1alena1 1alena1 komentáře u knih

Lék na smutek Lék na smutek Táňa Keleová-Vasilková

Dobře se čte, kéž by každý "podělaný" životní prožitek měl alespoň takto dobrý konec. Příběh, který někdo může nazvat červenou knihovnou, se mohl stát - je toho kolem nás tolik !!!

05.05.2014 4 z 5

Šťastná Šťastná Eva Toulová

Z knížky jsem velmi rozpačitá. Téma dobré, jsou tam velice zajímavé myšlenky, dobře zvládnutá psychologie jednotlivých hrdinů, ale knížka jako celek je nějak zvláštní a nemám z ní moc dobrý pocit.

30.04.2014 3 z 5

Ikarův let ke slunci Ikarův let ke slunci Anna Hessová

Drsná knížka, dost mě to vzalo. Příběh, na kterém je vidět, jak strašně důležité je v jakém prostředí se dítě začne formovat, protože se to potom táhne celý život. Hlavní hrdina vůbec nebyl hloupý ani bezcharakterní, takové dítě. kdyby se narodilo v láskyplném prostředí, tak z něj vyroste možná i vzorný otec rodiny, ale osud k němu byl krutý a nedopřál mu ani základní zázemí a proto se celý život odehrál zcela mimo jeho původní představy.
Proč si my všichni pořád stěžujeme ?!?

31.03.2014 5 z 5

Tos přehnal, miláčku Tos přehnal, miláčku * antologie

Soubory povídek mám ráda, když někde nedobrovolně čekám ( např. u lékaře) nebo do autobusu či do další dopravy - tyto mě nijak zvlášť neoslnily, ale svůj účel vyplnit jinak nevyužitelný čas splnily.

20.03.2014 3 z 5

Deník prostitutky – Dvojí život paní Ester Deník prostitutky – Dvojí život paní Ester Michael Weber

Nemohu napsat, že se mi kniha líbila, ale ani že se mi nelíbila. Někdy mi trochu vadila vulgární vyjadřování, i když to zřejmě v tomto oboru podnikání je předvídatelné. Čistě můj osobní názor je, že vydělávat si tímto způsobem je schopná jen osoba dohnaná až na úplné dno a nic jiného jí nezbývá, ale asi to tak není. Bohužel to nechápu, ale snažím se.

20.03.2014 3 z 5

Matky po e-mailu Matky po e-mailu Jiřina Šiklová

100% souhlas s komentářem uživatele ASAM. Úplně přesně toto si myslím také a aby si knížku mé děti přečetly, dostanou ji ode mě příležitostně darem a je jen na nich, zda si ji přečtou a pochopí.

27.02.2014 5 z 5

Darda Darda Irena Dousková

Realistická knížka "téměř o naší rodině". Možná proto se zdá někomu trochu smutná, protože život není fér, na čež si musíme zvyknout. Čím dříve, tím lépe se s tím smířit a těšit se ze všeho pozitivního.
Mně se knížka líbila, doporučuji k přečtení.

19.02.2014 4 z 5

Zlobí vaše dítě? - Buďte rádi, že nemáte mě! Zlobí vaše dítě? - Buďte rádi, že nemáte mě! Olga Krumlovská

Knížku jsem zatím nedočetla, protože mě úplně do běla vytočilo, kolik šílených hrubek se v textu vyskytuje. Kdo za to odpovídá? Mrzí mě, že jsem za toto vydala peníze, úplně to zničí obsah.

13.02.2014

Na ocet: Deník slečny Daniely Na ocet: Deník slečny Daniely Jiří Růžička

Vtipně napsaný "deník" dnešní pětatřicetileté slečny, kterých je kolem nás spousta. Když v této útlé knížečce nehledáte žádné duchaplnosti k přemýšlení, ale vezmete si ji na cestu autobusem nebo sezení před dveřmi lékaře, tak vás báječně pobaví a zpříjemní chvíle čekání. Nemá cenu dílko nějak podrobně rozebírat, zkuste si zkrátit někdy čas tím, že si ji přečtete.

30.01.2014 4 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

V knížce je vyslovena spousta pravdivých vět, nejvíc všechny (dle komentářů) upoutala věta "Svět není továrna na splněná přání". Měl by si přečíst knížku ten, kdo se neustále zabývá malichernostmi, které mu -děsně- ničí život. Ale ono opravdu, když nejde o život, tak jde o ..... Něco o tom, bohužel, vím a proto bych asi nebyla objektivní, kdybych podrobně hodnotila knihu. Přečtěte si ji a važte si toho, co všechno můžete !

28.01.2014 5 z 5

Jiří Štaidl Jiří Štaidl Jaroslav Kříženecký

Velice zajímavé, i když už je to historie, ale pro nás, co pamatujeme, tak je to milé připomenutí úžasných textů nadějného textaře, který předčasně zemřel.

22.01.2014 4 z 5

Hruškadóttir Hruškadóttir Jana Šrámková

Úžasná knížečka, nádherný jazyk, neskutečně přesný popis detailů přemýšlení a uvažování hlavní hrdinky - často jsem se s ní ztotožnila v myšlenkách, přestože jsem o generaci starší. Kvalitní dílko, připadá mi až neuvěřitelné, že ho napsala tak mladá dívčina jako svůj debut. Nalézám jen slova superlativů, při čtení jsem se vracela k větám a určitě si ji ještě přečtu, mám v duši krásně a něžně a děkuji JEŽÍŠKOVI, že jsem tuto knížku měla pod stromečkem.

