Akléda_ Akléda_ komentáře u knih

Posmrtný život Holly Chaseové Posmrtný život Holly Chaseové Cynthia Hand

Tohle mě tak moc bavilo a nadchlo! Na Holly Chase jsem se chystala už roky a to hlavně z toho důvodu, že naprosto miluju Vánoční koledu. Nikdy jsem ji teda nečetla, ale to vůbec nevadilo. Knížka v sobě má nádherné poselství, postavy včetně hlavní hrdinky se vyvíjejí, romantická linka je moc hezky udělaná, vánoční prostředí je super, nápad je originální a ta inspirace a vložení Vánoční koledy je prostě geniální. Na konci bylo spoustu vět které můžeme přímo znát z Vánoční koledy, což bylo boží. Zvraty mě dokázaly překvapit, příjemně se to četlo a já byla opravdu dojatá. Jsem ráda, že jsem si potvrdila že autorka umí, už jsem tak usuzovala dle lady Jane a chudinky Jane, tak jsem ráda že nezklamala. Troufám si dokonce tvrdit, že tohle pro mě bude ta jedna vánoční knížka, ke které se budu pravidelně a ráda vracet, třeba i každé Vánoce.

04.01.2022 5 z 5

Mimoňka Mimoňka Sarah Andersen

Přečteno za pár minut, na oddech jako dělané. Autorku mám dost ráda, knížku mám olepíkovanou a jsem vlastně spokojená, jen mě trochu mrzí, že mě knížka nevzala tolik jako její předchozí. Možná kdybych byla starší? Nevím čím to bylo. I když jsem se ale nesmála nahlas, knížka mě bavila a svůj účel splnila.

02.12.2021 3 z 5

Snílek Neznámý Snílek Neznámý Laini Taylor

O téhle knížce i po dočtení moc nevím co si myslet. Na jednu stranu se mi líbil poetický, pomalý a rozvleklý styl psaní, to jak autorka popisuje třeba intimní chvíle, polibky a doteky mě prostě okouzlilo. Na stranu druhou, celé se to táhlo a akce tu bylo opravdu pomálu. Já nejsem čtenář, který by akce v knížkách potřeboval hodně, ale vykouknutí a náznak zápletky opravdu přišel až po desítkách stran, ne-li skoro v půlce. Ze začátku jsem byla i dost zmatená, ale když jsem knížku četla v kuse, bylo to lepší. Celkově se mi četla dost pomalu, což je ale pochopitelné. Zvraty, o které se autorka snažila na konci jsem nemohla vůbec ocenit, protože jsem všechny kromě jednoho odhadla. Druhý volně navazující díl si přečíst chci, jsem ráda že jsem si knížku přečetla a chápu, co na ní skupina lidí, kteří jí milují vidí. Já zůstávám někde na půli cesty. Knížka se mi líbila, ale unešená z ní nejsem, na druhou stranu mě ani nezklamala, protože jsem moc nevěděla co čekat.

01.12.2021 2 z 5

Eliza a její nestvůry Eliza a její nestvůry Francesca Zappia

Tohle bylo tak kouzelné! Eliza je knížka krásně napsaná, které neschází krásná romantická linka, která je přirozená a hezky se vyvíjí. Stejně tak se vyvíjí postavy, líbilo se mi i zapojení komiksu a úryvky z něho. Trochu mě zarazilo, když jsem zjistila kolik Elize je, protože na svůj věk se tak opravdu nechovala. Líbilo se mi internetové prostředí a kontrast toho, jak to její rodiče nechápali. Vztah mezi Elizou a jejími bratry mi ke konci přišel z toho nepřátelského až moc sluníčkový, ale zase bylo hezké vidět, že jim na sobě i tak záleželo. Jsem ráda že přes všechnu tu krásu a kouzelnost autorka zvlášť ke konci zakomponovala i těžší témata. Tohle mě moc mile překvapilo, četlo se to úplně samo a já se do příběhu moc ráda vracela.

