Ančísek komentáře u knih
Prostě a jednoduše srdcovka. Záliba v antickém Řecku a záliba v "neobvyklé lásce", obě dvě se zde uspokojí. Skvostně napsáno, člověk úplně vidí ty scenérie lesa a písčitých břehů a chce se tam dostat taky. Přečteno nejednou a vsadím se, že se k ní ještě mnohokrát s chutí vrátím. Na konci vždycky ukápne slza, přestože je konec jasný už předem. Každá stránka ukradených chvil navíc stála za to. :3
(SPOILER) Bylo trochu náročnější vcítit se do života staršího pána 60+ a jeho starostí, ale jakmile se to podařilo, knížka zákeřně skončila :D
Nejvíc ze všeho asi cítím lítost nad tím, jak si dokázal zpackat život, přitom ublížit své rodině a jak málo času strávil s vlastními dětmi, zatímco produkoval jedno za druhým, to je hrůza... Chudák jeho žena musela mít ocelové nervy a nekonečnou trpělivost.
Knížka mě bavila, ale nedokážu se s pánem úplně ztotožnit, není pro mě zrovna kladným hrdinou. Přeji mu druhou šanci a nový začátek, ale čeká ho ještě hodně zamyšlení sám nad sebou a hodně práce, aby vše odčinil. Třeba se časem zase spřátelí se svou ženou a budou spolu vycházet. :)
Zlatou jsem si velmi oblíbila, a tak mě mile překvapilo zjištění, že má pokračování. A jaké!
Prokletá je ještě více napínavá, vzrušující, thrillerovitější, dojemnější a magičtější. Nenechala mě vydechnout, dokud jsem nedočetla.
Jsem moc ráda, že se vyřešila otázka ztracené matky, to byl teda hukot a takový zvrat jsem nečekala. Placák, tatínku :D
Jediný chybějící dílek bylo nepojmenování nejnovější objevené postavičky, docela by mě to jméno zajímalo, když mají takovou moc :D :)
Ani 3. díl v sérii nezklamal :)
Četla se příjemně, byla napínavá, plná nečekaných momentů, jak už je v Green Valley zvykem. Uteklo to, ani nevím jak, Elara a Noah jsou skutečně miloušové :)
4. a 5. díl už jsou na cestě :D
Myslela jsem, že Drahokamy už nic nepřekoná, ale tohle bylo taky výtečné čtení! Romantické, zábavné a ke konci mimořádně napínavé! Hned bych se do takového hotelu podívala taky :)
(SPOILER) To je tak moc dobré čtení!
Napínavé, divoké, zábavné i domácké zároveň. Podíváme se do Asie za pandami, do Afriky za krokodýly a zebrami, i do Anglie na farmy. Kdo má taky tak rád říši zvířat, bude ho to moc bavit!
Nad ostatními svítí veselé momenty, kdy pana veterináře spláchla obří porce kravské plodové vody nebo jak kastrovali miniaturní vakoveverky. Omylem naočkovat 700 krav z úplně jiné farmy je taky slušný výkon! :'D
Ale bylo to samozřejmě taky vážné, když jde o zdraví zvířat. Některým druhům bohužel stále hrozí vyhynutí, proto určitě přispěji třeba na chudáčky nosorožce. Líbí se mi výčet informací a zajímavostí u každého zvířete, stejně jako odkaz na nějakou organizaci, která bojuje za lepší život těchto pokladů. :) Určitě bych neodmítla další zvířecí příběhy!
Kromě Na cestě snad jediná kniha, kde se musí neustále vykonávat potřeba. Na tom asi ten příběh až tolik nestojí, takže bych to i oželela, přesto se četla skvěle. :'D Doplnila určité souvislosti a konotace. Ačkoli film je mnohonásobně božštější, to se ví.
Hodně rychle přečtená a navzdory očekávání konec stejně zasáhl, jak byl smutný. :/ :(
Bree mi za tu chvilku stačila docela přirůst k srdci. :)
Ale na rozdíl od jiných tady si nemyslím, že je zbytečné číst knihu, když jste viděli Zatmění. Protože velká část Krátkého druhého života v Zatmění není? :D :)
Další milý kousek skládačky jménem Green valley nezklamal. Zaujalo mě pivovarské téma, které bylo zase něco nového, Lilly Lucas válí :)
Správná romanťárna, jak má být, plná emocí, zvratů, domněnek, překážek a nadějí :)
Vážně doufám, že brzy přeloží i nejnovější kousek Najdeš mě v Green Valley a Nová přání, za víc dílů bych se určitě nezlobila :)
Mimořádně napínavé, mysteriózní a plné zvratů :) Každá stránka stála za to!
Naprosto ten příběh miluju. Jsem pyšná, že máme také nějakou LGBT love story z České republiky! Prostě boží. Bohužel má tento příběh jenom dva díly, které přečtěte vmžiku. Za mě je druhý díl napínavější, vášnivější, více překvapivý a poskytne hlubší náhled než díl první. Užila jsem si výlet do Prahy, na místa, která znám osobně, hned je to pak intimnější čtení. Vážně doufám v nějaké další pokračování, aby s námi Dany a Kitty z Idylkova zůstali o něco déle. Díky Ti, Theo!
Tahle kniha mě velmi inspirovala a potěšila v nejtemnějších chvílích. Společně s Malou knihou štěstí vřele doporučuji! Cítím se obohacena, pobavena, zaujata! :) Ráda se k ní vracím, když potřebuji inspiraci. Dodá pocit, že jsme všichni unikátní, ale tak nějak zásadně podobní, zažíváme stejné věci a můžeme na to vyzrát podobným způsobem. :)
Naprosto jedinečná kniha plná božstev, fantasy postav a až místy hororových prvků. Neopakovatelný kousek, který jsem vdechla velmi rychle a pokračování Prokletá snad ještě rychleji :) Boží
Moje zamilované čtení, kdykoliv potřebuji inspiraci nebo trochu světla. Moc milá knížečka, určitě se hodí! V době temna obzvlášť. :)
Opravdový poklad ze začátku minulého století. Nadčasové příběhy, které mohou z fleku konkurovat dnešnímu fantasy žánru. Každý si tam najde to svoje - upíry, přízraky, záhady, antické Řecko či špetku erotiky. :)
Nostalgie, tuhle sérii s kouzelnou lupou jsem prostě žrala v pubertě, byla boží :D
Absolutní přehled všeho podstatného v literatuře :)
Nejlépe sepsaný soubor literatury, velmi přehledný a skvělý na učení :)
Vybrala jsem si kvůli štítku Londýn, oblíbila jsem si anglické zvěrolékaře. Ale hlavní hrdinka z Londýna jen pochází, jinak se celý děj odehrává v USA :(
Zvěrolékař na cestách nasadil laťku vysoko. Byl zábavný a dobrodružný. Tohle bylo dramatické a opakovaly se víceméně stejné zdravotní potíže u více zvířat. Nebylo tam ani moc druhů mazlíčků, hlavně psi a kočky. Čekala jsem to pestřejší a zábavnější :(