andreamrs andreamrs komentáře u knih

Wilder Wilder Rebecca Yarros

Ústřední téma knihy je naprosto pohádkové - kdo by nechtěl studovat semestr na vysoké škole na lodi, plavit se po světě a navštívit svá vysněná místa? Hlavní postava Leah si něco takového rozhodně zaslouží. Její minulost mě hodně zasáhla. i když jsem tušila, že se bude jednat o něco takového.
Na loď přichází se stipendiem a úkol přinutit lehkovážného Paxtona, aby začal školu brát vážně. Má se stát jeho doučovatelkou, ale všichni víme, kam to nejspíš směřuje :D. Musím ale přiznat, že v knize jsem několik zvratů opravdu nečekala. Paxton patřil do partičky proslavených adrenalinových nadšenců, všechny jeho přátele jsem si okamžitě oblíbila, ale i mezi nimi bly nevyřčené věci a i trochu sporná oddanost. Celá kniha, ač se jedná primárně o romantiku, se věnuje i lehce (s velkou nadsázkou) "detektivní" lince, kdy jednomu z party hrozí nebezpečí... Líp to popsat neumím :D, ale moc mě to bavilo! Mezi Leah a Paxtonem vzniká vztah ve smyslu "protiklady se přitahují" a už je jen otázkou, zda po všech přiznáních a tajemstvích vydrží... Vzhledem k minulosti Leah je Paxtonova záliba v nebezpečných kouscích častokrát za hranou a já ji obdivovala, že vše zvládá s relativním klidem. Paxton je ale nejspíš pŘesně tím, co Leah potřebuje, aby znovu vylezla ze své bezpečné bubliny a začala si znovu užívat život a vše, co nabízí.
Rebecca prostě umí psát úžasně, ať se jedná o romantasy nebo román. Její představivost, dialogy postav a obrovská čtivost všech knih jsou snad samozřejmostí a právem ji patří ta popularita, kterou aktuálně má.

14.12.2024 5 z 5

Surový princ Surový princ Rina Kent

Royal Elite je prostě tak... Intenzivní, skvělá, s každou knihou propad tomu světu mladých lidí z elitní společnosti víc a víc! Měla jsem za to, že Rina už nevymyslí nic temnějšího než byl Černý rytíř, ale to jsem se hoooodně spletla. Příběh Teal a Ronana, nejvíc nepravděpodobné dvojice, mě teda opravdu zasáhl.

Uf, toto byla další emoční jízda. Autorka dala prostor oběma postavám, které jsme doteď znali jen okrajově. Odhalila Ronana, věčně vysmátého a lehkovážného, až na kost. Otevřela dveře jeho temným stránkám, a teda pokud se vám sluníčkový Ronan líbil, tohoto temného prince musíte milovat. Teal mě předtím nijak moc nezaujala, ale byla jsem jen zaslepená “zajímavějšími postavami. Jakmile dostala svůj prostor, tak mi učarovala její houževnatost, smysl pro spravedlnost, a taky odvaha. Protože i o tom tato kniha je. O odvaze ustát vše špatné. Téma a trauma z minulosti bylo znovu drsné, temnější, než na co jsem zvyklá, ale úžasně to vyvážilo ty prvky #bullyromance. Za #recenznivytisk bych ráda poděkovala @knihydobrovsky. #spolupráce

14.12.2024 4 z 5

Odvážná rozhodnutí Odvážná rozhodnutí Ava Reed (p)

Druhý díl jsem četla docela nedávno a pak se s radostí pustila do třetího. Autorka znovu nechala věci otevřené a ten cliffhanger na konci druhého dílu byl teda pořádný a dramatický. Ostatně jako většina případů ve Whitestone... Vlastně se docela divím, že doktoři mají čas aspoň na nějaký soukromý život :D

Grant mi byl sympatický už od prvního dílu, jeho humor a posedlost dobrou kávou se mi okamžitě zalíbil. Maisie byla pro mě takovou šedou myškou, ale jsem hrozně ráda, že dostala prostor a třetí příběh pojednává zrovna o ní. Autorka vymyslela skvělou zápletku, kde je pracovně “výš žena, ale Grant je spoločensky úplně jinde, než ona... To mi přišlo fakt zajímavé. Musím říct, že jejich love story mi přišla nenásilná, něžná, moc se mi líbilo jak opatrně na to Maisie šla, Grant si asi nemohl pomoct a chrlil vtípky, ale ukázal i citlivou a zamilovanou stránku... Maisie byla šikovná lékařka, chytrá žena, ale měla své nejistoty, byla prostě jen člověk... Moc, moc se mi to líbilo. Vlastně se stali mou (zatím) nejoblíbenější dvojicí. Tak teď už jen čekat na čtvrtý díl :) tam se na tu zápletku obrovsky těším!

