4xbabča 4xbabča komentáře u knih

Inspektor s velkým mozkem Inspektor s velkým mozkem František Niedl

I třetí kniha o dalších případech inspektora Prévita je plná zajímavých a napínavých situací, které svým svérázným způsobem inspektor Timothy Prévit řeší. Opět super čtení!

05.12.2021 5 z 5

Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

Tak to bylo opravdu krásné čtení a každý, kdo rád knihy čte, se v něm určitě pozná. Vtipné, přesně popsané situace všech správných knihomolů, které skutečně pohladí po duši.

05.12.2021 5 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Příběh o lidech, žijících v dobrých vzájemných sousedských vztazích, v nádherné přírodě Krušných hor. Ještě před začátkem druhé světové války se ale vše změní a mezi Němci a Čechy narůstají velké problémy. Příběh je krásný, ukazuje historii té doby, se vším co obyvatelé prožívali, lásku, nenávist, utrpení. Je to krásná, ale velmi smutná kniha.

24.11.2021 5 z 5

Inspektor Prevít Inspektor Prevít František Niedl

Inspektor Timy Prévit to nemá vůbec jednoduché ani doma, ani v zaměstnání. Je to opravdu svérázný detektiv, který umí překvapit svými zvláštními způsoby při vyšetřování svých přidělených případů, ale čtenáře určitě zaujme. Je to tak hezky napsaná kniha, že se nelze od čtení odtrhnout, zvlášť když se tak dobře bavíte.

18.11.2021 5 z 5

Sestřičky na příjmu Sestřičky na příjmu Donna Douglas

Právě jsem dočetla už 4. díl Sestřiček, tentokrát na příjmu a opět to bylo moc pěkné a příjemné čtení. Do londýnské Nemocnice Nightingale přichází dvě nové sestřičky Jess a Effie do kolektivu, kde se objevují sestřičky z předchozích příběhů. Krásné čtení plné zážitků a emocí, které denně prožívají v nemocničním prostředí v roce 1937, a nemají to často vůbec lehké.

18.11.2021 5 z 5

Na kopci Na kopci Jiří Březina

Příběh se odehrává v nádherné šumavské přírodě obce Svatý Tomáš a Výtoň. V dětství malá Marie viděla anděla,a z tohoto zjevení má psychické problémy a neustálý strach i v dospělém životě. Objeví se mladý novinář Milan a začne pátrat po nejasnostech tehdejší události, kde je jistě jakési zlo. Kniha Jiřího Březiny je jeho prvotina, ale i přesto je moc hezky napsaná, autor píše opravdu dobře, a proto knihu lze určitě doporučit k přečtení.

11.11.2021 5 z 5

Zpívá, zpívá, každý pták Zpívá, zpívá, každý pták Evie Wyld

Příběh hlavní hrdinky Jake se postupně rozplétá pronikáním do minulosti, kdy není jasné, kde je skutečnost, a co jsou jen její představy a domněnky. Krásně je v knize popsaná příroda, práce na farmě s chovem ovcí a strachem z neznámého nebezpečí. Přes počáteční obavy se mi kniha nakonec moc líbila.

11.11.2021 5 z 5

Nový začátek Nový začátek Marie Lacrosse

Ani druhý díl příběhu rodinné ságy nezklamal, naopak líbil se mi ještě víc než první kniha.
Hlavní hrdinka prožívá kruté chvíle, kdy se musí sama postarat o svého malého synka a najde si v práci v textilní továrně za velmi krutých podmínek, ale má pořád sílu vše zvládnout. Krásné čtení pro podzimní dny, kde se najde láska, porozumění, ale i krutost a nenávist. Třetí kniha už vyšla a tak se těším na pokračování.

02.11.2021 5 z 5

V bouřlivých časech V bouřlivých časech Marie Lacrosse

Kniha se mi moc líbila, příběh lásky služky Ireny a syna Franze z bohaté rodiny, která vlastní vinařství. Vztah čelí mnoha překážkám, následuje i válečné období, které oba rozdělí. Válka byla opravdu krutá, ale oba věří, že se ještě uvidí. Snad to bude v druhém díle, už se na něj těším.