21.01.2014 5 z 5

Zítra vyjde slunce Zítra vyjde slunce Simona Monyová (p)

Na knížce je trochu znát, že je to jedna z prvních dílek S. Monyové, ale příběh je uvěřitelný, dobře se čte.

14.01.2014 3 z 5

Simona Monyová Simona Monyová Jiřina Veselá

Musím se opakovat, ale vždy při hodnocení knih, kde je žena týrána (ať psychicky nebo fyzicky) nikdy nepochopím, proč to neutne včas, obzvlášť, když jsou děti. Ani velká láska není omuvou pro to, ničit si život a život rodiny. Nechci soudit, ale je to můj názor, tyrani se nikdy nezmění. Na knížce se mi líbí od autorky, že nepoužila styl bulvárních periodik, nechtěla senzace, jen co nejpravdivěji a nejšetrněji k pozůstalým popsat část života oblíbené spisovatelky. Velká škoda mladého člověka, i kdyby už nenapsala žádnou knihu (a že by určitě napsala mnoho knih), tak by byla v životě moc a moc platná svým synům a jejich budoucím rodinám.

13.01.2014 4 z 5

Dům v Bretani Dům v Bretani Marta Davouze

Autorka výstižně ve svém doslovu píše, že si je vědoma, že tato není žádné veledílo,ale počtení například do vlaku. Tak já jsem knížku měla do autobusu. Je to o zajímavém životě autorky, o souhře náhod a o zajímavém prostředí. Tato žena měla štěstí prožít zajímavý život a je dobře, že se o mnoho svých zážitků podělila s ostatními.

13.01.2014 4 z 5

Druhá Druhá Táňa Keleová-Vasilková

Kniha se mi moc líbila. Musím přiznat, že ve všech románech Táni Keleové-Vasilkové je příběh, kdy někdo prožije něco ošklivého, ale tato skutečnost vždy dotyčného posílí a udělá z něj jiného lepšího člověka(vždy je to žena) a vždy se kolem ní kromě těch zlých objeví mnoho úžasných a charakterních lidí ochotných pomoci. A to je právě to, proč my ženy, tak rády čteme knížky od této autorky. Obávám se, že takové štěstí na ty úžasné lidi okolo nás, které mívají hlavní hrdinky románů, bohužel dnes skoro nikdo nemá. Vztahy se horší a horší a lidi jsou k sobě "nedobří" a to je kulantně řečeno. Je to takový ideál, který si přejeme a v knížkách od T. K.-V. jej nalézáme. Proto se nám tak líbí.

01.01.2014 5 z 5

Náhoda nebo osud Náhoda nebo osud Magda Váňová

Pět lidských příběhů. Poutavě napsané, nejsou to povídky se šťastným a krásným koncem, ale tak se to bohužel v životě stává. Možná někdy trošku přehnané, ale i to se bohužel v životě stává. Stojí za přečtení a stojí za zamyšlení, jestli některé ošklivé lidské vlastnosti také nemáme a jestli by s tím nešlo něco udělat. život letí jako voda, dělejme si ho hezčí a chovejme se pode toho.

29.12.2013 5 z 5

Všechno je sázka - Scénické rozhovory Všechno je sázka - Scénické rozhovory David Hrbek

Ráda se účastním Scénických rozhovorů ve Švandově divadle. Nemyslím si, že by pan Hrbek byl nějak úžasný moderátor (ať mi to odpustí), ale večery jím vedené jsou pohodové, milé, příjemné s báječným výběrem hostů a proto jako poděkování za tyto pěkné večery jsem si koupila knihu Všechno je sázka. Nezklamala, je stejně milá jako večery ve Studiu.

16.12.2013 5 z 5

Můj život po životě Můj život po životě Michal Viewegh

Nejsem obdivovatelka M.V., ale sama bojuji s jednou z nejhrozivějších nemocí, která existuje (pevně doufám, že s úspěchem) a tak mě zajímaly pocity spisovatele. Plně chápu jeho věčnou otázku "proč já", která tam není vyřčena, ale stále nás provází - myslíme si, že si to opravdu nezasloužíme. Nezasloužíme, ale nic s tím nenaděláme. Je to těžké naučit se žít s určitým "omezením", také mi to někdy nejde, ale jindy jsem šťastná, kolik je na světě krásných věcí i s tím "omezením". Knížka mě nezklamala, ale ani nijak výrazně nenadchla. Jsem ráda, že ji Michal napsal a jsem ráda, že si jí spousta lidí přečte. Jen mi tam trošku vadí, několikrát opakovaná otázka "kdo to zaplatí" - přesto neustále chodí na obědy a večeře do dost dobrých restaurací a žije si nad poměry většiny obyčejných lidí, kteří si kupují jeho, s prominutím, předražené knížky. Většina národa se na jídlo do restaurace dostane jen při nějaké příležitosti oslavy a jinak si musí s finančním rozmyslem vařit denně sám a jezdíme ojetými auty často nejlevnějších značek. Michalovi V. přeji hodně zdraví i štěstí a hlavně umění radovat se z maličkostí !!!

11.12.2013 3 z 5

Útěk z afrického pekla Útěk z afrického pekla Barbora Koudelková

Kniha je velice čtivá,ale příběh pro mě nepochopitelný. Sice už nejsem úplně mladá, ale ani ve věku hrdinky bych nemohla věřit evidentně nespolehlivým lidem, ktěří se točí kolem. A kdybych uvěřila, tak jednou, ale po tolika zkušenostech stále čekat na zázrak? Snad se časem dostanu k pokračování. Kéž by to alespoň někomu pomohlo jako poučení nebo varování.

30.09.2013 4 z 5