Za recenzní výtisk a spolupráci bych ráda poděkovala Knihy Dobrovský.

09.11.2024 4 z 5

To si zkus To si zkus Ilsa Madden-Mills

Díky @knihydobrovsky se mi do ruky dostala novinka mé oblíbené Ilsy. Tato jednohubka z vysokoškolského prostředí byla fakt svělá! Měla jsem ji přečtenou za jeden den, hltala jsem jednu stranu za druhou a byla zklamaná, že už je konec.

Jaké to asi musí být, když hezká nerdka Delaney potká nabušeného a zdánlivě arogantního Mavericka, fotbalistu, ke kterému nechce nic cítit? Když se potkají dvě postavy s extrémní chemií a uměním spolu až brilantně komunikovat? Doporučuji, ať si knihu přečtete a zjistíte to sami, ale můžu vám prozradit, že je to čtivé, návykové, svižné a tak mile vtipné. Zkrátka skvělé - mě to tak moc bavilo! Jedna z knih, ke které se ráda vrátím, protože takových skvělých jednohubek není nikdy dost.

Tímto moc děkuji za #recenznivytisk a #spolupraci

31.10.2024 5 z 5

Kde je mi dobře Kde je mi dobře Emily Henry

Má druhá kniha od populární autorky, které jsem chtěla dát ještě šanci… Navíc u @knihydobrovsky vyšla v nádherném provedení s barevnou ořízkou - já si ale k autorce ani tentokrát nenašla cestu.

Čekala jsem více emocí, více všeho… Přišlo mi to celé takové nijaké. Kapitoly z minulosti byly melancholické a přítomnost taková až smutná. Harriett a Wyn byli skvělým párem, ale jejich neschopnost spolu komunikovat mě neuvěřitelně frustrovala. Měla jsem asi jiná očekávání, těšila jsem se na letní oddechovku, která mě vrátí do prosluněných dní, co se teda nenaplnilo. Kniha je ale zajímavou sondou do mezilidských vztahů a přemýšlení “co by, kdyby… je tam také dost.

Co se mi ale opravdu líbilo, byl celý nápad s každoroční dovolenou jejich skupiny přátel. Příběh se tak netočil jen kolem hlavní dvojice, ale ukazoval, že každá z postav má své problémy a něco, co chce utajit před ostatními. Škoda, že příběh neměl stejnou dynamiku jako cca posledních 100 stran, možná bych hodnotila pozitivněji.

Děkuji za #recenznivytisk a #spolupráci #knihydobrovsky

31.10.2024 3 z 5

Chemie lásky Chemie lásky Sariah Wilson

Další z mých oblíbených #fakedating knih. Ač musím přiznat, že začátek knihy mě tolik nenadchnul, jakmile se děj trošku rozjel tak se kniha četla sama. Chytrá, ale stydlivá Anna si na základě jednoho rozhovoru před několika lety v hlavě vybájila vztah se svým šéfem. V její hlavě spolu tvoří skvělý pár a smýšlí o něm v superlativech, jen najít tu správnou příležitost… Ta se naskytne v okamžiku, kdy vstoupí do falešného vztahu se šéfovým bratrem Marcem. Jenže Marco je (za mě určitě) mnohem zajímavější a lepší, než jeho nevlastní bratr, a tak se z falešných citů stávají ty pravé. Anna, která dosud neměla moc život (až mi to místy přišlo takové smutné), má zaděláno na milostný trable čekala jsem romantiku ve stylu Hypotézy lásky, dostala jsem sice něco jiného, ale příběh byl milý, místy vtipný, sice mě nějak extrémně nezaujal, ale byla to prostě fajn oddechovka. Předvídatelné, přislazené pohádky pro dospělé já ráda :).

Za #recenznivytisk bych rada podekovala @knihydobrovsky.

