AloneJane

Dle nadneseného hodnocení jsem rozhodně očekávala víc. Tak nějak jsem se nedočkala žádných děsivých scén, duchů či jiných jevů, které by mě do své atmosféry vtáhly. Nemůžu říct, že by mě pojetí příběhu nějak nadchlo, ale ani neurazilo, prostě takové "meh" čtení.

Tohle opravdu ne, rozhodně se to nedá brát jako součást kouzelné série, je to pro mne pouze něco co se vážně nepovedlo. A tím rozhodně nehodnotím to, jak je kniha psaná - divadelní pojetí, ale příběh samotný. Chybí tomu jakékoliv kouzlo ze světa, který sama Rowlingová vytvořila.

"Psi jsou ztělesněná bezpodmínečná láska." Kniha která pobaví, donutí člověka se pousmát i zamyslet. Každého jednou čeká duhový most, ale podstatné je, jak využijeme ten čas, který máme. Rozhodně příjemné čtení s osobními příběhy autorky a jejích čtyřnohých přátel. To vše doplněno o krásné fotografie.

Jako oddychová četba na dovolenou super. Ačkoliv bratři Hawthornové jsou odlišní sourozenci, každý má něco do sebe. Tajemství a hádanky postavené tak, aby člověk knihu odložil jen na chvíli a byl zvědavý na pokračování.

Na úvod musím uznat, že první "vlna" Griši mě naprosto minula. Zaujala mě nová obálka a tak jsem si říkala, že to nakonec zkusím i na základě poměrně vysokého hodnocení.
Děj utíkal příjemným tempem, postavy vcelku příjemné a prostředí za mě super ač už nejsem cílová skupina, čtení jsem si užila.

Poutavé vyprávění z pozorování vlků v divočině, doplněné o nádherné fotografie těchto šelem. Sice srovnávání s lidmi není něco co by člověk čekal v takové knize, ale jsme pořád lidé a lidé bohužel srovnávají velice často. A rozhodně to netvoří tak velkou část, aby mi to narušilo požitek z knihy. Každý si to může přebrat jak sám uzná za vhodné.

Přečteno za den. Dá se u toho dobře vypnout. Příběh zajímavý, občas trochu předvídatelný, čtenář se až průběžně dozvídá co vlastně obnáší život ve "smečce" nebo "mít druha", těžko říct, zda je to schválně, nebo to bylo přidáváno za pochodu, protože to autorku zrovna napadlo. Na pokračování jsem celkem zvědavá.

V jednu chvíli zdlouhavé a protahované, jakože "už už si na mě brousí zuby, ale vlastně se na to těším" Určité pasáže ne moc vysvětlené a nakonec useknuté zradou tak, aby Vás navnadili na pokračování. Tak uvidíme.

Tohle bylo celkem zklamání, bez ohledu na délku jsem se příběhově nic podstatného nedozvěděla :( Do sbírky k sérii ok, ale to je vše.

Příběhově poněkud zbytečně natahované, jinak zpracování světa a jeho náplně fajn. Dojem z konce zatím ještě trávím. Bylo to takové, zvláštní, přijde mi, že buď mi něco uniklo, nebo mi tam prostě něco chybělo. Nechci příběh zavrhnout úplně, nebylo by to poprvé, kdy druhý díl je nejslabší.

Přečteno za den a půl. Zase trochu jiné a svým způsobem originální, za mě fajn.

Začátek vcelku zajímavý a vtipný, Problematika hrdinky ohledně intimity ok, ale to řešení na mě až moc urychlené a uspěchané. Prostě "hop a je hotovo". Děj možná trochu moc předvídatelný, ovšem jako oddychové čtení to bylo fajn, ale srdce nijak zvlášť neplesalo.

Tohle bylo...zajímavé. Tak nějak se nemůžu zbavit pocitu, že postrádám jakékoliv nastínění toho proč vlastně tohle všechno. Proč se fénixové rodí z popela za pomoci komponentů, proč došlo k rozdělení...jakože čtení jsem si užila, četlo se to snadno, ale celé mi to přišlo zvláštní.

Předchozí díl jsem nečetla a neměla jsem přehnané očekávání. Kniha jako oddychovka fajn, pobavila a líbila se mi.

Na knihu jsem se těšila, i jsem si opět přečetla HG, aby mi nic neuteklo. Ale nemusela jsem. Tedy nečekala jsem trhák, jako HG, ale asi jsem od toho i tak čekala víc. Přišlo mi to místy až neskutečně plytké. To, že je Snow vypočítavý par**ant víme všichni, navíc ta propojenost s dvanáctým krajem je až do očí bijící. Oceňuji náhled na hry v počátcích, ale jinak to pro mě postrádalo jedovatost odpovídající jeho charakteru a mnohdy to bylo opravdu zdlouhavé. Nic k tomu jak se dopracoval na prezidenta, jen ten úplný konec to naznačoval. A celá postava Lucy a jejích společníků mi připadala kolikrát až nuceně vsazená do děje. Bylo to sice zajímavé čtení, ale asi musím říct, že mě to zklamalo.

Kniha rozhodně nebyla špatná, četla se hezky. Námět rozhodně není špatný. Jen musím uznat, že některé postavy byly poněkud protivné a nesympatické. A na to jak krátký časový úsek kniha obsahuje je to svým způsobem docela nahuštěné a ten konec tomu tak nějak ubírá.

Rozhodně jsem ráda, že jsem po knize sáhla i když její růžový přebal mě celkem odrazoval. Kdybych nechodila do práce přečetla bych ji nejspíš doslova jedním dechem. Nedočkáte se ani magie ani kouzel, ale poměrně kruté reality. Ač je příběh popisován jako směsice námětů za mě je to originál. Hlavní hrdinka není ufňukaná princezna ale ani nezranitelná bojovnice. Za mě povedené čtení a představa být něčí majetek? To přeci není nic moc.

Uff...popravdě i mě jako jiným chvíli trvalo zvyknout si na styl psaní i sprosté podání. Nemůžu říct, že by mě to doslova pohoršovalo, spíš to byl nezvyk. Zprvu jsem se trochu ztrácela v jednotlivých pojmech ale postupem příběhu zapadly všechny na své místo i za pomoci poznámek pod čarou. Příběh je to vážně zajímavý, propracovaný, stojí za přečtení a jsem zvědavá jak bude pokračovat. Rozhodně.

Další oddechová četba od autorky, popularity prvního dílu zákonitě nedosáhne, ale i tak je to příjemné počtení. Louisa se otrká zase o něco víc a dojde k tomu co chce v životě dělat, protože jako spousta z nás to neví už od malička. Za mě je lepší než druhý díl.