Books_by_Dee Books_by_Dee komentáře u knih

Impuls Impuls Michaela Zamari (p)

V první řadě chci autorce @michaelazamari poděkovat za zaslání knihy k recenzi. Knížka je opravdu pro oko nádherná – krásný obal, předsádka, ořízka. Avšak není to jen o tom, zda je krásná pro oko, ale spíš o tom, že také pohladí na duši a to pro mě Impuls udělal.

Impulz vyšel na Slovensku v listopadu 2023 a těšil se z pozitivních recenzí. Na konci října se dočkal vydání v jazyce českém a předpokládám stejný úspěch. Autorka prostě psát umí, avšak její styl je pro mě jedinečným a je možné, že na každému sedne. I já jsem si musela prvních přibližně 150 stránek zvykat.

Autorka ve svém díle velmi často filozofuje, tedy spíše její hlavní hrdinka Riley a pro mě to bylo občas v textu zbytečné a až moc, ale jak říkám s ubývajícími stránkami jsem si zvykla a začala se mi i tahle část líbit. Riley by bez toho prostě nebyla Riley.

To, co na knize hodnotím velice pozitivně, že je úplně jiná, než co jsem snad kdy četla. Ano, hlavními prvky jsou věkový rozdíl a zakázaná láska, a to má skoro každá třetí knížka, přesto to autorka vzala za jiný konec. Mohlo by se to brát jako láska z kanceláře, ale zase tady jsme v prosluněném Španělsku. Pro mě to bylo opravdu osvěžující, co se těchto prvků týče.

Děj vypráví o bohémce Riley, která před svým otcem má tajemství. V knize ho doprovází na firemní akci, kde potkává jeho staršího obchodního partnera Connora. Na plážích jižního Španělska začne kvést láska o které ale nikdo nesmí vědět.

Pro mě byl nejkrásnější závěr celé knihy, díky kterému jsem se usmívala jak měsíček.

Impuls by vás neměl minout, pokud chcete zkusit tak trochu jinou romantiku a nevadí vám trochu více filozofování.

Sezona pomsty Sezona pomsty Elizabeth Morgan

Tak na tuhle „vánoční“ knihu jsem měla spadeno už nějakou dobu. O to víc mě potěšila zpráva, že ji Baronet bude vydávat. Tohle je rozhodně vánoční kniha, která by se na vašem TBR seznamu na předvánoční období určitě měla objevit.

Je to zcela jiná vánoční kniha, než jsme u Baronetu zvyklý (rozhodně nečekejte další Schalerovou, i kdy ta je také skvělá v tom, co dělá). Shalerovky jsou totiž většinou na 1 plamínek, ale v téhle knize to hoří jako v pekle – 4 plameny! Tam co se dělo, no wau!

Dále chci mluvit o Damianovi – panebože! Asi jsem se zamilovala. Představte si ho jako takového toho charismatického, sexy právníka, ale zároveň je to neskutečně sladký medvídek. Toho by chtěla každá. A tak i Abbie mu propadla, i když v plánu měl být jen jako součástí jejího PLÁNU POMSTY ex příteli Richardovi, který se s ní rozešel a řekl ji, že ji měl jen na zábavu. Hnusák jeden. No a pak náhodou s Damianem swajpla na seznamovací aplikaci do prava a už to bylo. Jenomže nečekala, že Damian se bude chovat jako naprosté zlatíčko a ona mu propadne.

Už jsem zmiňovala jak spicy tahle kniha je. Jo zmiňovala, ale mám pocit, že to musím zmínit znovu. U vánočních knih, totiž nejsem tak zvyklá, že by se v nich objevovalo tolik a takových scén. Spíše tam jen roztomile sněží a oni si dávají jednu pusu na závěr knihy, tady!!! Znovu – tady to hoří od začátku do konce. Je to vtipný, je to sexy a je to vánoční – takže si to povinně všichni přečtěte

Nespoutaný milenec Nespoutaný milenec Sophie Lark

Tak tohle je velké zklamání. Sophia Lark mě svými prvními dvěma díly naprosto dostala a z obou jsem byla nadšená (Nelítostný princ – 5 *, Unesená dědička – 4 *), ale tenhle díl byl, jak kdyby ho psala úplně jiná autorka.