31.10.2024 3 z 5

Nezkrotná Nezkrotná Melanie Harlow

(SPOILER) Nevím, zda to bylo autorčiným záměrem, ale vytvořila dva nekompatibilní hlavní hrdiny. Zda chtěla ukázat, že láska hory přenáší, nebo nechtěla stvořit “dokonalé hrdiny, nevím... Ale když ani jeden z hlavních hrdinů není pro vás nijak zajímavý, tak to jde s knihou trochu z kopce... Navíc to moc nezachránil ani poměrně uspěchaný děj. Ale vše postupně... V první knize mě Chloe zaujala, ale tam prostě neměla moc prostoru. Byla jsem ráda, že tentokrát dostala svůj příběh. Ale... Taky jsem dostala možnost ji líp poznat. A teda za mě ne. Udělala ze sebe naivní husičku víckát, než bych dokázala spočítat. Byla rádoby nad věcí, ale vlastně se jen sama ponižovala, nedokázala si stát za svým a její NE se hodně rychle měnilo v ANO, prosím, zklamal si mě milionkrát, ale já ti tu další šanci přece jen dám... No a co se Olivera týče, tak autorce tleskám protože stvořit takového arogantního vola (pardon :D) muselo dát hodně práce. Lhal víc a raději, než dýchal, za celou dobu jsem na něm nenašla jedinou pozitivní vlastnost, a ty největší fuckupy, které způsobil druhým lidem, omlouval tím, že byl přeče mladý a neměl rozum?! Tak jo... A děj byl takový nijaký, mnohem víc se mi líbily kapitoly z minulosti, ale taky jsem jen kroutila hlavou nad tím, co vše Oliver zvládl za ten čas udělat, kolikrát ublížil opravdu až za hranice odpustitelného, a Chloe jen odpouštěla a dál čekala. Uff... Já romantiku a velké lovestories fakt miluju, ale toto je vážně spíš příkladem nulové sebeúcty.

Mrzí mě ne příliš nadšená recenze, ale tento díl se moc nepovedl. I na zahraničních webech má nejnižší hodnocení, ale třetí díl, Nenasytná (vychází ještě letos), by měl být zase skvělý, takže já na Cloverleigh určitě nezanevřu!

05.10.2024 2 z 5

Divoká Aljaška Divoká Aljaška Kathleen A. Tucker

Autorka má ten dar psaní, který vás přinutí na okamžik přehodnotit svůj život. Párkrát se mi zachtělo sbalit si to nejnutnější, vyhledat na internetu nejbližší volnou chatu a strávit tam aspoň nějaký čas u dobrého jídla, teplého krbu a sklenky vína. Ta atmosféra, kterou autorka přenesla na stránky knihy, byla nepopsatelná. To útulno, s nehostinnou krajinou Aljašky v pozadí. To byla taková nádhera...

Líbilo se mi jak příběh hezky plynul a byl takový reálný, ne přeslazený. Autorka opravdu popsala skutečné problémy, které mŮžou lidi potkat, že ne vždy je vše zalité sluncem, že začátek vztahu je opravdu jen začátek a ta líbánková fáze jednou skončí a začne skutečný život. Za to fakt tleskám. Calla s Jonahem jsou skvělým párem, i když ta jejich vzájemná (ne)komunikace mě někdy trochu vytáčela :D. Znovu mi to trochu připomnělo mé milované Virgin river, kde jsou jednotlivci součástí komunity, lidé si vzájemně pomáhají a i ti největší bručouni umí překvapit. Kromě známých postav zde potkáváme spoustu nových, a všichni jsou opět skvělí. Tuto sérii jsem si neskutečně zamilovala a i když Calla není největší fanynkou Marie, tak na její knihu se taky moc těším.

05.10.2024 5 z 5

Zjizveni Zjizveni Emily McIntire

Za recenzní výtisk bych ráda poděkovala @knihydobrovsky #spolupráce

Vůbec jsem si nedokázala představit retelling Lvího krále, který bude zároveň #darkromance, a s mým oblíbeným trope “sáhni na ni a zabiju tě. Miluju povedené #morallygrey, v tomto případě byl Tristan pořádný šílenec :D. Sara byla takovou princeznou z pohádky, k čemu se přidal i fakt, v jakém prostředí se příběh odehrává, a že se tentokrát oproti Lapeni nejedná o současnost, ale přelom 19. a 20. století. Námět byl opravdu originální a hodně se mi líbilo jakou si s tím autorka dala práci.

