1v8na komentáře u knih
Příběh byl velmi čtivý, hltací. Hlavní hrdinka Franka je mi sympatická již od první stránky. Nechybí zde akce, dobrodružství, napětí, odvaha, odhodlanost či hledání smyslu života, ve chvíli, kdy si člověk myslí, že je již na pomyslném dni.
Sice bych netvrdila, že jde o lásku proti Říši, jak je napsáno na obálce knihy, protože víc než o lásku jde o záchranu jednoho i druhého, hledání vzájemného pochopení a především důvěry mezi sebou. Kniha je se silným příběhem, ke které se ráda vrátím.
Kniha se mi velmi hodí do čtenářské výzvy - do bodu kniha od současné české autorky.
Příběh je velmi čtivý, akční, napínavý, dobrodružný a hltací.
Svět v knize je parádně a perfektně promyšlený a sladěný.
Slovníček na konci knihy byl pro mě nezbytnost - pomáhal mi v orientaci názvů v knize. Kapitoly jsou průměrně dlouhé a navnadí na další čtení.
Kniha má i menší nedostatky - součástí by mohla být i mapa vymyšleného světa. Knížka má hodně tenké stránky - měla jsem obavy, abych je neroztrhla.
Ilan mi byla sympatická - jen se chvílemi chovala dost paradoxně - jednu chvíli dětinsky, po druhé zase moc vyspěle.
Nejvíc sympatický mi byl Vargas.
Jsem zvědavá na druhý díl série na Faju a taky jsem zvědavá kolik dílů samotná série bude ve finále mít - maximálně má mít prý pět dílů - pokud jich bude tolik, tak doufám, že vyjdou brzy...
Tahle kniha mi přijde velmi zajímavá. Má hodně zajímavé téma. Při čtení jsem byla neskutečně ráda za to, že žiju život v této době v jaké žiju a nikoliv ve vymyšleném Gileádu.
Někomu může kniha přijít velmi zmatečná, což se mi občas stávalo a to ze dvou důvodů - minimum přímé řeči a přeskakování z přítomnosti do minulosti ve stylu hrk sem, hrk tam.
Jakmile si na styl psaní zvyknete, neřešíte to.
Za mě to byla mazecová jízda. Už teď se těším až se podívám na seriál a ráda bych si přečetla i druhý díl
Jen si teď od Atwoodové musím dát chvíli pauzu. Čtení této knihy bylo myšlenkově náročnější.
Kniha byla velmi čtivá. Děj byl napínavý, měl spád, byl svižný.
Franck mi byl sympatický. Jeho osobní život dává knize grády.
Některé pasáže mohou někomu přijít brutální a nemusí je jen tak někdo rozdýchat, včetně barvitých popisů. Mě to však nevadilo.
Co mě zaujalo, je povolání psycholožky profiterky, která příběh oživila.
Za mě to byla super jízda a už se těším na další díly ze série.
Na jednu stranu jsem strašně chtěla vědět jaké bude rozuzlení, co všechno se v průběhu stalo. Dvě dějové linky tomu dodaly šmrnc.
Na straně druhé mi to celé přišlo šíleně překombinované. Moc náhod najednou.
Děj ani příběh nejsou špatné, jen nesmíte očekávat senzaci podke ocenění debut roku 2018.
Má to za mě svoje menší chybičky prekombinovanosti.
Mimochodem křídová hra byla pěkná srágořina.
Mě se kniha líbila. Oceňovala jsem to, že v knize nebyl jen jeden příběh, ale bylo to psaní ve stylu jeden děj hlavní a další doprovodné.
Také se mi líbilo, se že se neřeší jen samotný Fabian, ale i jeho kolegové a kolegyně a jeho rodina a poukazuje se na to, že každý má svůj vlastní problém a každý si ti řeší po svém.
Ukradení identity mi přišlo velmi zajímavé a poutavé.
Nicméně konec mi přišel překombinovaný....
Ovšem neodrazuje mě to od toho, přečíst si Motiv X.
Já měla s knihou zásadní problém - přišla mi příliš krutá a nemohla jsem se do ní začíst tak, abych si ji užila. Bohužel, byla pro mě zklamáním.
Kniha byla čtivá, poutavá, napínavá. Krátké kapitoly podtrhovaly čtivost. Sourozenci Tara a Kyle mi byli sympatičtí. Jejich prarodiče se jevili velmi milí, hodní a empatičtí. Zdání ale klame.
Téma duchů se mi líbilo.
Ovšem Přízraky domu Carrowů mi přišly víc strasidelnejsi. Proto strhávám jednu hvězdu.
Kniha byla velmi čtivá. Krátké kapitoly, které byly protkæny chatovou korespondencí, výslechy z policie nebo denikovymi zápisky, čtivost jen podtrhovaly. Oceňuji také to, že kniha vyla psaná z pohledu více postav - pomáhá to tak více pochopit jednání, uvažování a chování jednotlivých postav.
Musím říct, že Cora mne velmi překvapila.
Za mě je příběh hltací, napínavý, akční - zkrátka bomba.
Příběh byl opravdu dobrodružný, napínavý, plný akce, romantiky a taky i sexu.
Obdivuji hlavní hrdinku Claire, jak se dokázala vyrovnat s tím, kde se zničehonic ocila a jak se dokázala velmi rychle adaptovat nové situaci.