Knížka byla rozhodně čtivá, za dva dny jsem ji slupla jako malinu, ale bylo to celý takový divně splácaný dohromady, že jsem vlastně nevěděla tak trochu o co vlastně go – až moc drama na mě. Ale s čím jsem měla největší problém byli hlavní hrdinové – prosím pěkně, kdy že tam přeskočila jiskra? Jakže se zamilovali? Vždyť měli nulovou chemii.

V tomhle díle se autorka zaměřila na mafiána Nerona a dceru automechanika Camille. Camille se snažila být vždycky šedou myškou, ale teď kvůli problémům svého bratra musí docházet na večírky a musí se snažit zjistit určité informace. Na takovém večírku potkává lamače srdcí Nerona a údajně je jediný, kdo ji může zachránit. V anotaci taky zazní Nero není hrdina, ale mohl by stát jejím nelítostným milencem.

Domnívám se, že autorka měla skvělé nápady – jak Nerova linka, tak i Camille byla dobře vymyšlená, ale dohromady mi to nějak nefungovalo.

Další díl si určitě přečtu a budu jen doufat, že se autorka vrátí ke kvalitě prvních dvou dílů. Její styl se mi moc líbí, proto jsem i zamýšlela koupit jiné knihy v angličtině. Teď však trochu váhám.

08.01.2025 3 z 5

Skandální titulky Skandální titulky L. J. Shen

Tahle kniha se odehrává v kancelářském prostředí a máme tady klasický příběh s šéfem a jeho podřízenou. Ale tedy hlavní hrdina Célian Laurent, dědic mediálního impéria, to je ale MIZERA.

Célian a Jude se setkali jednoho večera v baru, jejich setkání skončilo v ložnici jeho milionového apartmánu, ukradenou peněženkou a zapomenutým iPodem. Tam to mělo končit, ale Jude nastupuje do nového zaměstnání a Célian je jejím novým šéfem, neskutečně nesnesitelným bručounem. Každý den je pro ně v redakci bitvou, protože Jude si nic nenechá líbit, přestože práci potřebuje, doma má totiž nemocného otce a nezaplacené účty.

Tohle byla skvělé počtení, avšak ke konci jsem si říkala, že je to možná už moc zbytečně natahované a celé to „wau“ objevení ke konci mě přišlo já nevím už moc ale to je jen můj subjektivní názor a nic to nemění na tom, že LJ Shen je prostě královna a i Skandální titulky je něco úžasného, co chcete číst. Do Jude se zamilujete a Céliana budete tak moc nesnášet, až se do něj zamilujete taky. Máme tam i toho pravého záporáka – tedy vlastně jich tu máme víc, ale všichni jsou úžasní a dávají v knize smysl.

Autorka mě prostě ještě zatím nezklamala ani jednou knihou a já myslím, že stojí za to její knihu koupit.

Wilder Wilder Rebecca Yarros

První díl nové série autorky Čtvrtého křídla Wilder vydalo v listopadu nakladatelství Red. Série je třídílná a všechny díly jsou o postavách vyžívajících se v adrenalinových sportech studujících na prestižní vysoké škole.

První díl je, jak název napovídá, o Wilderovi – dvaadvacetiletém vůdci Odpadlíků a pětinásobným medailistou z X Games, který má plán následujících devět měsíců předvádět divoké kousky a v zádech mít svou doučovatelku. Tahle doučovatelka a naše dívčí hlavní postava se v adrenalinu vůbec nevyžívá, má svá traumata z minulosti a právě Wilder by ji mohl pomoci.