Celkově se mi kniha líbila ještě víc než Lapeni. Peprné scény byly hodně explicitní, celé to bylo pořádně zvrácené a temné, u postav jsem klasicky nevěděla, zda je vůbec zvládnu tolerovat nebo budu jen kroutit hlavou :D. Takže za mě hodně povedená temná romance... Nikdy jsem nebyla fanynkou Lvího krále, ale asi mu dám ještě šanci, protože ta myšlenka a význam příběhu v pozadí mě hodně bavila. Bylo to napínavé, mělo to grády, a ten konec?! Za ten tleskám!

05.10.2024 4 z 5

Hate Mail Hate Mail Donna Marchetti

Mám přečtenou další úžasnou #romcom. Letos mám na tyto knihy fakt štěstí!

Kniha začíná dopisováním dvou dětí, které se neznají. Naomi z Oklahomy, Luca z Kalifornie... Ze školního projektu se stává #lovetohate přátelství, které ale ještě dlouho zůstane anonymní. Oba hlavní hrdinové dospívají, prožívají své vlastní první větší problémy, vztahy, řeší studium a ty klasické věci, a jejich kamarád “na druhé straně papíru je tady tak nějak vždycky přítomen. Až do dne, kdy se Luca záhadně odmlčí.

Naomi si buduje kariéru a najednou je tam znovu dopis... Tím se rozbíhá někdy trochu šílený vlak pátrání, dopisování a hledání pravdy v minulosti. Zjišťování, zda by toto kdysi významné přátelství mohlo být něčím víc... To bylo tak krásné, místy trochu nereálné, a už tradičně i předvídatelné, ale...! Já to naprosto zbožňuju, neskutečně se mi to trefilo do vkusu. Zabavila jsem se a zasmála, povzdechla si nad tím, že já takového “pen pal nikdy neměla, a jednoduše jsem jen četla a četla a najednou byl konec. Takové knihy jsou prostě nejlepší. Děj byl svižný, dialogy vtipné a zábavné, hlavní hrdina okouzlující, Naomi vtipná a ostrá zároveň. No prostě... Skvělá jednohubka. Prosím víc takových! Recenze vznikla díky spolupráci s Jotou, děkuji!

23.09.2024 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Svět, ve kterém žije vražedkyně Celaena, je dost temný. Nemůžeš v něm nikomu věřit a častokrát, pokud jsi potížista jako právě naše hlavní hrdinka, ti v něm jde o život. Krutovláda krále nezná mezí... Celaena se setkává hned na začátku s jeho synem, Dorianem, a dostává ponuku, kterou nelze odmítnou. Tím se rozehrává hra o svobodu a moc, o to, kdo se stane novým zabijákem krála. Celaena stojí před rozhodnutím, zda potlačit své hodnoty, nebo zemřít v dolech...

Její postava se mi opravdu líbila. Od začátku děje ušla velkou cestu, od zbídačené zajatkyně, po znovu silnou a nemilosrdně nebojácnou ženu. I když byl první díl asi takový zoznamovací se s příběhem, už tady se rozvine solidní milostná linka. Už v prvním díle se začíná hrát na týmy princ Dorian x kapitán Chaol. Ostatně Chaol byl také skvělou a zajímavou postavou, stejně tak princezna Nehemia. Postavy často nejsou racionálně smýšlející (ehm, ehm Celaena), příběh obsahuje hodně dramatu, napětí a i bojových scén, romantiky, zkrátka všeho. Autorka stejně jako ve Dvorech vytvorila úchvatný "vesmír", celý nový svět plný různých bytostí, magie a války dobra nad zlem. Úžasnější první knihu série bych si jen stěží dokázala představit.

V tuto chvíli už mám přečtené první 3 díly a pokud stejně jako já nemáte sérii zatím načtenou, opravdu se toho nebojte a pusťte se do toho. Navíc teď vychází celá série v reedici s barevnou ořízkou a to je takový skvost v knihovně, nádhera! Tuto knihu jsem dostala jako recenzní výtisk od Humbook, dekuji #Humbookblogeri za spolupráci!

