zuzca.h | Komentáře u knih | Databáze knih

zuzca.h zuzca.h komentáře u knih

Město schodů Město schodů Robert Jackson Bennett

Podle recenzí jsem se na knížku velmi těšila a to byl možná hlavní problém. Od začátku jsem se do čtení musela nutit a přitom příběh je podle anotace opravdu zajímavý.
Nakonec jsem to v polovině vzdala a knížku odložila, což se u mě stává spíše výjmečně.
Kniha mi přišla taková rozvláčná a hlavní motiv se v kvantu popísů jaksi ztrácel což je škoda, protože město a jeho historie a postavy má autor propracované fakt dobře.

08.04.2017 2 z 5

Kukačka Kukačka Karolina Limrová

České autory nevyhledávám, nemám je moc ráda, ale Karolina Limrová mě velmi příjemně překvapila a řadím ji na svůj velice kraťoučky seznam oblíbených českých autorů.
Děj knížky se nevlekl byl svižný se zajímavou a i celkem dost uvěřitelnou zápletkou.
V průběhu čtení jsem čekala kdy, buď Mari rupnou nervi a vše vyklopí :) a nebo se nějak prozradí.
Děj byl sice chvílema lehce předvídatelný, ale to knížce vůbec nic neubralo a u tohoto typu příběhu je to i celkem očekávatelné.
Takže za mě super počtení a určitě si od této autorky přečtu i něco dalšího.

03.04.2017 5 z 5

Kniha ztrát a nálezů Kniha ztrát a nálezů Lucy Foley

Krásná oddechové knížka s chvílema lehce převídatelným dějem, ale krásně napsáno. Líbilo se mi prolínaní časových linií, dozrávání Kate a uvědomění si toho, že bez jistých obětí by jsme nebyli tam kde jsme, a že i když nechápeme nebo dokonce můžeme odsuzovat rozhodnutí druhých leckdy je k tomu danému rozhodnutí pádný důvod.

22.03.2017 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Nakonec jsem podlehla tlaku svých knihomolských známých a ač detektivky prakticky nečtu přečetla jsem toho všemi opěvovaního sněhuláku. A musím říc, že opěvování je oprávněné. Pravdou ovšem je, že mi chvilku trvalo se začíst, přesněji řečeno do první vraždy a ke konci jsme knihu tahala doslova všude, protože bylo těžké přestat číst.
Jediné co mi vadilo byly jisté části v závěru, ale i přesto zajímavá knížka a myslím že rozhodně ne poslední od tohot autora.
"SPOILER"
1) zajímalo by mě jak Sněhulák odešel z pokoje od komisařovi EX s tím, že nechal na dveřích drát k vražedné zbrani, snad leda že by se dveře otvíraly dovnitř, ale to by to potom celé postrádalo smysl
2) fakt si nejsem uplně jistá, že by Hole udržel ten odporovej drát v ruce a ještě svojí Ex aby se jí nic nestalo
a 3) pro mě nejabsurdnější věc je pád ze skleněného domku na skonském můstku, to jako fakt že by Holovo zápěstí přicvaknuté k zábradlý pouty ustálo pád 2 dospělých chlapů.....

07.03.2017 4 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Opět stejně jako u druhé dílu mi trvalo se začíst, povedlo se to až když se objevil Jeřáb a pak už se kniha četla skoro sama. Co se mi opravdu líbilo je prolínání 3 dějových linií. Super byly pasáže kdy si Manon i přesto, že udájně nemá srdce nacházela cestu k Abraxovi. Bylo fajn vědět i co se děje s Chaolem a Dorianem. A na konci to nabralo zajímavý spád. Opravdu jsem zvědavá jak celý příběh bude pokračovat, jestli se Celaeně povede osvobodit Doriana, jestli najde klíč sudby a jak proběhne její setkání s Chaolem.

23.02.2017 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Pro mě rozhodně lepší než první díl, děj nabral na otáčkách ikdyž určité situace mi přišly podivné , ale příběh odsejpal a kniha se četlA se jedním dechem ( tím myslím 1,5 dne :)) a už se klepu na třetí díl. Jestli bude autorka pokračovat ve vzestupné tendenci tak se mám rozhodně na co těšit. Jen doufám, že ve třetím díle bude i zmínka o Dorianovi a Chalovi aby to nebylo jen vyprávění o Cealeně :D

23.01.2017 5 z 5

Za svitu měsíce Za svitu měsíce Jude Deveraux (p)

Po dlouhé době jsem se na doporučení kamarádky odhodlala přečíst zase nějakou tu knihu z "červené knihovny" a musím říc , že mě příběh bavil a kniha se v podstatě četla sama. Místama byl příběh přitažený za vlasy a konec byl vlastně od začátku jasný i když jedna akce mě v knize překvapila.
Je to krásné a oddechové čtení u kterého člověk může vypnout a doufat v růžové zítřky a lepší svět.