Kniha je určitě skvěle napsaná, Rebecca je prostě úžasná autorka. To už nám předvedla jak se Čtvrtým křídlem, tak se sérií Vzlety a pády, která aktuálně vychází u Fragmentu. Tady tomu však něco trošičku chybělo, nedokážu popsat ani co to bylo, ale bylo to celé takové no neúplné. Nejde o to, že by byl špatný děj nebo že by byly špatně napsané postavy. I jsem v jedné chvilce měla na krajčíku, ale občas mě to přišlo takové emočně ploché (ale tam kde to být nemuselo). Nevím jestli to dává smysl, ale prostě byla to fajn oddychovka a těším se na další díly, ale nedala mi kniha to, co třeba Všemi smysly (první díl Vzletů a padů)

Kdo miluje Rebeccu Yarros, tak na konci listopadu vyšlo Vzhlédnout k nebi, druhý díl Vzletů a pádů u Fragmentu a příští rok bude u Baronetu vycházet její další romantická série.

Binding 13 Binding 13 Chloe Walsh

Série Kluci z Tommenu byla často vidět i na zahraničních účtech s pozitivními ohlasy a když jsem viděla, že ji nakladatleství Yoli bude vycházet, tak jsem se u knížky pozastavila a přemýšlela, zda mi kniha za to stojí. Bála jsem se totiž těch 700 stránek. Rozhodla jsem se, že počkám na nějaké recenze a díky @virgo.books jsem se do ní pustila. A jsem neskutečně ráda, že jsem to udělala.

Tady ani nemusím dlouho přemýšlet nad hodnocením. Binding 13 je pro mě naprostá 5hvězda. Tak skvělý romantický příběh z prostředí střední školy, který mě chytil za srdce, už dlouho nepamatuji. Děj, emoce, úžasné postavy – to všechno tahle kniha má. Vibe Off Campus od Elle Kennedy – 100%. S tímhle názorem se na stoprocent ztotožňuji. Miluju všechny, naprosto všechny postavy a nenávidím ty, co k nenávidění v příběhu jsou. Tohle je opravdu krásný příběh, který stojí za to jej znát.

Není věc, která by mě na příběhu vadila. V podstatě to po dlouhé době byla kniha, která jsem nechtěla, aby skončila. Chemie mezi těma dvěma funguje naprosto skvěle. Gabsie, kámoš hlavní postavy, dělá děj vtipnější a vtipnější, ale rodina Shannon to zase dělá smutné a smutnější. Říkám skvělý kolotoč emocí, který chcete prožít.

Já už nutně potřebuji další díl. Jedna z nejlepších knih, které jsem v roce 2024 četla.

Vánoční lásky Vánoční lásky Vi Keeland

Vánoční lásky od dua Keeland/Ward, které vyšly v roce 2021 obsahují pět vánočních příběhů, které vás zahřejí na duši a navodí tu správnou vánoční atmosféru. Každý příběh obsahuje jiný trope – za mě nejlepší je první příběh Vánoční omyl, ve kterém si hlavní hrdinka splete sexy úžasného vnuka svého souseda s bezdomovcem. Tento omyl je však skvělým meet cutem a tenhle příběh se díky tomu skvěle rozjede.

Kraťoučké příběhy vás jistě v tomhle vánočním období jistě potěší. Jsou krátké, svižné, vtipné a odpočinkové. Škoda jen že nebyly více peprné Nečekejte zázrak a dostanete skvělé vánoční počtení.

08.01.2025 3.5 z 5

Vánoce každý den Vánoce každý den Karen Schaler

Karen Schaler je už taková baronetí stálice, co se vánočních baronetek týče. Každý rok vychází její knihy a vždy krásně navodí tu správnou vánoční atmosféru. Její letošní novinka vás na Vánoce jednoznačně navodí, už jen protože příběh je inspirovaný Vánoční koledou od Dickense, kdy hrdinka navštíví za pomocí ducha své minulé, současné a budoucí Vánoce.

