5tužka komentáře u knih
Fantastická detektivka, kterou jako audioknihu načetli Vasil Fridrich a Kajetán Písařovic a byli neuvěřitelní! Běhal mi z nich mráz po zádech, zvláště u deníku opičího vraha - to bylo mistrovské! Vřele doporučuji!
Tohle bylo pořádné sousto, plné zoufalství, ale i naděje. Za mě velmi překvapivé a působivé! Ráda doporučuji!
Slyšela jsem jako audioknihu v Rozhlasu a musím říct, že mě mrazí ještě teď, když si na ni vzpomenu. Silný příběh, často šokující. Ačkoliv všichni vědí, jak to asi chodí v KLDR, tohle jde na dřeň, do podstaty, a to navíc skvělým vypravěčským stylem. Přidávám Ninu Špitálníkovou ke svým oblíbeným českým autorům.
Tuhle úžasnou knížku jsem jako mám několikrát obrečela, určitě doporučuji, je to něžné, láskyplné, zoufalé, s krásnými popisy přírody i zoufalstvím obyvatel, kteří žijí v nehostinných místech...
Dokonalá kniha, která mě bavila s každým dalším slovem. Zjistila jsem, že Stančík je pro mě literární bůh. Jeho neuvěřitelná hra s jazykem mě rozesmává vždy, když na ni pomyslím. Knihu jsem měla půjčenou, ale dnes si ji jdu koupit. Potřebuju ji mít, vlastnit a už nikdy nedat z ruky! Taky potřebuju všechny jeho další knihy, takže jsem se do něj asi zbláznila :)
Nadšení - moc krásné, ačkoliv smutné vyyprávění načtené excelentním Viktorem Preissem. Vřele doporučuji pro hlubokomyslnost textu. Určitě si od Julia Barnese musím přečíst i něco dalšího.
Moc jsem se bavila, u jedné povídky dokonce hýkala blahem :)
Zdá se, že jsem konečně našla svého nejoblíbenějšího českého spisovatele!!! Spisovatelek mám několik, ale na dobrého českého spisovatele zatím ne a ne natrefit... Knížka mě chytla hned od první stránky a hrozně jsem doufala, že se to nějak nezkazí :) Moc mě bavili všechny Janovi úvahy a myšlenky, ale nejvíc autorův smysl pro češtinu a hraní si s tím naším nádherným jazykem - to jsem si úplně chrochtala. Knihu jsem si tedy ihned musela koupit (protože původně mi ji jen půjčila kamarádka) a až si ji budu číst znovu, musím si v tom všechny ty mé oblíbené pasáže vyznačit. Hned jsem si k tomu pořídila i Dějiny světla, na které se moc těším. DĚKUJI
Tuhle knížku jsem vůbec nedokázala pustit z rukou! Úžasný příběh, napětí, láska. Četla jsem jedním dechem a moc doporučuji!
Dokonalá, i když smutná, knížka, která mě dostala svou výpovědí a zároveň naléhavostí. Ta byla umocněna i jiným grafickým záznamem - chybí všechna velká písmena - jak na začátku vět, tak i u jmen. To bylo nejdříve trošku obtížné, čtenář je tímto záznamem poněkud vykolejený, ale právě to chtěla autorka asi dosáhnout. Na konci knihy už to čtenář vůbec nevnímá. Androniková měla neskutečný cit pro neuvěřitelné slovní obraty, moc mě to bavilo a lituju, že si od ní už nic dalšího nepřečteme...
Tohle byl hodně drsnej příběh, poslouchala jsem v audioverzi jedním dechem.
Jako audiokniha do auta načtená Lukášem Hejlíkem velmi povedené a vtipné.
Kniha mě velmi zaujala, i z toho důvodu, že Hejnice a okolí znám jak své boty a děj jsem si přehrávala na přesných místech. Moc mě to bavilo, jak dějově, tak jazykově!!
Knihu jsem přečetla, plynula dobře, ale na konci se vlastně sama sebe ptám: proč byla napsaná? K čemu? Nenacházím odpověď - taková nemastná, neslaná.
Pavel Čeněk Vaculík má ode mě jedničku s hvězdičkou za fantasticky načtenou Katyni pro Český rozhlas. Myslím, že knize dodal ještě další rozměr. Skvěle jsem se bavila a téměř nemohla přestat, abych se dověděla, jak to bude dál. Pana Spisovatele Kohouta obdivuji za krásnou češtinu a samozřejmě výborný nápad - téma je propracované do detailu a tedy šílené díky představě, že za komunismu nemělo daleko ke skutečnosti!
Audiokniha fantasticky načtená Jiřím Štědroněm na mě působila neuvěřitelně tísnivě, což ještě víc podtrhovalo šílený obsah knihy. Za mě Nadšení!