Historické pozadí bylo vykresleno nádherně a tak detailně, že si ho čtenář dokáže velmi barvitě představit.
Jamie je velmi sympatický.
Příběh se četl naprosto sám.
Jsem velmi zvědavá na druhý díl.
Teď mám rozkoukaný seriál, jsem u čtvrtého dílu a nestačím zítra, jak moc je autentický.
Příběh se mi velmi líbil.
Byl čtivý a romantický.
Hlavní postavy jsou obě velmi sympatické. Není zde ani nouze o humor a vtip.
Líbí se mi i nástin psychického týrání a i příběh Leonova bratra a vykreslení sourozenecké vazby
Za mě super!
Příběh byl neskutečně silný, emotivní a citový. Byly i pasáže, kdy jsem si pobrečela. U čtení této knihy jsem si uvědomila jedno - je potřeba vážit si každé vteřiny života, člověk nikdy neví, které je zrovna ta jeho poslední.
Oceňuji vykreslení nadhledu s jakým se hlavní hrdinové perou se svým osudem a snaží se žít naplno, co jim to možnosti dovolují.
Příběh je akční od první do poslední stránky. Kniha je čtivá, dobrodružná, napínavá a graduje.
Čtivost podporují krátké kapitoly.
Zaujaly mě i části z Lucova osobního života.
Líbí se mi i zpracování tématu nebezpečí na internetu.
Kniha je rozdělení do dvou částí - až v té druhé jsou psány kapitoly ze strany pachatelů - začínáme trochu chápat i motivy.
Kniha má však i menší nedostatky.
Patří mezi ně malé písmena v knize.
Nesnáším postavu Edgara - nemohla jsem vystát, jde o namachrovaného týpka ze Scottland Yardu.
Chvílemi mi přišlo, ,že v některých částech je Luc vykreslen až moc energeticky a geniálně - vzhledem k tmu, co se mu vše po zdravotní stránce přihodilo, pořád pracuje s plným nasazením.
Místy mi kniha přišla až moc brutální.
Vzhledem k tomu, že jsem tento díl, který je druhý v sérii, četla jako první, rozhodně si nenechám ujít první díl ze série.
A jsem ohromně zvědavá na pokračování.
Příběh byl velmi pěkný a poučný. V knize jsou nádherné ilustrace. Je velmi čtivá, ale zároveň i velmi tenká.
Co mě vyloženě namíchlo byl český překlad jména hlavního hrdiny - Ebenezer Skruž! Skruž??!
Co to je za volovinu -je to Držgroš! :D
Kniha v sobě má neskutečný a v určitých pasážích až neuvěřitelný, bohužel však pravdivý příběh. Najdeme v něm příběhy tří žen, které přežily útrapy koncentračních táborů a pochodu smrti. Nejen, že měly problémy lidi samy o sobě přežít, ale tyto tří ženy se strachovaly nejen o sebe, ale i o svá ještě nenarozená děťátka, která jim dodávala touhu žít.
V knize jsou popisována všechna zvěrstva, která Němci prováděli.
Tyto dějiny bychom neměli nikdy zapomenout a měli bychom si vážit to, co máme - nemusí to být automatické a samozřejmé.
Příběh mě dostal. Byl velmi emotivní, plný citů i nebezpečí. Moc se mi líbilo zpracování - krátké podkapitoly psané z pohledu Marie-Laury i Wernera či jiných postav. Líbilo se mi i dobové rozvržení - kapitoly na sebe nenavazovaly v čase - střídala se časová rovina a to mě udržovalo v napětí a očekávání.
Příběh mne velmi zaujal a velmi se mi líbil.
Přečtu si i jiné knihy od spisovatele.
Prvotně jsem se do knihy nemohla začíst, nedokázala mě vtáhnout do děje. Měla jsem problém a myšlenkovými pochody Laury ohledně jejího osobního života.
A pak to přišlo. Zlom, z ničeho nic. A už to jelo jako.po másle. Prostě pecka!
Ze začátku, po přečtení první kapitoly, jsem si myslela, že to asi nic moc nebude. Svůj názor jsem ale velmi rychle změnila. Kniha měla spád, byla super, akční a nenudila jsem se u ní.
Nešlo přímo o psychothriller, prvky thrilleru mi zde chyběly.
Nazvala bych to román s akčními a detektivními prvky.
Líbí se mi propojení postav a jejich osudů.
Val mi byla velmi sympatická.
Babi Macháčková byla naprosto boží.
Co mě zarazilo, byla povaha Marcely, která se ani po letech nedokázala vyrovnat s rozpadem vztahu a pořád se v tom motala.
Byla to moje první kniha od autorky a za mě super. Určitě se podívám po dalších jejích knihách.
Byla jsem z knihy a příběhu v něm nadšená, naprosto u vytržení.
Lena mi přišla sympatická a to i přestože, že byla místy nerozhodná. Podle mě byl jejím z cílů cesty do Ameriky to, že najde sama sebe a to se jí dařilo.
Ryan byl pro mě super týpek.
Už teď se těším na další díly.
Příběh byl velmi čtivý a velmi poučný. Děj ubíhal rychle. Líbí se mi, že je to bráno životní příběh jednotlivých několika postav.
Postavy mi byly sympatické a oblíbila jsem si je. Některých mi bylo velmi líto.
Román mě však přesvědčil o jednom - komunismus je svinstvo.