Alexis Taylorová je majitelka finanční společnosti a klasická workoholička, při slovu Vánoce se otřásá znechucením. Práce, práce, práce – to je její motto. Letos se však všechno může změnit, když tedy bude sama Alexis chtít.

Vánoce každý den je jednoznačně skvělý odpočinkový vánoční příběh, ale já na něm našla pár much, které mě úplně nesedly, a to třeba romantická linka – chtěla jsem víc Alexis a jejího řidiče Justina, protože Justin byl hrozně oddané zlatíčko a ráda bych viděla více interakcí mezi nimi, protože přestože čtenář tak nějak od začátku tuší, že tihle dva spolu skončí, tak nějak jim to na konci ani nevěří. A to je škoda.

To nic nemění na tom, že to, co od každé Schalerovky chci, jsem měla i v tomhle příběhu. Prostě hromadu světýlek, stromečků a vánočních zázraků. Jsou to taková ta typická vánoční klišé, ale to já tady promíjím, protože přesně tohle od těchto knih chci.

Svatba o Vánocích Svatba o Vánocích Melanie Moreland

Další vánoční knihu, kterou vám můžu doporučit je Svatba o Vánocích od Melanie Moreland, která slouží jako úvodní 0.5 díl série Vested Interested: ABC Corp, která u Baronetu vychází.

Avšak děj navazuje na poslední díl série Vested Interested – Sandy. Já první generaci nečetla a nevadí to, jen už prostě hlavní pár Braydena a Addison jsou spolu a plánují kouzelnou vánoční svatbu. Avšak i tahle svatba má své zádrhely, a dokonce tu máme jedno tajemství, které nikdo nečeká. Do toho všeho sílí sněhová bouře a všem je jasné, že tohle bude událost, na kterou nikdo jen tak nezapomene.

Jedná se o novelku, má pár stránek, ale kdo milujete universum Vested Interested tahle kniha by vám neměla chybět v knihovně. Je to taky skvělý úvod do knih druhé generace – Grace, moje spása – Ronanovo srdce – Láska s Liamem – Čas pro Avu.

Bezohledná láska Bezohledná láska Lexi Ryan

WAU! Tak tohle bylo skvělé. Už předchozí díly byly výborné, ale se třetím dílem mě autorka vytřela zrak. Rozhodně se jedná o nejlepší knihu série, tedy prozatim. Úplně mě pohltila a nemohla jsem ji odložit. Dokonce jsem ji přečetla během jednoho pracovního dne, což se mi už mi dlouho nestalo – jednoduše nešlo přestat číst! Měla jsem obrovskou touho zjistil, kdo je v tomto příběhu skutečným zloduchem.

Tento díl se zaměřuje na příběh Ellie, snoubenky Coltona. Záchranáři ji naleznou v jejím domě v hrozném stavu a v bezvědomí. Všichni mají zato, že ji ublížil právě Colton, který je aktuálně nezvěstný, stejně tak i zmizel jeho otec. Ellie trpí ztrátou paměti a na svůj pobyt v Jackson Harbor si nepamatuje. S městečkem nechce mít nic společné – alespoň do chvíle než za ní přijede Levi Jackson. V jeho náruči nachází útočiště a začíná si klást otázku, jestli mezi nimi někdy nebylo něco víc, protože ji to k němu neskutečně moc táhne.

Tento díl je emocionální kolotoč ve formě skvělé romantické knihy s detektivní zápletkou. Kdo ublížil Ellie? Všichni ukazují na Coltona, ale byl to opravdu on? To by ji snad neudělal! Celou dobu čtenář sbíráte střípky příběhů a podezřelý byl pro mě každou chvilku někdo jiný. V závěru to byl vlastně i MEGA šok.

