bigbabe komentáře u knih
Určitě výborná kniha pro děti, dospívající a i dospělé, co je to učili v jejich době výuky trochu jinak.
Jen je vtipné, že se mi tato kniha dostala do ruky náhodou a teprve pak si přečtu díl 2. a pak díl 1.
Jsem se rozhodla číst dětské knihy, v těch pro dospělé je historie a jiné naučné věci jak učebnice, toto je lepší způsob, jak si něco zapamatovat.
Úžasná kniha, hlavně oceňuji, že na relativně málo stránek byly popsány i souvislosti té doby, nejen prostě o tématu baroko.
Je to sice kniha pro děti, nevím, jestli tam bylo napsané nějaké věkové rozhraní a jak se dnes dělají knihy pro děti. Prostě, myslím, že je dobrá i pro dospěláka, který tuto historii zameškal, protože učitelky v přechodném období revoluce možná chudák nevěděli, co a o kom učit.
EDIT: Tento komentář měl být k Můj stát : putování za českými prezidenty, ale ono to vlastně sedí na oboje.
Našla jsem knihu kvůli výzvě "kdyby" a jsem za to ráda, nemusím moc scifi, ale toto by do této kategorie nedala, spíš utopie.)
Autorka píše čtivě a téma bylo velice zajímavé.
Vyštrachala jsem pro výzvu, co přečíst z vlastní knihovny knihu, co se mi vejde do kabelky (nemám jí zas tak velkou).
Jednu knihu jsem od Fulguma četla a nemohla jsem tomu přijít na chuť, nevím, jestli to je odstupem času nebo tím, že to byly úryvky ze všech knih a nebo dovolenou, ale tohle se četlo lépe.
Četla jsem Mýty a tak jsem si chtěla přečíst i tuto knihu. Začala jsem od konce, kde je popis bohů a ostatních postav. Ze začátku jsem se nějak nemohla do toho načíst, možná to bylo tím, že jsem byla na dovolené a měla jsem vypnutý mozek.
Co se týká obsahu, tak to bylo fajn, dozvědět se či doplnit si vzdělání v této oblasti. Ale přišlo mi to právě o trochu méně čitelné než Mýty.
Mě kniha zaujala, oproti dvou komentářům pode mnou. Asi proto, že jsem očekávala dějiny, ne informace o katovství.
A že to je jen krátký úsek dějin je z názvu jasné.
Dobrá kniha na urovnání si událostí, co se stalo. Ve škole vás naučí jen rok a max., že jich bylo 27.
Naprosto výborně zpracovaná kniha. Miluji cestování všeho druhu, i pěší a ráda o cestování čtu.
Kniha je velice poutavá, je zde mnoho zajímavých informací a jde z ní cítit, že lidé z KČT a ostatních organizací s tím spojených jsou do toho opravu zapálení a baví je to.
Zábava pro malé i velké.
To by bylo ten nejlepší popis. Děti si lámali hlavy, my dospělí jsme se u toho dost zasmáli.
Ano, na kdyby se nehraje.
Ale je to zajímavé počtení.
Půjčila jsem si knihu jako inspirace, že jsem mému muži chtěla k narozeninám udělat narozeninové noviny, co se událo v roce jeho narození. A je to super. Výborný přehled událostí a oceňuji autory, že se nezasekli jen na jedné události, která byla nejpodstatnější.
Líbí se mi autorky styl a humor. K této knize jsem přišla přes její druhou a nelituji.
Stejně jako u mě prvně čtené knihy, musím hodnotit:
Tragédie komediálně popsaná a nebo komedie tragicky popsaná?
Souhlas s ostatními hodnoceními.
Dozvěděla jsem se něco o autorovi, ale 70-90% receptů není na domácí vaření, i když autor by nám to vysvětlil, že to je právě jen naše lenost, ale mě většina těch věcí ani nelákala.
Bohužel musím hodnotit, že mě žádný z receptů nezaujal, krom klevely, kterou znám od babičky z Plzeňska a na severovýchodě nikdo nevěděl, co to je.
Stručné zajímavé zhodnocení.
Jak si stále slibuji, když si napíšu knihu na seznam "chci si přečíst", tak bych si tam měla i napsat, proč jsem toto rozhodnutí udělala.
Přiznám, že jsem vůbec do 100. stránky nevěděla, co čtu, že to je kultovní horor a že je to zfilmované. Začátek byl chladnější, pak to dostalo spád a konec byl ucházející. Potěšilo mě, že konec nebyl nijak vytržený z kontextu.
Na rozdíl od druhé maďarské gramatiky, kterou jsem četla je tato více opravdu jen gramatická, což má své výhody. Co potřebujete, nalistujete, přečtete. Kombinace s knihou pro samouky a DuoLingem si myslím, že to je fajn.
Učit se jen z DuoLinga jazyk úplně od začátku asi nejde. Nejen proto, že to je zřejmě jedna ze dvou dostupných gramatik Maďarštiny na trhu musím říct, že je to dobrá kniha. Jen mi ve slovníku chybí výslovnost. Přílohou CD je v dnešní době trochu k ničemu.
Procvičením pár lekcí v DL a pak si osvětlení gramatiky z knihy je dobrá kombinace.
Koupila jsem k narozeninám. A je potřeba si připomenout jak to bylo a co co stálo. Hlavně procentuálně k výplatě, ne jen že kino bylo za 4,- Kčs.
O něco malinko zajímavější než první díl. Určitě jsem toto nezažila (na to jsem mladá (-:), ale je to prostě tak nějak blíž, tak se to lépe člověku čte.