Zdenas5 Zdenas5 komentáře u knih

Zmizení Astrid Bricardové Zmizení Astrid Bricardové Natasha Lester

Letos jsem přečetla několik knih o silných ženách, které šly za svým snem a prosadily se v odvětvích, jež byla určena jen mužům. Všechny tyto knihy se opíraly o skutečné postavy a zanechaly ve mně hlubokou stopu. Jsou to Dirigentka (Petersová), V jeho stínu a Chirurgova dcera (Blake) a jako třešnička na dortu tato kniha od Lesterové. Více v krásném komentáři od Šánky.

10.11.2024 5 z 5

Vražedné znamení Vražedné znamení Andreas Gruber

Jak se dalo očekávat, patří i tento díl ke knihám, které vás uchopí na první stránce a nepustí,dokud ji nepřečtete. Doufám, že brzy vyjde další díl.

02.11.2024 5 z 5

Chirurgova dcera Chirurgova dcera Audrey Blake

Pěkné pokračování prvního dílu. Zajímavé srovnání lékařství v Bologni a Londýně. Byly to silné a odvážné ženy, které nám vyšlapaly cestičku k rovnoprávnosti.

29.10.2024

Krvavá spása Krvavá spása Lisa Regan

Tuhle sérii miluji, souhlasím s tím, že číst knihu o povodních těsně po tom, co u nás skončily, dodávalo příběhu na autentičnosti, ale přesto mi tentokrát něco chybělo.

20.10.2024 4 z 5

V jeho stínu V jeho stínu Audrey Blake

Velmi pěkná kniha z lékařského prostředí a o tom, jak ženy v minulosti musely bojovat za to, co my dnes bereme jako samozřejmost.

07.10.2024 5 z 5

Červená královna Červená královna Juan Gómez-Jurado

I já jsem objevila novou úžasnou dvojici vyšetřovatelů, přidávám do oblíbených. Doufám, že pokračování vyjde brzy.

22.09.2024 5 z 5

Silnější než smrt Silnější než smrt Lisa Scottoline

Pěkná kniha z nepěkného období.

09.09.2024 5 z 5

Přežij, dokud můžeš Přežij, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Romantická linka skončila podle očekávání, vrah odhalen, rodinné vztahy nedořešené, vypadá to na další pokračování. Uvidíme, jak se s tím autorka popasuje.

20.08.2024 4 z 5

Zmiz, dokud můžeš Zmiz, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Přečteno velmi rychle, i když mi kniha spíše než mrazení v zádech vyvolávala úsměv na tváři. Je to taková příjemná oddechovka. Hned se vrhám na poslední díl. Jsem zvědavá, jak to dopadne s Abigail.

16.08.2024 4 z 5

Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Do thrilleru má daleko, silná romantická linka. Četla se však dobře, bavila mě.

14.08.2024 4 z 5

Podívej se podruhé... Podívej se podruhé... Dagmar Digma Čechová

Velmi neobvyklé téma, po několika úvodních stránkách jsem sice chtěla knihu odložit, ale vydržela jsem a udělala jsem dobře. S tak bravurně popsanou mrchou jsem se ještě nesetkala, i když mi děj přišel občas neuvěřitelný. V reálu jsem se s takovým člověkem nesetkala. S Oldřichem jsem se radovaIa, trpěla, smála, ale nejvíc jsem ho obdivovala za to, jak to všechno vyřešil. Velmi mě bavil jeho imaginární přítel Xaver, zaujaly mě však i vsuvky z Oldřichových knih a o tom, co autor prožívá při psaní nové knihy.

11.08.2024 4 z 5

Všechny květy Paříže Všechny květy Paříže Sarah Jio

Milý, dojemný příběh kombinující minulost a současnost.

Ať už se z našich životů pokoušíme vykřesat cokoliv, většinu z toho neovlivníme. Co se má stát, stane se. Většina z toho už je napsaná ve hvězdách.

09.08.2024 5 z 5

Hodinářův trik Hodinářův trik Jeffery Deaver

Opět zajímavý souboj mozků, měla jsem obavy, že je to poslední dil, ale zatím se objevil nový geniální soupeř. Těším se na pokračování.

07.08.2024 4 z 5

Tajemství zamčené knihovny Tajemství zamčené knihovny Frida Skybäck

Další z příběhů, který se odehrává v současnosti a během války, který však nepřinesl nic nového. Za mě takový průměr, ale četl se dobře.

30.07.2024 3 z 5

Uloupené dívky Uloupené dívky Angela Marsons

Skvělý díl s nečekaným rozuzlením, už se těším na další.

21.07.2024 5 z 5

Poslední dům v ulici Poslední dům v ulici Diane Chamberlain

Kniha se mi dobře četla, téma zajímavé, závěr překvapivý.

17.07.2024 4 z 5

Skrytý ráj Skrytý ráj Luca Di Fulvio

Tato skvělá kniha nás přivádí do 17. století, do období honů na čarodějnice. Doba i postavy jsou výborně popsány. Mistrně jsou zachyceny praktiky inkvizitorů, kteří své hříšné touhy svádí na nevinné, jejich manipulace s lidmi, kteří se jich bojí, ale také odvaha a touha žen změnit své postavení ve společnosti a získat přístup ke vzdělání. Mně se tato kniha líbila ze všech nejvíc a je škoda, že autor už žádnou další nenapíše.

17.07.2024 5 z 5

Noční koupání Noční koupání Megan Goldin

Kniha se mi moc líbila, je plná zvratů i myšlenek na přemýšlení, hlavní hrdinka je sympatická. Doufám, že se brzy dočkáme dalších dílů, že nezůstane jen u toho jednoho, jak se to občas stává.

27.06.2024 5 z 5

Krabička vzpomínek Krabička vzpomínek Kathryn Hughes

Taková nenáročná oddechovka na dovolenou.

21.06.2024 4 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Při nudné práci se docela dobře poslouchá, jinak opět předvídatelná romantika.Jednu hvězdu za prostředí, loni jsem v některá zmiňovaná místa navštívila, takže mě bylo jasné, proč tam Hannah chce zůstat.

13.06.2024 3 z 5