Dějiny jídla a stravování
"; všechny žánry Architektura Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy Citáty a přísloví Detektivky, krimi Divadelní hry Dívčí romány Dobrodružné Doprava Duchovní literatura Dům a byt Ekologie, živ. prostředí Ekonomie a obchod Encyklopedie Erotika Esoterika, astrologie, okultismus Fantasy Fejetony, eseje Filozofie Gamebooky Historické romány Historie Hobby Horory Hudba a zpěv Humor Jazyky, lingvistika Komiksy Kuchařky Literatura česká Literatura faktu Literatura naučná Literatura slovenská Literatura světová Mapy a atlasy Matematika a logika Mytologie Náboženství New Age Novely O literatuře Obrazové publikace Omalovánky Osobní rozvoj a styl PC literatura Poezie Pohádky a bajky Politologie, mezinárodní vztahy Pověsti Povídky Pragensia Právo Pro děti a mládež Pro nejmenší Pro ženy Průmysl Příběhy Příroda, zvířata Přírodní vědy Psychologie a pedagogika Rodina Romány Sci-fi Sociologie, společnost Sport Šikovné děti - tvoření, hry, styl Technika a elektro Thrillery Turistické průvodce Učebnice a slovníky Umění Válečné Věda Vesmír Vojenství Vzdělávání, školství Záhady Zahrada Zdraví Zdravotnictví Zemědělství Žurnalistika, publicistika
nejnověji zařazené nejvyšší počet hodnocení nejvyšší hodnocení (celkové) nejnižší hodnocení (celkové) A-Z (název knihy) Z-A (název knihy) rok vydání (sestupně) rok vydání (vzestupně) rok vydání originálu (sestupně) rok vydání originálu (vzestupně)
Hodovní stůl a dvorská společnost 2000, Josef Hrdlička
Staročeský perník 2020, Čeněk Zíbrt
Ze zámoří do Čech - čokoláda, čaj a káva v raném novověku 2020, Karel Černý
Physiologie záliby 1892, Paolo Mantegazza
Umenie vychutnať si život alebo Fyziológia chuti 2012, Jean Anthelme Brillat-Savarin
O labužnictví 1994, Jean Anthelme Brillat-Savarin
Dějiny zemědělství v Čechách a na Moravě 2010, Magdalena Beranová
Prostřený stůl na hradě Pernštejn 2016, Vítězslav Štajnochr
Všední stůl na zámku a v paláci. Stolování na šlechtických sídlech v 19. století 2013, Vítězslav Štajnochr
Dějiny jídla ve 100 receptech 2014, William Sitwell
Žahúři v Jindřichově Hradci 2012, Sabina Langerová
Naši prapředkové nežili zdravěji a mravněji: Ze smolných knih panství pardubického 2014, Karel Kýr
Hradné kuchyne a šľachtické stravovanie v ranom novoveku 2016, Tünde Lengyelová
Kuchyně a stolničení na šlechtických sídlech 2015, Pavla Kalousová
Jídlo a pití za Rudolfa II. 1997, Magdalena Beranová
Tradiční české kuchařky 2001, Magdalena Beranová
Dobrá kuchařka českých šlechticů a měšťanů od gotiky po baroko 1995, Inka Ciprová
Kuchyně pozdního středověku 2015, Monika Feyfrlíková Černá
Česká strava lidová 2011, Marie Úlehlová-Tilschová
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku 2005, Magdalena Beranová
Zámecké kuchyně 2017, Vítězslav Štajnochr
Kuchyně a stůl našich předků 1892, Zikmund Winter
Malá domácí kuchařka 1881, Magdalena Dobromila Rettigová
Kuchařská kniha 1919, Magdalena Dobromila Rettigová
Kafíčko a vše, co je sladkého 2015, Magdalena Dobromila Rettigová
Domácí kuchařka 1986, Magdalena Dobromila Rettigová
Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety 2000, Čeněk Zíbrt
Kuchařství, to jest knížka o rozličných krmích 1975, Zdeňka Tichá
Umění a gastronomie 2011, Karel Holub
Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska od A (Adamov) do Ž (Žďár) 2001, Jaroslav Vašák
S trochou nostalgie II aneb ta naše kuchyně česká 2015, Miroslava Kuntzmannová
S trochou nostalgie aneb jak se vařilo a jedlo za císaře pána 2013, Miroslava Kuntzmannová
Jídlo - dějiny chuti 2008, Paul Freedman
Staročeské umění kuchařské 2011, Čeněk Zíbrt
Pošlete Ježíškovi svůj seznam knih