05.09.2024 5 z 5

Reparát z lásky Reparát z lásky Sharon M. Peterson

Persi je mladá žena,která je tak hodná, až je někdy hloupá. Snaží se všem zavděčit a naprosto u toho zapomíná na sebe. Nejdůležitějšími v jejím životě jsou její rybička a hodně zajímavá babička (mohla by Mimi dostat vlastní knihu, prosím?). Její perfekcionistická matka, dokonalá mladší sestra a pasivní otec mě teda docela štvali a Persi jsem tak moc fandila, aby se začala mít ráda. Kniha je hodně o sebelásce, o tom, že nemusíme být dokonalí, abychom našli lásku a štěstí.. A že dokonalost vlastně neexistuje. Kniha má nádherné poselství. Navíc ukazuje, jak úžasný život mŮžeme vést, pokud jsme odvážní a neplníme jen očekávání ostatních. Dobrý, že? Kniha je opravdu instatním zlepšovačem nálady.

No a pak je tady sexy soused Nate, který má svých trablí až až, ale Persi z nějakého důvodu nemůže odolat. Moc se mi líbilo, že hlavní hrdinové byli obyčejní lidé s chybami, nedokonalostmi, svými strašáky a nejistotami, a stejně vytvořili něco nádherného. Příběh byl reálný, plný odvahy postavit se za sebe, nalezení sebe sama, smíchu a opravdu vtipných až bizarních scén, krásná a milá romantická komedie s přesahem. Tuto knihu rozhodně doporučuji, nádhera!

Za recenzní výtisk děkuji @knihydobrovsky #spolupráce

04.09.2024 4 z 5

Nezapomeň na nás Nezapomeň na nás Laura Kneidl

Série “Ne... od Laury Kneidl má v mém srdci speciální místo. Před 4 lety, na podzim, jsem dostala k svátku první díl Nedotýkej se mě a zamilovala si edici Red a romantické knihy. Dosud jsou mojí srdcovou záležitostí a pořád, i když jsem už za tu dobu objevila nespočet skvělých a kvalitních sérií, se k autorce tak ráda vracím (a myslím, že to mi zůstane asi napořád).

Tak moc jsem se těšila na pokračování a novou dvojici poté, co Luca a Sae našli své štěstí. Ústřední dvojicí je Lucova sestra April, a její první láska Gavin, s kterým se odcizili a jejich přátelství ochladlo. Autorka navíc znovu do příběhu zakomponovala opravdu těžké nástrahy a mně bylo líto, že tím postavy musí procházet. Stejně jako Sage, ani April to neměla snadný a jeden hloupý večer ovlivnil celý její život. Gavin se nachází v propasti, do které se často rád a dobrovolně dostává hlouběji a hlouběji. U čtení mi nebylo vždy lehko, ale to se mi na autorce moc líbí - dostává takové důležité věci i mezi mladší čtenáře, protože nelehký osud na věk nehledí, a je to bohužel (nebo bohudík) v pořádku.

Romantická linka se zde moc nerozvinula, ale jak známe Lauru, třeba se to v druhém díle změní. Na konci si připravila velké překvapení, které jsem navzdory náznakům nečekala, tak jsem moc zvědavá, jak si s tím v pokračování poradila, a co teda bude dál?! Potřebuji akutně druhý díl, děkuji!

P. S. (a snad ne spoiler alert, ale člověk nikdy neví :D) Ty sladké scény Lucy a Sage byly takovým nádherným bonusem, byla jsem jako u opravdových kamarádů ráda, že se jim daří dobře!

Za recenzní výtisk děkuji @knihydobrovsky #spolupráce

04.09.2024 4 z 5

Tonoucí duše Tonoucí duše Ava Reed (p)

Docela nedávno vyšel další díl knižní série z lékařského prostředí od Avy Reed. Těšila jsem se na nový příběh o mladých lékařích, kteří už v prvním díle vytvořili opravdu skvělou partu a láska hodně zamíchala kartami :). Navíc autorka mě už před nějakou dobou okouzlila svou sérií Truly (tady máte mé velké doporučení) a každá její kniha je prostě skvělá...