24.10.2021 5 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

I tentokrát je kniha s překrásným příběhem rodiny plná osudů, které zažívají od r. 1921 až do konce 2. svět. války. Kniha je opravdu nádherně napsána se znalostí prostředí, kde se odehrává, ale hodně smutná, ale určitě stojí za přečtení.

10.10.2021 5 z 5

Návrat Návrat Anne Jacobs

Opět překrásné čtení, možná i nejlepší ze všech čtyř knih, které dosud vyšly. Příběh rodiny Menzelových, ale i osudy jejich personálu, kteří s nimi žijí v jejich vile, doba hospodářské krize a obavy o budoucnost, to vše je v knize dobře popsáno. Připravuje se k vydání již pátá kniha, tak se už těším, jak budou osudy rodiny pokračovat.

26.09.2021 5 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Je to už druhá kniha, kterou jsem od autorky Michaely Klevisové četla a bylo to pět moc pěkné čtení. Příběh samotný s hlavní hrdinkou Annou, ambiciozní, sebevědomou, ale také zlou a pomstychtivou ženou je napínavý až do samého konce. Opravdu dobrá česká detektivka a určitě si přečtu i další knihy této spisovatelky.

08.09.2021 5 z 5

Sestřičky ve víru osudu Sestřičky ve víru osudu Donna Douglas

Ani třetí kniha Sestřičky ve víru osudu svým pokračováním opět nezklamala, naopak moc potěšila. Příběh zdravotních sestřiček Helen, Dory a Millie je hezký a napínavý a už se těším na čtvrtou knihu. A číst tuto sérii knih je opravdu radost.

02.09.2021 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Moc hezky napsaná kniha jako vždy od skvělé autorky Aleny Mornštajnové. Samotný příběh o tom, co by se mohlo stát po listopadu v r. 1989 byl však velmi smutný a určitě bychom takovou dobu nechtěli prožít.

31.08.2021 5 z 5

Čtvrtá ruka Čtvrtá ruka John Irving

Docela zajímavý příběh, pohledného novináře, který během své reportáže přijde o levou ruku, ale přesto žije život mladého muže se všemi přicházejícími někdy opravdu podivnými příhodami. Kniha je moc hezky napsaná a určitě stojí za přečtení.

24.08.2021 4 z 5

Broučci Broučci Jan Karafiát

Docela milé a hezké čtení, ale nevím jestli by se to líbilo dnešním dětem. A je pravda, že častá zmínka o věcech jako je smrt, není pro malé děti vhodná. Ilustrace jsou krásné, ale kniha by měla obsahovat víc optimismu.

17.08.2021 4 z 5

Půlnoční růže Půlnoční růže Lucinda Riley

Opět krásně napsaná od autorky Lucindy Riley. Moc pěkné čtení s příběhem, kde se prolíná doba minulá i současná a navíc v úžasném prostředí indických paláců a anglických sídel, popisující osudy čtyř generací.

11.08.2021 5 z 5

Jak ti zmizet ze života Jak ti zmizet ze života Katherine Center

Překrásný příběh, kdy se hlavní hrdince knihy během okamžiku změní celý život, který dosud žila a těšila se na budoucnost. Po vážném zranění se dokázala postavit osudu, i když to bylo často hodně těžké. Kniha je i tak optimistická a určitě ji doporučuji k přečtení.

08.08.2021 5 z 5

Francouzský manžel Francouzský manžel Klára Janečková

Příjemné čtení, příběh se opravdu dobře čte díky napětí, které celou knihu provází.

25.07.2021 5 z 5

Motýlí pokoj Motýlí pokoj Lucinda Riley

Číst knihy od Lucindy Riley je radost a vždy krásný čtenářský zážitek, a to se potvrdilo i tentokrát. Nádherný příběh rodiny Montagueových a především hlavní hrdinky Posy, kde se prolíná děj současný s minulostí, je napsán opravdu mistrovsky díky úžasné autorce. Určitě doporučuji k přečtení.

25.07.2021 5 z 5