andream | Komentáře u knih | Databáze knih

andream andream komentáře u knih

Sudetský dům III: 1959–1968 Sudetský dům III: 1959–1968 Štěpán Javůrek

Velmi povedeny poslední díl trilogie, tenhle díl se mi cetl nejlépe, opravdu moc zajímavé a ke konci dojemné. Smutné ale zároven realisticky popisující onu beznadějnou dobu, která uz je nastestí minulostí. Ovšem minulost si musíme stále připomínat a poučit se z ní.
Moc děkuji za zážitek, pane Javůrku.

13.02.2025 5 z 5

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Kniha je neuvěřitelně čtivá, ostatně jako všechny ostatní knihy autorky. Byla jsem nejdříve k autorce trošku skeptická, ale jakmile jsem přečetla jednu její knihu, hned jsem musela přečíst další a další, a všechny jsou skvěle . Tahle a Čarodějky jsou ale top. Tsunami rozplétá tajemství jedné rodiny, uvěřitelné a jednoduché, hak jen život bývá… závěr jen potvrdil domněnky které jsem v průběhu čtení získala a musím přiznat, že na mě kniha zapůsobila a vytáhla na malou chvíli také moje tajemství… moc doporučuji.

05.02.2025 5 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Velice čtivé, nepředvídatelné a druhá polovina fičí tak, že se id knihy opravdu nedá odejít… velice mě překvapilo jak se kniha vyvíjela a vřele doporučuji k přečtení. Už se těším na další díl .

27.01.2025 5 z 5

Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

Rodinná sága, která se čte velice dobře a nenudí ani chvíli. Sledujeme osudy rodiny Andely a Fabiana, nástup komunismu se všemi jeho hnusnými praktikami, v závěru překvapí vyřešení situace s Betty - to jsem tedy nečekala, a konečná procházka dvojčat po hřbitově uzavírá životy jedné generace… smutné a opravdové, tak to prostě bylo. Všem moc doporučuji přečíst, za me úžasná kniha.

24.01.2025 5 z 5

Náměsíčník Náměsíčník Lars Kepler

Perfektní jízda od začátku do skvělého konce, od knihy se těžko odcházelo a když nastal závěr tak ten jsem musela dočíst na jeden zátah, to se vůbec nedalo přestat .svizne napsano, ani řádek zbytečný, hodně krve, hodně brutality, dost sexu a vůbec.. jednoznačně doporučuji, já jsem z knihy nadšená.

14.01.2025 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Četlo se to dobře, odsypalo to a nutilo číst dál a dal… za mě trošku fantasy s duchama, ale proč ne…určitě stojí za precteni

16.12.2024 4 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Moje úplně první fantasy… tenhle žánr vůbec nečtu, ale… jsem rada ze jsem to zkusila a přiznávám ze mě to příjemné překvapilo .. čte se velice dobře a po tom konci hned objednávání druhy díl .. takže určitě doporučuji

16.10.2024 5 z 5

Za sny Za sny Karin Krajčo Babinská

Velmi čtivá jednohubka, moc se mi líbila .

04.07.2024 5 z 5

Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinská

Kniha přinesla velké překvapeni, s jakou lehkosti a přitom urputnosti se četla. Řadím tímto paní spisovatelku k mým oblíbeným a kloboucek, psát opravdu umí. Doporučuji

14.06.2024 5 z 5

Osudová láska Osudová láska Erich Segal

Na mě trosku červená knihovna s předvídatelným dějem . Čte se to ale dobre, kniha je tenká takže jako oddychovku mužů doporucit

11.03.2024 3 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Opravdu hluboky pribeh, i kdyz neni psan do hloubky spis povrchni vypraveni, coz nic nemeni na velice ctivem a smutnem pribehu, od ktereho se proste neda odejit jednoznacne doporucuji a davam plny pocet hvezdicek.

23.01.2024 5 z 5

Rozpůlený dům: Příběh sudetské rodiny Rozpůlený dům: Příběh sudetské rodiny Alice Horáčková

Krátké kapitoly jsou super, jinak jsem moc nepochytala styl psani- zadne emoce postav ani psychologie jednání hodně přímé reči a témeř žaldný popis čehokoli.. i presto se kniha cetla dobre a tema sudet a cechu versus nemcu je jako vzdy zajimave a pritom tak hrozné urcite doporucim k precteni

30.07.2023 4 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Poslouchala jsem jako audioknihu, jako skvělou audioknihu podotýkám.
Kniha je rozdělena na tři části a každou část čte jiný interpret, což je super a umocnuje to celkový dojem, který je absolutně úžasný. Ke konci se vše v knize spojuje a dává smysl, pochopíte o čem to celé vlastně je... pochopíte že pokud nefunguje komunikace a důvěra tak nefunguje vlastně nic... moc doporučuji tuhle knihu.

26.04.2023 5 z 5

Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Poslouchala jsem jako audioknihu, pani Zawadska namluvila knihu moc pekne, doporucuji

12.04.2023 4 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Uzasne! Dlouho me kniha tak nevtahla a musrls jsrm ji precist behem dvou dnu jednoduchy styl psani mi maximalne vyhovuje, pro zmenu konecne kniha, ktera se odviji chronologicky a ne porad prolinani vice casovych usekujednoznacne doporucuji a uz ted se tesim na druhy dil

07.04.2023 5 z 5

Přání Přání Nicholas Sparks

Z počátku se mi pŕíběh docela vlekl a moc nebavil, pak uz se to to rozjizdelo a bylo zajimavejsi. Nicmene romanek se zvkastnim koncem, preslazenym a presto smutnym. Nebyla to ma prvni autorova kniha, cetla jsem od neho uz urcite vic lepsich knih, ale tuto presto rizhodne nezatracuji a kdo ma rad tento zanr tak urcite doporucim precist.

06.01.2023 4 z 5

Sklouzni se v dešti Sklouzni se v dešti Lenka Parýzková

Skvele napsáno! Téměr celé je to o pobytu v psychiatricke lecebne a vecech kolem. Znovu se mi potvrdilo podezreni, ze v lecebne z vas udelaji pokud mozno jeste vetsiho blazna! Hlavne at zobete prasky, to je reseni na vse. Závěr knihy byl famózní a posledni stranka me donutila kapnout slzu… vsem jednoznacne doporucuji, stoji za precteni a zamysleni se…

01.01.2023 5 z 5

Símka Símka Lucie Hušková

Cte se moc dobre, kratoucke kapitoly a zadné zbytecne kudrlinky… jednoznacne doporucuji

26.12.2022 5 z 5

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Wauuu… uzasna kniha, i kdyz na cteni je potreba se opravdu soustredit a premysle pri tom… mam moc rada i ostatni knihy p. Tučkové a tak jsem vedela, ze i tato me nezklame… a nezklamala, jdete do toho. Velka poklona autorce, za knihou je videt obrovsky kus dobre odvedené práce.

07.06.2022 5 z 5

Sestřičky na příjmu Sestřičky na příjmu Donna Douglas

Další díl série opět mezklamal. Cte se to opravdu velmi snadno a rychle, velice čtivé. Hned se vrhám na další díl…

04.05.2022 5 z 5