zuzca.h

No rozhodně horší než první díl, kde mi Mare tolik nelezla na nervi ale během druhého dílu se vyšplhala holka pěkně vysoko :D. Děj byl takovej utahanaj tak doufám, že třetí díl přinese rozuzlení, bude akčnější a Mare se přestane chovat jako namyšlenej spratek.

Nádherny závěr celé serie. Každá kniha byla vždy lepší a lepší a Winter je prostě a jednoduše nejlepší. V Cress jsem si říkala jaká nakonec Winter bude, ale musím říc, že po dočtení posledního dílu je to má nejoblíbenější postava z Měsíčních kroniyk no hned na to jí šlapou na paty všechny ostatní postavy. Jednoduše lze říc, že tato série se autorce opravdu povedla krásně propracovaný děj i jednotlivé postavy.

Málokdy dávám 5 hvězdiček, ale tato autorova prvotina si ji podle mě zaslouží. Zajímavý příběh vystavěný na "legendě" o Atlantidě a vlivu jejich obyvatel na vývoj "inteligentního" lidstva a o vnitřním boji v celosvětové a velmi mocné organizaci kdy se jedna frakce této organizace snaží Atlantiďany zničit na základě vlastních doměnek o tom, že vyspělejší tvor vždy zničí ty méně vyspělé (dle hesla podle sebe soudím tebe) a méně početnou frakcí té samé organizace, která se tomu snaží zabránit.
Autor čtenáře vtáhne do děje hned na začátku a s místy sice nudnějšími pasážemi ho drží celekem pevně až ke konci kde to opět nabere spád.
Co se mi líbí je, že autorovi neutíkají logické souvislosti a v průběhu knihy si neprotiřečí a co opravdu oceňuji je, že se nepouští do přílišných vědeckých detailů, kde by si mohl naběhnout. Za mě zajímavé počtení a jsem zvědavá na další díl.

Zajímavý námět a krásně rozpracované.
Na postavách "Havraního bratrstva" se mi líbilo jak byl každý jiný a každý se svým způsobem pral se svým vnitřním démonem a třeba zrovna u Adama to kvůli jeho hrdosti nedopadlo úplně nejlíp :(
Lily mi bylo občas líto být jí tak bych se asi víc zajímala o určité věci a nenechala bych se odbít odpověďma co dostávala od své matky a "tet" takle byla občas celekm dost mimo.
Těším se na další pokračování a na to jak se vše vlastně rozplete.

Náhodou jsem na knihu narazila v knihovně, v novinkách, a na první pohled mě upoutala její obálka, která je prostě nádherná a musím říc, že mě nezklamala ani kniha samotná.
Je to zajímavé zpracování klasického příběhu 1000 a jedné noci. Oba hlavní hrdinové Šazí i Chalíd se vám postupně dostanou pod kůži a jak nejsem moc fanoušek happy endů tak tady jsem jim ho prostě přála i přesto, že mi bylo líto Tárika, ke kterému jsem si při čtení našla taky cestu. Velmi vtipnou postavou je Despika, která si svou prořízlou pusou neustále koleduje o malér, ale nějakým zahádným způsobem je prostě fajn a bez ní by to nebylo ono :) Rozhodně se těším na další díl, protože jsme zvědavá co si autorka pro své hrdniny v jich světě přichystala.

Kniha se četla dobře. Co se mi líbilo bylo jak si autor v jednotlivých kapitolách pomáhá k vysvětlení popisovaného jevu příklady z reálného života, což dodává knize na čtivosti a realitě víc než jen strohé poučky a data získaná z výzkumu. Myslím, že na motivaci a fungování mezilidských vztahů hlavně tedy ve firmě budu po přečtení této knihy nahlížet trochu jinak.

Začátek trochu nudný, ale pak se to rozjelo. Libí se mi ten nápad rozkastovaní podle vlastnosti a schopností a zpracování je taky ucházející jen u některých postav bych klidně snesla hlubší propracování.
Mare mi příjde trochu naivní, ale co čekat od 17ti leté holky :), podobnou reakci jejího "snoubence" jsem tak nějak trochu očekávala sice trochu dřív než na konci ale i tak jsme si říkala že ta změna jeho chování nebude jen tak.Ale musím ,že to co s matinkou na konci knihy vykonali přece jen předčilo má očekávání. Jsem zvědavá na další díl.

Opravdu mi nesedl styl jakým je kniha napsaná takže jsem se dějem prokousávala opravdu těžko a knihu nedložila jen kvůli velmi zajímavému a celkem realistickému tématu kam až to lidstvo může dopracovat, možná, bohužel v ne až tak vzdálené budoucnosti.

