bagel komentáře u knih
První kniha od autora, velké očekávání, ale trochu zklamání. Nápad byl ale velice dobrý.
Pro mě jako Opavačku bylo téměř povinností si knihu přečíst a určitě nezklamala. Bylo milé připomenout si předválečný život zde a známá místa. Dobře, že kniha skončila v období po válce a poslední kapitola děj vhodně doplnila.
Spád děje je až moc rychlý, ale jasně, trochu je to zjednodušeně pojaté, aby knihu mohly číst i děti. Je k neuvěření, že toto se v rodinách děje.
Nadprůměrný thriller, ale o hvězdičku méně dávám za pomalejší první polovinu a poslední kapitolu - ta byla podle mě navíc (nechci spoilerovat).
Bohužel je napsána dost odborně, neškodila by větší "omáčka" kolem.
Toto je má první dočtená kniha v letošním roce a určitě to byla dobrá volba. Připojuji se ke předchozím kladným hodnocením. Příběh byl strhující, nesmírně barvitý, postavy jsou výborně vykresleny. Bavily mě lehké ironické poznámky spojené situací v letech, kdy se příběh odehrával. Autor prokázal nejen vynikající znalost soudního prostředí, ale i dalších oblastí. Předešlou knihu Sametové iluze jsem četla loni a určitě si ji přečtu znovu, abych si připomněla postavy, které se objevily i zde.
Zpočátku bylo dost těžké zorientovat se v množství postav a v jejich vztazích. Bylo divné, jak moc se novinářka pletla do práce policie, ale v knize nebylo blíže objasněno, jaký je její vztah k vyšetřujícímu komisaři. Není divu, když jako první se u nás vydal devátý díl série (a letos následuje šestý...).
Mám ráda knihy s příběhy ze života a práce. Četla jsem už více knih o veterinářích, ale tato byla první o životě na pohotovosti. Často se jedná o hodně kuriózní případy, mnohokrát jsem se zasmála a doporučuji.
Slabší než předešlé podobné knihy a ani kresba se mi moc nelíbila.
Zajímavé a poutavé čtení. Teprve zde jsem si uvědomila rozsah teroristických útoků z 11. září a jejich dopad jak na život ve městě, tak hlavně na práci soudních lékařů.
Téma mně nebylo moc blízké, ale styl zpracování se mi velmi líbil.
Hodně zajímavé postřehy o britském zdravotnictví z pohledu lékaře. Śkoda, že zde nebyla aspoň krátká kapitola o ostatních členech rodiny.
Námět je určitě zajímavý, ale zpracování hodně zdlouhavé a byla jsem ráda, že jsem už na konci.
Mně se to moc líbilo, místy mrazilo a říkala jsem si, že je dobře, že nynější pandemie není mnohem horší.
Moc hezky zpracované a přínosné i pro dospělé. Kdo ví, jak to vypadá v zázemí metra nebo v tunelu?
Čekala jsem povídky o kriminalistech u nás, takže ty ze světa Sherlocka Holmese byly příjemným překvapením. Celkově ale hodnotím průměrně.
Čtivé, děj ubíhal rychle, vadil mi místy příliš šroubovaný styl.
Nepříliš zajímavý děj, nesympatické postavy, u čtení jsem se nudila.