Ač se dozvídáme, jak pokračuje love story Nashe a Laury, příběh se soustředí na novou dvojici - Sierru a Mitche. Navíc po dramatickém zakončení prvního dílu navazuje přesně tam, kde skončil - u vážné nehody v nemocnici. Líbilo se mi, že tady romantická linka není tak rozsáhlá, aby zastínila prostředí nemocnice a záchrany lidských životů. Je vidět, že autorka věnovala hodně času pŕípravě a detailům příběhu. Možná až moc, lékařských postupů a termínů je tady znovu požehnaně, možná by nebylo naopak na škodu ubrat. Tentokrát mohla taky ubrat na tématech, kterým se kniha věnuje. Hodně vše sklouzlo jen po povrchu a věci zůstaly nedořešené nebo jen povrchně vysvětlené. Vím, že autorka umí úžasně rozepsat, jak lze vnímat vlastní tělo, něčím poznačené (viz třeba nádhernou knihu Madly), škoda, že toho tolik nevyužila. Navíc Sierra byla naproti prvnímu dílu docela na facku, pořád něco řešila, a podle mĚ ani sama nevěděla proč... MItch byl takové sluníčko, docela jsem mu jeho bojovnost a trpělivost se Sierrou záviděla.

Co se autorce musí nechat, je ten smysl pro drama :D cliffhangery tedy umí. A já jsem zvědavá, o čem budou Odvážná rozhodnutí, třetí díl, který vychází už v září.

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce bych ráda poděkovala KNIHY DOBROVSKÝ. Recenze naleznete i na mém ig knižním profilu https://www.instagram.com/knizni.kompas

Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Na další knihu autorky jsem se po skvělé sérii Vzplanutí moc těšila. Navíc jsem si jako milovnice mafia romance nemohla nechat knihu ujít. Na autorčině stylu se mi kromě čtivosti moc líbí i smysl pro humor, u již zmíněné série Vzplanutí jsem se hodně nasmála, co se mi u knížek zase tak často nestává.

Nádherně krutý je mafiánskou pohádkou o jižanské krásce jménem True a LIamovi, tajemném chlápkovi, který se objevuje v její práci a vypadá to, že se o ni zajímá. Za souhry různých okolností k sobě, přirozeně, najdou cestu. V příběhu nalezneme fakt skvělé slovní přestřelky, což je něco, co autorka vážně umí a příběh to úžasně odlehčí. Tento příběh se asi ale nezařadí k mým nejoblíbenějším. Mám radši víc prostředí mafie, když už to má být z jejího prostředí, a bohužel mi přijde, že poslední dobou hodně příběhů zneužívá tu popularitu, aniž by o tomto prostředí skutečně pojednávalo. Liam byl zvláštní postavou, která mi tolik k srdci nepřirostla, a ta jeho posedlost Tru byla taková nemastná neslaná. To společné poznávání mě tolik nezaujalo, jako v jiných knihách, navíc vím, že autorka to umí mnohem, mnohem líp, chyběla mi tam docela i akce, na to že byl Liam mafián s velkým M tak toho moc nepředvedl :)...

V knize ale představila velmi zajímavou postavu Killiana, takže další díl mě nesmí minout, myslím, že ten si užiju o dost víc :)...

Křehké srdce Křehké srdce Mona Kasten

Srdceryvné pokračování příběhu Adama a Rosie a jejich démonů. Tohle bylo místy smutné čtení, ale moc důležité. Protože někdy nezáleží na věku, postavení ani penězích, někdy ten ošklivý hlas uvnitř nás nejde neposlechnout. A někdy ani láska nestačí... Nebo snad ano?

Pozitivní emoce z prvníhu dílu tady převálcovaly spíše negativní, kniha se opravdu na úkor romantiky soustředí na téma závislosti, psychického zdraví, online šikany a podobně. Je hodně realistická a na nic si nehraje. Ukazuje život, který není vždy sluníčkový a i navzdory lásce můžete spadnout do propasti, z které se musíte dostat sami. Tak, jako se to stalo Adamovi. Jemu jsem moc fandila a doufala, že to dobře dopadne. Z Rosie se stal jakýsi stín té skvělé dívky z prvního dílu a docela mi chyběla. Chápala jsem její bolest, ale nemusela ztratit sama sebe kvůli muži. Mně v knihách docela vadí ten “Bella Swan vibe mám radši hrdinky, které nefňukají a ty klacky pod nohama berou jako součást života. Navíc mi přišlo, že hodně dělala ten problém o sobě, a na Adama tlačila, místo nějaké větší podpory. Když člověk přijde z odvykačky asi potřebuje vyřešit nejdříve sebe než se hned vrhnout do analyzování romantického vztahu. To mi přijde jako škoda, protože téměř celá kniha byla taková spíše negativní, a ne plná naděje a uzdravení, jak jsem původně doufala. Třeba jsem zaujatá, ale Znovu byla zatím od Mony fakt nejlepší.