16.01.2017 4 z 5

Tažení do Tearlingu Tažení do Tearlingu Erika Johansen

V porovnání s prvním dílem mi chvíli trvalo než mě děj chytl, ale pak už se to četlo samo a konec byl naprosto luxisní. Hodně se mi líbil příběh Lilly a obecně lidí před překročením, i když teda žít v takovém světě bych rozhodně nechtěla. Hezká byla i proměna Kelsy v průběhu knihy to jak jí okolnosti donutily dospět a její občas prozíravé nápady. Líbilo se mi jak byl popsán boj s jejím vnitřním "démonem", který svým způsobem částečně prohrála při popravě, ale zas na druhou stranu dala lidu co si žádal. A boj s ním naopak vyhrála v konfliktu s Rudou královnou.
Jsem zvědavá jaké bude pokračovaní. Jestli se dozvíme odpovědi na řadu otázek které se díky druhému dílu přidaly k té řádce otázek z dílu prvního dílu a teším se i na roli Temného v dalším díle.

11.01.2017 4 z 5

Únos čtvrté princezny Únos čtvrté princezny Julia Golding

V knihovně jsem si jí půjčila úplně náhodou a rozhodně nelituju. Zajímavý příběh, děj hezky plynul bez zbytečných zádrhelů. A Tashi se nakonec ukázala jako statečná princezna nacož ze začátku moc nevypadala. A z protivného Ramila se nakoec taky stal chlap. Rozhodně doporučuju je to taková příjmená oddechovka která vás chytne.

02.01.2017 4 z 5

Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

I pět hvězdiček je pro tudle knihu málo. Už dlouho se mi nestalo, že by vě mě kniha zanechala tolik pocitů. Nádherný a smutný příběh o tom, že člověk je smrtelný a v krátkém čase, který nám byl přidělen by se neměl zabývat malichernými spory,ale měl by se snažit trávit víc času s lidma které má rád a na kterých mu záleží i přes to, že to mezi nimi někdy úplně neklape. A že by měl člověk příjmout své blízké takoví jací jsou i když si zvolili cestu, která se nám zrovna ne moc líbí. Protože nikdy nevíme jestli bude ještě nějaké příště kdy jim budeme moci říc mám tě rád ráda.

27.12.2016 5 z 5

Rok Patrika Rok Patrika Klára Bártová

Tak já nevím, prostě mě to nechytlo od začátku jsem u té knížky nadávala stylem to snad není možné to je ale slepice (myšleno hlavní hrdinka) a to je vysokoškolačka (no dobrá řada vysokoškoláků moc intelektu nepobrala, ale tadle snad žádnej) a nebo no tak todle je fakt už pres čáru. Takže Rok Patrika řadím do těch málo knih které jsem nedočetla (k současnému sčítání jich je 5), fakt jsem to nedala. A jen se podivuju tomu kolik nadaných autorů píše do šuplíku protože nemůžou knihu vydat a pak výjde něco takového to ....

05.12.2016 1 z 5

Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Ze začátku mi chvíli trvalo než jsem se začetla, ale zhruba od 2/3 super. Autorka hezky rozvedla jednotlivé postavy a stvořila zajímavou zápletku ve světě vycházejícím ze severské mytoligie. Líbil se mi boj mezi tím co Hirka cítí K Rimemu a tím čím si myslí že sama je. Konec jsem tak trochu čekala jen mě překvapilo kdo Hirce nakonec pomohl Havraní kruhy otevřít. A jsem zvědavá do jakého světa pocestuje. Podle Havraních kruhů by to mohl být svět lidí :) Už se těším na další díl z plánované trilogie.

05.12.2016 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Po první kapitole jsem jí na chvíli odložila s tím, že to asi nebude nic moc, ale pak jsem se k ní vrátila a nemohla se od ní odtrhnout. Možná to bylo tím, že tento žánr moc nečtu a už jsem potřebovala změnu od té večné fantasy, SF nebo YA, ale kniha fakt odsejpala.
Co se mi moc líbilo bylo střídání vyprávění příběhu z pohledu různých postav, trochu matouci byla časová neposloupnost u jednotlivých záznamů, takže se člověk často musel koukat v jakém čase se dané vyprávění odehravá.
Nicméně i přes to nebo možná právě pro to si človek mohl alespoň trošičku skládat celou mozaiku příběhu. A typovat kdo by asi tak mohl být vrah.
Co bylo dobré bylo vykreslení Rachel a jejího boje s alkoholem jak si uvědomovala, že je něco špatně, ale neměla dost síly to změnit a nakonci jí to všechno docvaklo jako když přidáte poslední dílek skládačky. Za mě super knížka.