05.11.2021 4 z 5

Zdají se psům sny? Zdají se psům sny? Stanley Coren

S touhle knížkou jsem neskutečně dlouho bojovala, ale po letech a letech rozkouskovaného čtení nakonec musím říct, že se mi líbila. Původně jsem jí začala číst kvůli tomu, že mi to přišlo zajímavé, což nebylo dobrý nápad, protože jsem se u toho trápila, nevavilo mě to a nevěděla jsem jak knížku číst. Momentálně se ale doma chystáme k tomu, že zanedlouho budeme mít pejska a s touhle novou myšlenkou jsem se do knížky pustila, dočetla jí a byla spokojená. Dozvěděla jsem se spoustu přínosných informací a rozhodně do ní budu v budoucnu ještě nakukovat. Pokud tedy máte nebo v blízké době budete mít pekska, tahle knížka vám dá odpověď na spoustu otázek, které byste mohli mít. Pokud byste jí ale chtěli číst jen pro zábavu, mohli byste se u ní trošku trápit.

03.10.2021 3 z 5

Se špetkou skořice Se špetkou skořice Elizabeth Acevedo

Tohle bylo boží! Čte se to neskutečně rychle, hlavně díky krátkým kapitolám a skvělému stylu psaní. Bavily mě postavy, vztahy mezi nimi, originální prostředí kuchyně, Španělska a ta romantická linka? No bomba, tu jsem si tak moc užívala! Našla jsem v knize i pár hezkých myšlenek, ráda jsem se k příběhu vracela, líbilo se mi, jak se Emoni vždycky hecla a věřila si, protože jí nic jiného nezbývalo. To, čím vším si prošla, co všechno zvládá a jaká rozhodnutí musela udělat je neskutečné a hrozně moc jí obdivuji. Knížka neměla ani jedno hluché místo, konec se mi líbil a doufám že se u nás od autorky dočkáme dalších knížek, protože tohle jsem si moc užila.

26.07.2021 4 z 5

Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Noc na Karlštejně byla fajn drama, které ale bylo víc nahuštěné, takže jsem ho četla o něco déle než mám ve zvyku. V postavách jsem se občas ztrácela a neměla jsem takovou tendenci číst dál a dál. Bavilo mě to, ale stačilo mi to jednou a rozhodně se to nezařadí mezi má nejoblíbenější dramata.

26.07.2021 3 z 5

Nyxia povstává Nyxia povstává Scott Reintgen

Nyxia povstává bylo rozhodně důstojné zakončení celé série. Bavily mě zvraty, děje se tam toho tuna a moc se mi líbila i romantická linka, která nebyla na sílu a krásně pomalu se vyvíjela. Zároveň se mi líbilo jak se stále víc a víc dozvídáme o Babylonu a jak nás postavy vždy dokáží něčím překvapit. Bohužel jsem se nedokázala celou dobu do příběhu vžít a až na posledních pár stránkách mi bylo líto, že to celé končí.

16.06.2021 3 z 5

Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Jsem velmi spokojená s tím, jak celá série skončila. To, jak autor většinu věcí převrátil, ale vlastně to pořád dávalo smysl je prostě boží. Opět mě bavil svět, postavy a konečně po několika dílech se rozvíjející romantická linka. S koncem jsem spokojená a nechápu že mám celou sérii za sebou. Četlo se to skvěle, jak už je u autora zvykem, jen si mě to tolik nezískalo. Chápu ale, že to bude hlavně tím, že nepatřím mezi cílovku, bohužel jsem to ale musela zahrnout i do hodnocení.

09.06.2021 3 z 5

Černobylské dívky Černobylské dívky Anne Blankman

Tohle je mnohem víc, než jen knížka o výbuchu v Černobylu. Máme tady skvělý vztah mezi hlavními hrdinkami, které se ze začátku nemají rády a mají k sobě spoustu předsudků, ale jsou nuceny spolu vycházet. Máme tady pestrou škálu vztahů v rodině, těch lepších i horších. Linka z druhé světové války mě také neskutečně bavila a to propojení je skvělé. Celkově se knížka moc příjemně četla a i když nejsem cílová skupina, tak mě neskutečně bavila a dozvěděla jsem se i nové informace. Za mě rozhodně můžu doporučit i pokud už jako já nepatříte mezi cílovku.