Zůstane to mezi námi Zůstane to mezi námi Christina Lauren

Před několika dny se mi do rukou dostala nová knížka dua Christina Lauren, a touto cestou chci moc poděkovat Jotě za recenzní výtisk.
Kniha mě od začátku naprosto pohltila. Všechny knihy autorského dua patří mezi mé oblíbené a novinky pokaždé netrpělivě vyhlížím. Tato novinka byla naprosto famózní. Opakuju to často, ale autorky mě pokaždé dokážou překvapit. Jejich knihy jsou plné lásky, vtipu, ale i životních zkoušek a častokrát vážnějších témat, a vy jen musíte doufat, že hrdinům dopřejí ten happy end.
Kniha byla tak skvěle napsaná, že se mi před očima odehrávala jako film. Ostatně tato konkrétní kniha je pro filmové zpracování jako dělaná! Potkáváme zde mladou asistentku Carey, která si moc nedůvěřuje, a proto dělá takového poskoka, i když by měla navíc. Ve své častokrát nesnesitelné práci potkává mladého a ambiciózního Jamese, který by ji snad mohl v lecčem inspirovat. Hlavně aby si šla za svými sny a přestala být takovou "podržtaškou" úspěšné a slavné dvojicy - Melly a Rustymu Trippovým. Manželská dvojice designérů, kteří žijí dva životy - ten reálný a ten před médii, je někdy opravdu na zabití. Všechny čtyři postavy jsou zajímavými charaktery a jejich vzájemná dynamika je opravdu skvělá. Carey je součástí jejich života tak dlouho, že si neumí představit nic jiného.
Autorky vykreslily povahy postav realisticky, protože v každodenním životě se s podobnými náturami setkáváme všichni. Všechny jsem si opravdu oblíbila, a moc se mi líbilo, že ani jedna z postav nebyla vykreslená jako čistě pozitivní nebo naopak jako záporák. Byli to prostě lidé se svými chybami a je na čtenářích, na kterou stranu se vlastně postavit.
Za mě je každá další kniha autorek povedenější a ze Zůstane to mezi námi jsem tak nadšená! Laurenky jsou prostě jedny z nejlepších. A ty krásné obálky a provedení, prostě skvost v knihovně :).

05.05.2024 4 z 5

Psí štěstí Psí štěstí Petra Schier

Takovou pohodovou, miloučkou romanci jsem opravdu potřebovala číst. Jako psí máma a milovnice všech psích příběhu jsem po knížce okamžitě sáhla. A s blížícím se létem mám dojem, že tohle je ta pravá knížka pro mnohé z vás.

Mel je docela workoholička a neumí si moc užívat života, možná ze začátku není čtenáři úplně sympatická. Po smrti pratety odjíždí do malého městečka, kde zdědí dům a fenku Čoko. Ostatně Čoko je snad tou nejlepší součástí příběhu; autorka popisuje věci z pohledu fenečky a její myšlenky jsou tak božské.

Mel potkává Alexe, pohledného právníka... A ten zbytek snad ani psát nemusím :D neskutečně pohodová, krásná knížka na dovolenou u moře, u které zapomenete na všechny starosti. Miluju takové feelgood knihy, malou komunitu v městečku, kde člověk potká nové přátele a cítí se hned jako doma. Moc se mi líbilo, jako proměnou prošla hlavní postava Mel, jak roztála ta její ledová krusta :D a dokázala se otevřít světu a lásce. Vzhledem k minulosti to bylo pochopitelné, ale zasloužila si taky trochu toho štěstí. Bylo krásné sledovat, jak přichází na to jak studený a vesměs prázdný její život byl a jak je krásné žít jednodušší a přitom šťastnější život.

