Alíša236 Alíša236 komentáře u knih

Vlasy dryád Vlasy dryád Renata Štulcová

Jako byl pro mě druhý a třetí díl zklamání, tak čtvrtý a hlavně teď pátý to vynahradil. Moc mě bavil. Trochu méně děje, více lásky - takové té krásné, první.... méně duchodního přesahu, což mě trochu mrzelo, ale něco se mladý člověk i tady dozví. Nejde o žádnou velkou literaturu, ale velice milé čtení. Mladým děvčatům a romantickým maminkám určitě doporučuji.

06.10.2019 5 z 5

Vlnění nymf Vlnění nymf Renata Štulcová

Super, pro mě zatím nejlepší díl série. Děj hezky plyne, navazuje, je uvěřitelnější a líbila se mi "nadstavba" tentokráte především o vodě. Těším se tedy na další díl.

22.09.2019 4 z 5

Rohy faunů Rohy faunů Renata Štulcová

K tomuto dílu mám stejné výhrady jako ke druhému. Ale čtení mě baví, takže pokračuji.

22.09.2019 3 z 5

Tance nág Tance nág Renata Štulcová

Kniha mě bavila, ale nebyla tak dobře napsaná jako první díl. Tady se často skáče z jedné situace do druhé, jsou to takové krátké výjevy, celé to málo drží pohromadě, nemá to tah a vývoj. Každopádně další díl si přečtu.

09.09.2019 3 z 5

Vílí křídla Vílí křídla Renata Štulcová

Dostala jsem na tuto knihu doporučení a nelituji. Čtení mě bavilo a vím co dceři doporučit až bude ve správném věku. Určitě se pustím i do dalšího dílu.

01.09.2019 4 z 5

Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Několik pěkných myšlenek, ale to nestačí...

12.08.2019 3 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Po Haně a Slepé mapě je pro mě tato kniha zklamáním. Ty předchozí na mě hluboce zapůsobily a pamatuji si je, tuto jsem dočetla před dvěma dny a už pomalu zapomínám o čem byla. Škoda, autorka dřívějšími knihami dokázala, že opravdu psát umí....

01.08.2019 4 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Nejslabší co jsem od autora četla. Začátek se šíleně vlekl, než se vůbec něco stalo. Hlavní myšlenka a konečné "překvapení" bylo dost předvídatelné a bylo méně "šifer" a objevování různých kódů. Jako letní oddychovka stačí, ale autor má lepší.

29.07.2019 3 z 5

Údolí havranů Údolí havranů Barbara Erskine

Chtěla jsem si přečíst něco v tomto duchu, ale i tak jsem byla trochu zklamaná. Příběh se vlekl příliš dlouho a příliš stejně. Téměř vše bylo pro mě jasné už v první desetině knihy a pak už se jen prodlužovalo a nastavovalo. Trochu škoda, protože myslím, že autorka psát umí, má dobrou představivost a pěkně staví napětí. Je to asi moje třetí kniha této autorky a působila nejhůře...myslím, že je to tím, že právě třetí.... knihy jsou příliš stejné. Římské prostředí mě bavilo.

22.07.2019 3 z 5

Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Sedí mi autorčin styl vyprávění, knihy se čtou sami - čas od času mám na přesně tento způsob náladu.
Otázka viny spisovatele vždy velmi přitahovala a myslím, že Liane Moriarty se ji zhostila se ctí. Co hlavního by si čtenář měl odnést (dle mého názoru) je, že je nutné společně mluvit, sdílet, být pravdivý - ne jen v rodině, ale i v širším společenství a především sám k sobě....a stále se učit odpouštět..... sobě, druhým...

24.06.2019 4 z 5

Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

Uvěřitelné, čtivé, poučné - pro mě zatím ne tolik známá oblast amerických dějin.

24.06.2019 4 z 5

Anna v Avonlea Anna v Avonlea Lucy Maud Montgomery

Zhruba první polovinu jsem protrpěla, nebavilo mě to i přesto, že tento druh literatury čas od času vyhledávám pro její milost, nekonfliktnost, pohlazení po duši a časům dávno minulým... druhá polovina - asi tak od slečny Levandule - mě už bavila o mnoho více.

18.06.2019 3 z 5

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Moc milá kniha. Prví část se mi líbila více, to postupné objevování nových postav a odhalování příběhu.. pak už to příliš zabředávalo do válečné literatury a milostného příběhu. Každopádně... velice příjemně se to četlo.

15.06.2019 4 z 5

Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Raději zešílet v divočině. Setkání s šumavskými samotáři Aleš Palán

Byla jsem příliš natěšená a to se nevyplatilo. Kniha je moc dobrá, ale nějak jsem čekala víc. Myslela jsem, že půjde ještě více o poustevníky a úplné samotáře a tak mě u většiny překvapilo poměrně velké spojení se světem. Ani myšlenkové pochody a následné vlastní zamyšlení a vjemy pro mě nebyly nijak nové a převratné... asi je to způsobeno sociální bublinou ve které se pohybuji, nebo literaturou co už mám přečtenou... nejzajímavější pro mě tedy nakonec bylo vyprávění jednotivých osudů ve spojitosti s naším "krásným dvacátým stoletím"....

14.06.2019 4 z 5

Zaslaná pošta Zaslaná pošta Terry Pratchett

Patří k lepším.

10.06.2019 4 z 5

Třetí oko Třetí oko Lobsang Rampa (p)

Nejdříve jsem byla nadšená a čtení mě bavilo, pak mi začaly být nějaké věci divné a přestávalo se mi to celé pozdávat... tak jsem si vyhledala autora a přečetla si o pozadí knihy, fikci etc. a přišlo veliké zklamání... byla jsem totiž moc důvěřivá.... když odhlédnu tedy od toho, že jde o fikci, tak příběh je celkem čtivý a poměrně poutavý, hlavně začátek, pak už je to moc stejné a nic nového nepřichází. Další díly pravděpodobně číst nebudu.

05.06.2019 3 z 5

Vlčí léto laponského mlynáře Vlčí léto laponského mlynáře Arto Paasilinna

Nevím co napsat.... to je tak zvláštní kniha. Legrace to podle mě nebyla ani náhodou, naopak spíš smutek až beznaděj z lidské malosti, zloby, průměrnosti a omezenosti přijmout cokoliv co se vymyká jejich vlastním standardům... spíše těžko mi je

24.05.2019 3 z 5

Moje milá smrti Moje milá smrti Veronika Hájek Hurdová

Naprosto souhlasím s komentářem pode mnou a nemám co víc dodat. Jen mě zamrzelo, totik přetištěných článků z blogu které jsem znala.

24.05.2019 3 z 5

Dalajlamova kočka a umění příst Dalajlamova kočka a umění příst David Michie

Druhý díl mě bavil více než ten první. Je čtivější, příběh zajímavější a moudra pro mě inspirativnější.

12.05.2019 4 z 5

Prázdniny s drakem Prázdniny s drakem Zuzana Pospíšilová

Překvapivě dobrá knížka. Půjčila jsem v knihovně a děti jsou úplně nadšené a chtějí ji číst pořád znova.

06.05.2019 4 z 5