Krásná kniha o hrůzné věci a nepředstavitelném chrakteru hlavního hrdiny. Fotografie v knize jsou i přes hrůzu, kterou zobrazují, nádherné, je vidět že fotograf měl talent a skutečně zachytil sílu daného okamžiku.

Myslím, že je to hezká YA no spíš dětská knížka :) Zajímavý námět hezky lehce propracované postavy. Třeba, až jednou bude víc času, nebo budu potřebovat relax nad hezkou knížkou tak si přečtu i pokračování.

Taková hodně oddechová knížka o komplikovanějším osudu jedné rodiny. Kniha neurazí, ale ani příliš nenadchne. Co bylo zajímavé byly zmínky o tom jak to dřív chodilo v textilní továrně a vůbec historické zmínky o životě lidí.

Opravdu zajímá kniha o jedné legendě, ale je v ní skryto mnohem víc. Prostě to jen nikdy nevzdávej...

Knihu jsme přečetla jedním dechem, přesněji řečeno v podstatě za jeden den. Líbila se mi hlavní hrdinka i námět a zpracování, děj měl spád. Co mě opravdu překvapilo bylo to co Caroline ke konci knihy uděla i jak se k jejímu činu postavila další postava z knihy s kterou její čin přímo souvisel. A myslím si, že policista v důchodu ví svý:)

4 hvězdičky dávám kvůli super závěru, který narozdíl od celé knihy byl napínavý a svižný. Co se mi líbilo je vykreslení všech postav, jen na můj vkus byl děj moc rozvláčný a 3/4 knihy mu chyběl spád, ale i přesto si ráda přečtu další případ který bude Cormoran s Robin řešit.

Zajímavé téma na bázi Urban legends okořeněné "tajným" vojenským výzkumem. Autor bohužel takto zajímavé téma ne úplně propracoval a tím ho lehce "zabil". V knize je celá řada postav, dialogů, vztahů a situací, které by si zasloužily více prostoru a propracování a pak by to byla super knížka.
3 hvězdičky dávám právě kvůli zajímavému tématu bez něj by si Bába motyka odnesla jen 2.

Krásně napsaný příběh o lásce a o tom, že pokud člověk někoho opravdu miluje tak ho neopustí ani v tom nejhorším. Kniha se mi líbila o to víc, že je založena na příběhu skutečných lidí.
Rozhodně doporučuju přečíst knížku, filmové zpracování je nic moc:(

Hodně zajímavé čtení, kde hlavní hrdina rozhodně není ten super klaďas alias Mirek Dušín jak to u řady knih bývá, což knize dává punc zajímavosti. Jen mě občas zaráží jak je takovej "malej" spratek silnej:D. Rozhodně se těším na další pokračovaní a to jak se Jorgova temná duše bude vyvíjet a jak do všeho zasáhne Kateřina a kouzelníci.

Zajímavě pojatá kniha o náhodném setkání 2 lidí a o tom jak se jejich životní cesty propletají v případě 3 různých rozhodnutí. Kniha se četla celkem rychle a já jsem nakonec zvolila četbu po jednotlivých osudech, protože když jsem četla knihu postupně tak jak jí autork napsala, tak jsem se za chvíli začala ztrácet ve jménech a osudech ostatních postav. Úplný konec jsem nechala na závěr a uděla jsem dobře protože závěr je svým způsobem opravdu smutný.
Neumím říc, který z příběhu se mi líbil nejvíc, všechny měli něco do sebe a hlavně byly uvěřitelné, takové napsané životem.
Co se mi líbilo je to, že autorka zvolila u všech 3 příběhů tu verzi, že se pokaždé osudy dvou hlavních hrdinů prolnou ať už na začátku zvolí jakoukoliv alternativu.

Velmi oddychové čtení, jednoduchý příběh odehrávající se na pozadí 2 sv. války. První díl jsem nečetla a myslím, že pro pochopení děje to rozhodně není nutné.

Zajímavá detektivka s propracovaným motivem. Ke konci jsem knihu už nemohla odložit jak jsme byla zvědavá jak to vše dopadne. Maggie mi bylo líto a to do čeho se, né až zas tak vlastní vinou dostala jsem jí vůbec nezaviděla. A oceňuje, že v sobě našla sílu to ukončit tak jak to ukončila. Knihou si člověk potvrdí známou věc, že do hlavy druhého nevidíš, a že i člověka o kterém si myslíme, že ho opravu známe vůbec znát nemusíme.