bagel komentáře u knih
Moc pěkně zpracováno, včetně doprovodných fakt o kočkách. A navíc krásné obrázky.
Průměrná kniha, nejzajímavější byla atmosféra meziválečné Prahy.
To bylo drsné... ale i hodně poučné, že obcházet zákony se nemusí vyplatit.
Příjemné překvapení - svižný příběh, který je pořád aktuální. Často jsem se zasmála a dokázala se vžít do situace, ve které se hlavní postavy nacházely.
Škoda, že pořádná zápletka se objevila až na straně 130. Pak děj nabral spád, ale celkově hodnotím průměrně.
Fantasy sice čtu jen velmi zřídka, ale přesto mě kniha velmi zaujala a donutila mě více se zamyslet nad tímto žánrem. Navíc oceňuji i množství odkazů a poznámek.
Téma je zpracováno podrobně, doplněno mnoha fotografiemi, ale doporučuji hlavně znalcům nebo fanouškům piva.
Jsem sice (dost) starší, ale bylo fajn si devadesátky připomenout. A zajímavá byla poslední část o působení v médiích.
Název hodně slibuje, ale obsah pokulhává. Informace jsou stručné, více se věnuje jen několika druhům a i zde je jen pár vět. Trošku to kompenzují krásné ilustrace.
Přidávám jednu hvězdičku za moc pěknou kapitolu o euthanasii zvířecích pacientů. Jinak jen další z mnoha knih o životě zvěrolékařů.
Osvědčené rodinné recepty proložené příhodami ze života týkající se jídla a vaření. Určitě patří k slabším autorčiným knihám.
Lepší než první díl - napínavé, mělo to spád. Střídaly se krátké kapitoly vždy s popisem místa a času. Pěkně byly vykresleny situace, kdy se setkali lidé s autismem. Konec byl trochu divoký, ale dojem z knihy nezkazil.
Precizně zpracováno a zpestřením byly zážitky autora z cest na Ural. Kniha mi značně rozšířila povědomí o národech v této oblasti.
Země je to velmi zajímavá a neobvykláí, ale cestopis jen průměrný, je zde až moc faktografických pasáží.
Pro mě až moc romantické a předvídatelné. Hlavní hrdinka byla skoro dokonalá a psi hráli v příběhu opravdu jen malou roli. Nejlepší byly pasáže týkající se chování Hailey.
Mně se kniha líbila. Vražda je jen v pozadí a více se řeší vztahy v rodině. Hlavní hrdinka je správně sarkastická a přesně, v každé rodině je něco. Občas autorka zabrousila do práva i psychologie, to bylo určitě přínosem.
Děj měl spád i nečekané rozuzlení.
Čtení na jedno odpoledne, nic objevného.
Slabší čtyři hvězdičky. Pěkná myšlenka, prostřední část byla dost zdlouhavá, konec to vylepšil.
shoduji se s většinou předešlých příspěvků. Navíc mi vadilo, že autorka nešla pro sprosté slovo daleko a také její komentáře o cestujících nebyly převážně vůbec lichotivé. Mnohem více doporučuji knihu Veronika v Dubaji.