Romantická linka je možná pomalejší, přeci jenom Ellie utrpěla těžké trauma, ale tím, jak se dozvídáme i to, co se mezi ní a Levim stalo v minulosti, dostává příběh hloubku a vše dává smysl – ty jiskry, ta chemie a to co mezi nimi vzniká nebo vlastně asi vždycky bylo.

Série o Jacksonových sourozencích prostě stojí za to. Každý díl je něčím jiný, ale všechny jsou skvělé. Teď už nezbývá nic jiného než se těšit na další pokračování. Série má dohromady dílů osm.

Láska online Láska online Penelope Ward

Na palmknihách stále probíhá slevička na knihy Penelope Ward, tak mám pro vás jeden tip na knihu Láska online, která vyšla v roce 2020, ale pro její prodejnost vyšla znovu letos v reedici.

Penelope Ward je pro mě skvělou autorkou, která umí psát skvělé odpočinkové příběhy, plné emotivních scén. Její knihy se mi čtou vždy příjemně a za pár dní je mám přečtené. Láska online nebyla jiná i když mě lehce překvapila.

Kniha byla fajn oddychovkou, jenom jsem tentokrát měla pocit, že kniha u mě nevyvolala tak silné emoce, jako jsem měl u předchozích knih. Láska online určitě má „smutnější“ prvky, ale tak nějak to ve mně nic nedělalo. Na druhou stranu ne u všech knih se musí brečet, že?

Láska online má svižný děj, líbivé charaktery, ale hlavně mě bavil trope – hlavní hrdinka je totiž cam girl a hlavní hrdina se do ní právě při jednom z jejích pravidelných živých streamu zamiluje.

Celkově bych knihu hodnotila lepší trojkou. Není to autorčina TOP kniha, ale za přečtení stojí. Pokud jste fanoušky autorky, tak by vás ani tahle neměla minout.
__

Kromě Lásky online bych Vám však určitě doporučila její Překročit hranici nebo Pana Náladového. Dále knihy, které píše ještě s Vi Keeland – Osudový dopis (ten je i vánoční), Nesnáším tě, potom duologii Rebelského dědice a Rebelské srdce a v neposlední řadě sérii, která aktuálně vychází u Baronetu, a to Pravidla randění.

08.01.2025 3.5 z 5

Vzhlédnout k nebi Vzhlédnout k nebi Rebecca Yarros

Vzlety a pády – tahle série mě jednou zničí.

Už první díl mě dostal do kolen, brečela jsem u něj několikrát, což se mi u knih přiznávám, občas stává. Že však budu plakat i druhého dílu, že na posledních 60 stránek ani neuvidím. Co je moc to je moc Už teď se bojím dalšího dílu.

Krásný příběh, který mě vzal za srdce, aniž bych to čekala. Byl zcela jiný než ten první, ale stejně dokonalý.

Rebecca Yarros opět přišla s tragédií, která dokáže převrátit svět vzhůru nohama. Dvacetiletá Paisley je po smrti své sestry pod neustálým dohledem rodičů, protože trpí stejnou srdeční vadou. Plní si seznam vysněných přání a potkává přitom Jaggera, bezstarostného studenta letecké školy. Nastává tu však problém. Její otec je generálem a její přítel je Jaggerův největší rival. Neměla by k němu cítit takovou přitažlivost? Ale když ono to je strašně špatně potlačit.

Rebecca Yarros mě znovu přesvědčila o tom, že je mistryní emocí. Nevím, jestli jsem teď sama v nějakém citlivém rozpoložení, nebo je autorka prostě geniální, ale ty pocity, které ve mně dokázala vyvolat, jsou neskutečné. Možná to ani nebylo tím zamilovaným příběhem, možná to bylo tím, jak se Paisley ke svému životu postavila. Byla silná, neskutečně silná a o takových hrdinkách já ráda čtu. Líbí se mi ale i to, že Yarros nezapomíná ukázat, že i ty nejsilnější postavy potřebují občas pomoc a nemohou zvládnout všechno samy.