21.10.2016 5 z 5

Trůn lebek Trůn lebek Peter V. Brett

Tak jsem dočetla další díl Démonské serie a nebýt zajímavého konce tak bych dala rozhoděn o hvězdu míň. Skoro 3/4 knihy jsou nudné a popisné a knížku jsem četla opravdu dlouho.
Co mě překvapilo bylo akční a celkem krvavý konec, Brett asi začal koukat na GOT. A co se týče konce musím souhlasit s Knihomlok2015, že ta jedna smrt byla naprosto zbytečná a pro mě o další oblíbenou postavu míň a o důvod míň chtít číst další díl serie. Navíc mi nepříjde mi, že by tento díl nějak významně posunul celou sérii někam dál.

18.10.2016 2 z 5

Spáčka a vřeteno Spáčka a vřeteno Neil Gaiman

Opravdu velmi zajímavé a netradiční zpracovaní. Gaiman opět nezklamal:) a jako bonus super ilustrace.

06.10.2016 5 z 5

Fahrenheitova dvojčata Fahrenheitova dvojčata Michel Faber

Některé povídky naprosto luxusní, jiné trochu "jiné" a ty ve mě zanechaly značně podivné pocity, ale celkově se jedná o zajímavý subor., který člověk přečte jedním dechem, protože jste prostě zvědaví jak to nakonec dopadne a nebo nedopadne...
Pro mě nejzajímavější hned první povídka o ztracených lidech a tričkách.

26.09.2016 4 z 5

Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Opravdu zajímavý pohled na život a nejen na jeden.

26.09.2016 4 z 5

Válka za bílého dne Válka za bílého dne Peter V. Brett

První dva díly se četly jedna báseň. U tohoto dílu jsem se prakticky 3/4 knížky musela do čtení nutit. Někdy byl Brett až příliš popisný a rozvíjel dle mého názoru celkem nudné pasáže až k nepříčetnosti.
Děj dostane konečně svým způsobem spád až v momentě kdy nastane novoluní.
A ten konec je fakt super kdybych neměla rovnou už 4 díl tak bych byla asi vzteklá :)
Co se nedá tomuto dílu upřít je vykreslení postav a zaměření se na vývoj a "dospívání" jednotlivých postav.

14.09.2016 3 z 5

Byla jsem otrokyní v satanské sektě Byla jsem otrokyní v satanské sektě Ulla Fröhling

Tudle knížku nedokážu ohodnotit hvězdičkama.
Trvalo mi dlouho ji přečíst, protože jsem nebyla schopná jí číst v kuse. Chvílema jsem byla schopna přečíst jen pár stránek a musela jsem ji na delší dobu odložit. Z psychologického hlediska je to velmi zajímavé kniha. Autorka zajímavě vysvětluje a popisuje jak vzniká disociativní porucha, ale z hlediska toho, že je to podle skutečného příběhu je to naprosto otřesné. Nechápu jak se něco takovéhodle může dít, jak rodič, který by měl dítě chránit na něm může páchat takové zrudnosti. A o co víc že okolí přihlíží.

11.08.2016 1 z 5

V podsvětí V podsvětí Meagan Spooner

Překvapivě se mi druhý díl zamlouval víc než první, bylo v něm víc napětí a hlavní hrdinka hodně dospěla :) takže už mi tolik nelezla na nervi svým chování. Ale zas na druhou stranu když si člověk uvědomím kolik jí vlastně je tak je to její chováníi celkem pochopitelné. Od třetiny knížky mi bylo jasné kdo je Prometheus, ale i přesto to bylo zajímavé čtení. Jen mohlo být vzniku Prométea věnováno možná trochu víc prostoru, myslím že kniha by to v klidu unesla.
Celou dobu jsem tak nějak romanticky v koutku duše doufala v Orenovu "spásu" tak třeba ve třetím díle:)
Jsem zvědavá jak bude pokračovat třetí díl a jestli v něm autorka vysvětlý skutečnou příčinu pádu světa v kterém hrdinové žijí a případně jestli se najde i řešení jak dát věci zase do pořádku.

28.07.2016 4 z 5