Konec byl takový sladší a méně uvěřitelný, nicméně tohle byla opravdu nádhera a doporučuji všem milovníkům psů a pohodových romancí. Kniha mi byla poskytnuta jako recenzní výtisk z nakladatelství Grada, za co touto cestou moc děkuji!

05.05.2024 4 z 5

Tichá pošta Tichá pošta Tereza Herzogová

Po dočtení Schovávané jsem několikrát přemýšlela, jak asi pokračoval vztah Šárky a Ivana. Jako každý vztah i tenhle se s časem vyvíjel a my potkáváme oba protagonisty po letech, v pro ně zásadním období. Já byla už u Schovávané ze zápletky úplně nadšená, a pokračování rozhodně nezklamalo. Před Šárkou znovu po těch letech čeká těžká volba mezi srdcem a rozumem. Ivan nemládne, a všechny odsunuté problémy vycházejí na povrch.

Kniha úžasným způsobem popisuje mezilidské vztahy, navíc hodně promyšlené a v rámci příběhu propojené. Je to náhled do obyčejných životů obyčejných lidí, kteří dělají velké i malé chyby, častokrát špatná rozhodnutí, a kde jedno slovo dokáže vše změnit Tohle není pohádka ale reálný život. A dokáže v takovém případě vše vyléčit a vyřešit jen “obyčejná láska? A jak se k tomu Šárka nakonec postaví?

Kromě hlavních hrdinů me hodně bavil tragikomický vývoj postavy češtináře Chrousta a zejména pak Patrikův příběh, tam bych klidně brala i celou knihu! Navíc autorka znovu používá ten překrásný jazyk a poetické opisy, které vás přinutí zatoužit zabalit se do deky na opravdické Hnípandě a jen tak existovat a koukat kolem sebe na tu (ne)obyčejnou nádheru.

Jako bonus nám autorka představila prostřednictvím restaurátora Barta i Santiniho architekturu, přišlo mi to tak krásně tajemné a ty opisy jeho architektury se úžasně hodily k tajemství vztahu, který se zde začal rozvíjet.

Konec dává prostor pro další pokračování, tak doufejme Já se s postavami ještě neloučím, ještě bych s nimi chtěla alespoň na jeden fesťák :D. Autorce moc děkuju za recenzní výtisk a moc fandím, znovu úžasná práce.

27.03.2024 5 z 5

Smlouva na lásku Smlouva na lásku Cassie Connor

Co se stane, když potká právnička Rebecca, která bere svůj život velmi vážně, značně uvolněnejšího krasavce Hudsona a zajiskří to mezi nimi? Odpověď naleznete na stránkách knihy Smlouva na lásku.

Poslední dobou opravdu miluju linku #fakedating, prostě tohle byla kniha pro mě. Líbilo se mi zejména to, jakou proměnou prošla postava Rebeccy a začala si konečně užívat život. Rebecca bohužel nebyla postavou, kterou bych si oblíbila; naopak její reakce na většinu situací mi vysloveně vadily, říkala jsem si, že se to do takové oddechové knihy až nehodí, ale pak vše začalo dávat trochu smysl. Hudson byl prostě zlatíčko, i když jsem popravdě moc nechápala, co na "Becs" vidí, ale jejich vzájemná přitažlivost byla hrozně hezká. Celkově to byla taková skvělá, #feelgood oddechovka. Moc se mi líbila pocta romantickým komediím a muzikálům, které jsou v knize zmíněné (Návrh, Pomáda, Samotář v Seattlu), nechybí ani kýčové momenty, u kterých čtenáři roztaje srdce.

Rodina Rebeccy mi nebyla ničím blízká, naopak rodinu Hudsona jsem si zamilovala od první zmínky a věděla jsem že nezklamou. Právě tahle linka vnesla do příběhu ten potřebný vtip a množství lásky. Líbilo se mi i to, že nešlo jen o klasickou romantickou linku, ale v tomhle případě za chlapa platila spíše Rebecca :D respektive ji autorka připsala hodně až "mužských" vlastností, což se ostatně v knize i řeší, otevírají se i témata znevýhodňování žen na pracovišti, co je vlastně skvělý, protože upozornit na nějaký problém takhle nenásilnou formou je snad ta nejlepší varianta.

Za #recenznivytisk moc děkuji @grada_cz @cosmopolis_cz

14.11.2023 4 z 5