplošských titulech, nedokázal jsem nějak přilnout k těmto. Texty jsou samozřejmě výborné.

27.04.2013 3 z 5

Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Napínavý příběh ze starého Egypta. Nejde sice moc do hloubky, ale o to více děj ubíhá. Společně s druhým pokračováním asi nejlepší, ale i třetí a čtvrté pokračování stojí za to.

15.04.2013 4 z 5

Absolutní zlo Absolutní zlo Alex Kava (p)

Jednoduchý a předvídatelný děj, nicméně celkem dobře a rychle se to čte. Řekl bych, že je to taková nenáročná kniha na letní dovolenou, kde člověk chce vypnout a o ničem moc nepřemýšlet.

07.04.2013 3 z 5

Zápisky z podzemí Zápisky z podzemí Fjodor Michajlovič Dostojevskij

První část se mi zdála dost nudná, nebyla pro mě zajímavá. O to více jsem si liboval v části druhé (obsáhlejší), kde Dostojevskij dokonale rozebírá nitro hlavního hrdiny. Tohle byla fakt čistá radost ze čtení a rád se k této knize ještě někdy vrátím.

01.04.2013 5 z 5

Ďabiel DeFoe Ďabiel DeFoe John Maxwell Coetzee

Tuto knihu jsem začal číst, protože mě zajímalo, zda a v jaké podobě a míře v ní bude odkaz na Robinsona Crusoa (jak název napovídal), ale její četbu považuji za promrhaný čas. Vůbec nechápu, o co tady autorovi šlo a knihu jsem dočetl jen silou vůle.

31.03.2013 1 z 5

Chilské nokturno Chilské nokturno Roberto Bolaño

Po nadšení z Divokých detektivů a románu 2666 jsem si přečetl i tuto knihu, která je trochu jinak pojatá a ne úplně mi sedla. Některé pasáže mi přišly zajímavé, některé hodně nudné. Celkově vzato to nebylo úplně špatné, ale byl jsem rád, že má jen těch 136 stran.

30.03.2013 3 z 5