09.05.2021 4 z 5

Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Já jsem hlad: Příběh o zápasu s mentální anorexií, hledání, cestě a návratu k ženské duši Petra Dvořáková

Z první poloviny jsem byla lehce zklamaná. Chtěla jsem knížku o anorexii, místo toho jsem dostala zpověď o náboženství a nefunkčním manželství. Musím ale říct, že po polovině se to zlomilo. Začala jsem se dozvídat o začátku anorexii a pochopila, proč byl začátek takový jaký byl. Všechno je spojené se vším, autorka dokázala skvěle vykreslit svojí cestu a problémy. Líbily se mi přiložené fotky a doslov od doktorky. Druhá polovina knihy byla opravdu drsná, několikrát jsem to musela rozdýchávat a vyznačené celé stránky v knize byly samozřejmostí. Myslím si, že knížka bude sednout starším než nácti, já jsem ráda že jsem si jí přečetla, ale možná jsem mohla ještě chvíli počkat. Každopádně pokud chcete autentické svědectví o anorexii, Já jsem hlad je ideální volba.

01.02.2021 4 z 5

Než jsme se odcizili Než jsme se odcizili Renée Carlino

Od knížky jsem neměla vůbec žádná očekávání a byla jsem neskutečně příjemně překvapená. Knížka se skvěle čte, stránky mi mizely pod rukama i přes to, že jsem se snažila příběh číst pomaleji a více si ho tak užít. Hlavní postavy mi neskutečně moc přirostly k srdci a obě jsem si hrozně zamilovala. Bavila mě jak linka v přítomnosti, tak v minulosti, do obou jsem se dokázala vžít a bavilo mě objevovat co vše nám nabídnou. Konec sice nebyl moc překvapivý, ale jsem za něj ráda. Z knížky jsem opravdu nadšená a velmi mile překvapená, jen se u mě nekonal žádný wow efekt, z toho důvodu hodnotím 4/5

23.11.2020 4 z 5

Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Na Percyho jsem se chystala už vážně dlouho a teď lituji že jsem se k němu nedostala o pár let dříve, protože bych to milovala ještě víc. I přes to, že nejsem cílová skupina se mi to ale neskutečně líbilo. Percy i další hlavní hrdinové jsou skvělí, miluju to, jak jsou tam různé narážky a vtípky, čte se to neskutečně rychle a nejlepší na tom je ta řecká mytologie. Já osobně o ní vůbec nic nevím, takže jsem vždycky o to víc překvapená když se tam objeví jakýkoli fakt, který bych třeba i měla znát. Bavilo mě jak už jsem ke konci věděla kdo je kdo a byla zorientovaná. Knížka mě opravdu moc mile překvapila, jsem ráda že autorovi u nás vyšlo tolik knížek, zatím se nemusím bát že by mi jeho tvorba došla.

01.11.2020 4 z 5

Srdcerváči. Kniha 3 Srdcerváči. Kniha 3 Alice Oseman

Srdcerváči je komiksová série, která se díl od dílu zlepšuje! V tomto díle je moje nejmilovanější Paříž, což knížce samozřejmě přidává hodně plusových bodíků, ale nepřišla mi skvělá jen kvůli tomu. V tomto díle se začínají řešit i další vážnější témata, za která jsem byla ráda, doufám že se jim v dalších dílech autorka bude věnovat víc. Navíc je knížka proložená spoustou vtipných scén, které mě moc bavily. Tohle je prostě boží roztomilost, kterou totálně miluju!

