zbožňuju_knihy komentáře u knih
Vynikající! Hlavní hrdina je sice takový malý Terminátor, co přežije vše, ale čtení je to výborné, dobrodružné, autor má výborný rozhled.
Nemohu jinak než za 5*. A těším se na pokračování!
Dala jsem 4*. Bylo to čtivé, bylo to docela dobré, ale na zadek jsem se neposadila. Vlastně jsem si říkala, že v tom bude nějaký psychopat hned od začátku. Některé chování mi přišlo zvláštní, nelogické. No co psát a nespoilerovat. Možná, když už v tomhle stylu má člověk něco načteno už ho nic moc nepřekvapí. Knihy navazují volně, tohle je první, kterou jsem ze série četla a neměla jsem pocit, že bych něco nechápala.
Zkusím nějaký další díl a uvidím. Bylo to na mne takové.. americké .
Četla jsem to šíleně dlouho, na to jak je to úzké! Nejspíš kvůli těm podobným jménům a tomu, jak to bylo napsané, takové rozvláčné, někdo se něco dozvěděl a nemohl tomu uvěřit a blablabla.
První knížka mě bavila moc, mám půjčený i další díl, na který jsem zvědavá a dám mu šanci.
Co předvádí Eriky sestra nechápu a někteří na oddělení policie jsou opravdu na ránu. Dávám 3* a šanci dalšímu dílu.
Nedokážu ohodnotit, v půlce mě to přestalo zajímat i bavit. Bylo to nějaké takové rozvleklé.. pokusím se k tomu vrátit a zjistit, kdo teda vraždí nebo co se s těmi dětmi děje-dělo. Ale zbývá ještě tolik stran a nevím, zda to nebude jen mlácení prázdné slámy
Neskutečně těžká doba, dnes si žijeme v blahobytu, máme vše a nevážíme si..
Dávám 5*
Kniha je docela doják, řekla bych. Pro mne byla neskutečně dobrá kniha Velká samota, tohle za mě slabší, ale stále dobré. Že byla Elsa hrdinka bych netvrdila, spíše se snažila přežít, hrdinkou se stala až když ji situace donutila. Ale tak už to v životě bývá.
(SPOILER) Kniha je čtivá a plná děje, jak zmiňují ostatní. Za mě tam bylo také spoustu předvídatelných míst a ten konec byl jako z amerického filmu tedy. Zvedala jsem obočí několikrát a to třeba při výměně motoru, uprostřed lesa, pomocí ničeho. No asi dobrý Terminátor a MacGyver je ten Dorran. Přece jen motor vozu váží kolik? tak +/- 100kg, vyndat ho z vraku a pak nový zvednout sám ze země, nainstalovat ho do poloslisovaného vozu, ještě v rekordním čase a pak s ním najezdit stovky kilometrů. Záležitost knížek :-). Celkově za 4*
Je to hrozně zdlouhavé, pro mě to je taková malá tortura, až postupně o knihu ztrácím zájem. Dávám 3*, čekala jsem víc.
Krása střídá nádheru :-).
Vždycky si beru takovéto knížky na proložení nějaké hrůzy, po knížce z Osvětimi nebo nějakých vraždách. Knížka byla opět excelentní, pokud chcete erotiku, tady dokonce už nejde jen o sex, ale máme tu krásnou červenou knihovnu s trochou mystična. V tomto žánru si zaslouží pěkných 5*.
Přečetla jsem všechny tři díly Rudé a když se podívám do komentářů u jedničky a i u dvojky, mrzí mě, že se kniha dostala do rukou lidem přízemním a suchým. To se nemůžete trochu odvázat aspoň u toho čtení? To jste opravdu tak prudérní? Jasně, že to bylo moc, ale je to jen knížka, kde už Vám obal jasně naznačuje o co se jedná, tak proč to, dámy, čtete..? Škoda, srážíte hodnocení, přitom erotických knih je spousta, ale s takovou fantazií.. to už musíte zapátrat.
Tahle byla ze všech tří nejreálnější a nepohybovala se v tak velké míře ve fantaziích. Proto se bude podle všeho líbit nejvíce. Oproti prvnímu dílu je to slabý, ale krásně sladký odvar.
Pokud máte náladu na tento typ četby, tady máte ode mne tip a doporučení :-)
Bylo to skvělý. Tenhle spisovatel překvapuje a baví mne. Jen mě otravuje, že je tu kniha vícekrát s různými přebaly, lze nějak lépe sjednotit...?
Pouštím se teď do "ležáků" ve své knihovně a objevuji čím dál větší poklady! Po klidné Agathě Raisinové byla tato kniha skvělou jízdou! David mne baví, až budu mít chuť na nákup, pořídím jeho pokračování. Přečteno za necelé dva dny: takové malé městečko skrývá nemalé překvapení a podivnou skladbu obyvatel.., kterým se nechcete dostat do rukou...
