ArwenAragorn ArwenAragorn komentáře u knih

Noční výprava Noční výprava Stephen King

Tak tady jsou taky hodně silné scény. Zase jsem brečela.

Závěje Závěje Marit Reiersgård

Průměrná detektivka, asi jsem čekala od knihy víc.

28.10.2017 3 z 5

Prach Prach Patricia Cornwell

Souhlasím se spilče. Autorku mám v oblíbených, ale tahle kniha se neuvěřitelně vleče, je jako uměle natahovaná, byla jsem ráda, když jsem dorazila poslední stránku.

29.07.2017 2 z 5

Černý tygr Černý tygr James Patterson

Jak píše Čef, brutální kriminální thriller. S Alexem navštívíme Afriku a dozvíme se tam o příšerných, drastických podmínkách života některých lidí, současně Alex pronásleduje vrahy, nad kterými drží ochrannou ruku na nejvyšších místech a kteří páchají nepředstavitelné zločiny, z nichž některé se Alexe osobně dotýkají. Alex si prostě v tomhle díle vytrpí tolik, jako snad nikdy ne. Kniha je čtivá, jako všechny od autora, ale tentokrát na to potřebujete silný žaludek.

27.07.2017 5 z 5

Svědkyně Svědkyně Jonathan Kellerman

Výborná napínavá kniha se skvěle propracovanou zápletkou. Sérii s Alexem čtu napřeskáčku, teprve tady jsem se dozvěděla, jak se vlastně seznámil s Milem a dal dohromady s Robin.

23.07.2017 5 z 5

Spasitel Spasitel Jonathan Kellerman

Z vraždy dvouleté holčičky jsou obviněni dva mladiství. Jenže nic není tak, jak se zdá. Je tady někdo daleko zrůdnější, zvrácenější a má toho na svědomí skutečně hodně.
Další velmi zdařilá detektivka od Jonathana Kellermana, napínavá od začátku až do konce.

29.05.2017 5 z 5

Nad propastí Nad propastí Jonathan Kellerman

Výborná psychologická detektivka. Konec nemá chybu. Kdo má rád hromadu akce a trvalé napětí, není to pro něj to pravé. Ostatním doporučuji!

27.03.2017

Bludiště temnoty Bludiště temnoty Val McDermid

Hodně lesbické lásky, podstatně víc, než v jiných knihách Val McDermid, ale nevadilo mně to. Děj trochu rozvleklejší, tak hodnotím níž.

21.01.2017 4 z 5

Spolčení hlupců Spolčení hlupců John Kennedy Toole

Tento humor mě příliš neoslovil

05.01.2017 2 z 5

Křižáci na západě Křižáci na západě Stefan Heym

Výborná kniha, nejen proto, že tyto události 2. světové války mě obzvlášť zajímají

02.01.2017 5 z 5

Sedmiramenný svícen Sedmiramenný svícen Josef Škvorecký

Tyto povídky mě okamžitě chytly.

01.01.2017 5 z 5

Smrtící polibek Smrtící polibek Karin Slaughter

Trochu slabší než Genesis a Triptych.

01.01.2017 4 z 5

Masaryk ve fotografii Masaryk ve fotografii Karel Čapek

Krásné fotografie prezidenta, kterého si velice vážím jako člověka.

13.06.2019 5 z 5

Osudy dobrého vojáka Švejka 2. díl Osudy dobrého vojáka Švejka 2. díl Jaroslav Hašek

Jak jsem psala u prvního dílu.

Opilý prales Opilý prales Gerald Durrell

Další kniha od autora, která se mi moc líbila.

13.06.2019 5 z 5

První pomoc alternativní medicínou První pomoc alternativní medicínou Jiří Janča

Jiřího Janču mám moc ráda a tuto knihu jsem si koupila jako doplněk ke všem herbářům léčivých rostlin.

Králík je bohatý Králík je bohatý John Updike

Tak tohle mě moc neoslovilo.

13.06.2019 3 z 5

Skalky a skalničky Skalky a skalničky Hermien Van Wijhe-Ruys

Knihy na toto téma jsem si kupovala, když jsem budovala a starala se o skalku. Ta bohužel vlivem našeho čtyřnohého přítele a sucha vzala za své.

Hieronymus Bosch Hieronymus Bosch Virginia Rembert

Fascinuje mě. Jeho obrazy jsou celé příběhy.

Černé jako smola Černé jako smola Hana Prošková

Čteno ještě za komunistů, slušné povídky.

12.06.2019 4 z 5