01.11.2020 5 z 5

Kulti Kulti Mariana Zapata

(SPOILER) Knížka mě už od začátku bavila. Asi do strany 130 jsem se opravdu smála na každé straně a užívala si to. Pak mi došlo, že se tam za těch 130 stran skoro nic nestalo a upadla jsem z toho do čtecí krize. Na pár měsíců jsem Kultiho odložila a poté ho dočetla. Vytkla bych tomu, že to bylo až moc dlouhé. Já vím že se jedná o pomalou romanci, ale až tak pomalou? Také se mi nelíbil styl toho, že autorka přes 450 stran vytvářela náznak kamarádství a na konec dala pár sexuálních scén, aby uspokojila čtenáře. I přes to, jsem z knížky na konci měla dobrý pocit a líbilo se mi to. Jen by to mohlo být kratší.

01.11.2020 4 z 5

Můj brácha se jmenuje Jessica Můj brácha se jmenuje Jessica John Boyne

Doufala jsem, že se dozvím nové informace o transgenderu, což se bohužel nestalo. Knížka bude určitě přínosná pro začínající čtenáře, kteří o transgenderu nic nevědí a chtějí se dozvědět základní informace. Za mě by celou knížku pozvedlo, kdyby byla psaná z pohledu druhého bráchy, který si sám transgendrem procházel, vžila bych se do toho mnohem více. V knížce mě hrozně štvaly rodiče hlavních hrdinů, ty jsem opravdu nemohla vystát. Konec byl fajn, ale vůbec mi tam nesedělo otočení chování rodičů. Za mě fajn knížka, z které jsem se nic moc nového nedozvěděla, ale jsem ráda že se začíná psát o něčem jiném než o párech kluk kluk.

25.10.2020 3 z 5

Vánoční zázrak Vánoční zázrak Jay Asher

Z téhle knížky jsem měla čtecí krizi. Chtěla jsem romantický, vánoční příběh, který jsem vůbec nedostala. Bylo mi úplně jedno co se stane hlavním hrdinům, romantickou linku jsem jim nevěřila, do knížky jsem se nutila a opravdu mě to nebavilo. Jediné pozitivum na téhle knížce je obálka a stříbrné hvězdičky na obvodu stránek, ale jinak za mě opravdu ne.

25.10.2020 2 z 5

Ohnivé květy Ohnivé květy Susan Meissner

Historické romány moc nečtu, i proto jsem neměla moc velká očekávání. A knížka příjemně překvapila! Bavily mě obě dějové roviny, obě hlavní hrdinky byly super, bavilo mě to, jak příběhy postupně vedou k protnutí a na konci se tak trochu stane. Bylo to neskutečně moc čtivé, na začátku kapitol jsou hezké a jednoduché obrázky, které knížku příjemně osvěžily. Jediný mínus je, že jedné z hlavních hrdinek nebylo věnováno tolik prostoru jako druhé. Doufám že od autorky u nás vyjde více knížek, moc ráda bych si přečetla i další autorčiny knihy.

25.10.2020 4 z 5

Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

Pokud chcete důkaz toho, že i v povinné četbě se dají najít skvělé knížky, přečtěte si Sluhu dvou pánů! Skvělé drama, u kterého jsem měla co dělat abych nevybuchla smíchy. Bavilo mě sledovat příběh hlavního hrdiny a to jak si vždycky dokázal vymyslet nějakou originální výmluvu. Jediná nevýhoda za mě byla že jsem se ztrácela v postavách, ale jinak mě to moc bavilo a můžu doporučit.

25.10.2020 5 z 5

O princezně, která se zachránila sama O princezně, která se zachránila sama Amanda Lovelace

Moje třetí knížka kterou jsem z moderní poezie četla a rozhodně nejlepší! Lepíků mám v knížce požehnaně, hodně jsem se v tom našla, líbilo se mi jak byla knížka rozdělená i občasné kresby v ní. Sice pořád úplně nechápu smysl moderní poezie, ale tohle se mi opravdu líbilo.

25.10.2020 4 z 5