Po dlouhé době kniha, které nelze nic vytknout. Od autora s jistotou pořídím další kusy. Začátek byl poněkud podivný, ale pro mne standardní zlomová stránka u všech knih: strana 100 a dál už to jelo!
Přečetla jsem skoro v kuse, inspirováno českým vrahem a proto naprosto nevhodné pro slabé povahy, které odradí nejspíše už pěkná obálka.
Palec nahoru, tento ČESKÝ autor je pro mne velkým překvapením a srovnání s Kingem mi vůbec nevadí, takové dlouhé květnaté věty a košaté vyprávění, to už tu dlouho nebylo. Díky bohu to nebylo na 500stran (ne-li více), jak se dočítáme u Kinga a proto 3x hurá!
Bohuzel jsem se tesila a nespise nejsem cilova skupina.. Samotnou mne prekvapuje, jak mi vadily vulgarni a hovorove vyrazy. Mela jsem pocit, ze ctu povidku nekoho tak ze stredni skoly. Za mne ne. Presto pochvalim obalku, ktera se mi libi a zapada mi k ostatnim kniham, kt od autorky mam. Uplne ted dychtim po kvalitni literature, prze toto mezi ni opravdu neradim. Tak snad priste!
Nad autorkou jsem zlomila pomyslnou hůl po přečtení Hypnotizérky. Byla jsem šťastná, když jsem se té nudné knihy zbavila. Po čase jsem se rozhodla dát autorce ještě šanci (se vzpomínkou na knihu Na co Alice zapomněla) a dobře jsem udělala.
Do půlky knihy čtivé, uprostřed vás to donutí zvednout obočí a ten krásný konec.. Ten mě potěšil. A teď zase nějaký ten thriller, přece jen po sladkém se tloustne a rychle se kazí zuby.. To se pak špatně TRANSFORMUJE.
Ducharska detektivka, rekla bych. Hezky ctive, bohuzel vubec desive. Zimni lide mne pohltili, i kdyz uz si z nich moc nepamatuji, jen to hororove skrabani na skrin:D. Tady nebyla zadna mraziva chvilka, zacatek mozna zbytecne dlouhy a ze se jedna o pribeh o dome, kde strasi.. od toho straseni v dome jsem cekala tak nejak vic. Ono to ale vlastne moc nejde, kdyz dum pul knihy ani nestoji. .
Dlouhou dobu mi strasila v knihovne, cekala jsem na chvili, kdy prijde chut na silnou kavu. Jenze misto kafe prisla melta.
Tedy číst kvalitní literaturu - třeba čtyři knihy od Remarquea, které jsem přečetla v krátkém čase za sebou - a pak si dát tohle..
Když jsem knihu začínala číst, byla jsem dost otrávená z toho, jak literatura upadla, je psána jako pro hlupáky, jsou tam chyby, všechno je vysvětlováno, jako když si člověk nic sám nedomyslí. Začátek knihy je směrován na náctileté: tváří se jako kniha pro mládež. Děj se postupně přesune, chytá jakýsi grif a vtahuje vás do děje. Konec je protahovaný a zbytečně zdlouhavý. V posledních dvou stranách nás chce autorka zřejmě šokovat, ano i já jsem byla šokovaná, že je už konečně konec.
Za mne lepší průměr, 3 a 1/2*
Skvělá místy pro mne dojemná kniha. Začátek mne lehce odrazoval - působil pubertálně. Časem tento pocit odezněl.
Zajímavá představa pro posmrtný život. Proč ne?
Jedná se o knihu čtivou, nicméně konec je vysloveně pohádka pro dospělé. Autorka popustila uzdu své fantazie na maximum, jen upíři mi chyběli..
Bohužel se jedná o kopii knihy předešlé, shoduje se toho více než dost. Jakoby se autorka nemohla prve rozhodnout a tak napsala dvě verze stejného příběhu.
Za mě tedy slabší, ale číst se to dá, jen ten konec už je prostě moc.
Čtivý, dobrý horůrek, jednu chvíli mi šel mráz po zádech. Nevím proč, ale trochu mi to připomnělo styl psaní Jennifer McMahon - Zimní lidé nebo Vermontské psycho? :-). Přidávám do "Podobné knihy" Příjemně jsem u toho vypnula a početla si.
SPOILER!:
trochu mne zamrzelo, když místo ducha jsem četla o jakési zombie, co vylézá z hrobu. A pořád jsem nechápala, proč sakra tu svíčku nezapálí, co jí to udělá, když to tetka dělala každý pátek, možná k tomu měla nějaký důvod, žé? :-D
Celá kniha v podstatě o ničem, ale to je záměr: vypnout a moc nepřemýšlet. Asi třikrát mi tekly slzy smíchy, proto dávám 3*. Jinak je kniha vydaná opět velkými písmeny a tři stránky = jedna strana v kterékoli jiné beletrii. Dalo by se vydat i jako povídka, přečteno za dvě, max 3 hodiny = zbytečně drahé za tak málo textu :-(