Yarros je pro mě QUEEN. Její Wilder, který vyšel v listopadu u REDu byl úžasný. Její romantasy série Empyreum je jak z jiného světa. Avšak Vzlety a pády jsou pro mě jako pro čtenáře, který miluje emoční kolotoče, rád si při čtení pobrečí teprve to pravé ořechové.

Juniper Hill - Na úpatí Juniper Hill - Na úpatí Devney Perry

První díl série Edenovi Indigo Ridge mě totálně šokoval a neskutečně jsem si díl s krimi zápletkou užívala. Ještě štěstí, že na druhý díl Juniper Hill se nemuselo čekat tak dlouho a na začátku prosince dorazil na stánky knihkupectvích. Hned jsem pro něj běžela a hned četla.

Juniper Hill přestože je jiný než první díl, si svou laťku jistojistě udržel. Jen možná pořád o kousíček se mě první díl líbil více. To však nic nemění na tom, že tenhle díl je také dokonalý, neskutečně čtivý a Knox a Memphis si mě hned na první dobrou získaly a jejich příběh jsem si moc užila.

Memphis přijíždí se svým synem a začíná pracovat v hotelu rodiny Edenových, kde Knox pracuje jako šéfkuchař, a dokonce ji Knox zajistí bydlení v bytě nad jeho garáží. Knoxe ne jeden večer probouzí malý Damian svým křikem, až ho jeden večer pohoupá a nepustí a stejně tak nepustí ani Memphis, do které se leč nechce, tak pomalu zamilovává. Memphis má však tajemství, které nechce nikomu prozradit.

Tenhle díl sice není tak „záhadný“ jako ten první, ale také tady autorka s tímto prvkem pracuje a co nastane v posledním dějství, mě šokovalo, překvapilo a zcela dostalo, že jsem jen příběh hltala a doufala ve šťastný konec.

08.01.2025 5 z 5

Věci, které jsem ti nikdy neřekla Věci, které jsem ti nikdy neřekla Laura Přečková

Úplnou náhodou na mě na instagramu vyskočil profil Laury Přečkové, která v listopadu přes POINTU vydala sbírku poezie. Já jsem NIKDY poezii nevyhledávala, nečetla a v podstatě ji ani nevnímala kolem sebe.

Z nějakého zvláštního důvodu, který nedokážu vysvětlit, jsem měla potřebu knihu koupit. Zaujalo mě už úvodní slovo, které slouží jako dopis autorčině matce. Kniha je rozdělená do dvou částí. V první části se autorka vypsala z pocitů a zážitků, které své matce nikdy neřekla, aby ji neublížila. V té druhé části jsou věci, které by ji ráda řekla, ale už nemůže.

Na závěr úvodního dopisu autorka píše, že doufá, že ji její vyznání nezlomilo srdce. Moje však zlomila zcela.

Absolutně nedokážu říct, jak se člověk musí cítit, když přijde o blízkou osobu. Obzvlášť o mámu. Protože třeba ta moje, ta je nejzlatější.) Je milující, starostlivá, citlivá, pečlivá, ochranitelská a je tady vždycky pro mě. Nedokážu si a ani nechci si představit, jak se někdo musí cítit – když tohle v životě nemá. I ta moje ráda píše dopisy (dostávám je k narozeninám, vánocům, když má potřebu se vypsat, tak mi to napíše). Když prožívám nehezká období ve svém životě – vždy je tu pro mě, vždy mě podrží a vždy se z toho vypíše. Dát svá slova na papír radila i maminka právě autorce. A myslím si, že právě to mohl být ten důvod, proč jsem cítila takovou potřebu knihu pořídit.

Blížily se Vánoce a já si i říkala, že by to vlastně mohl být hezký dárek pro tu mojí nejmilejší. Avšak nedalo mi to a básně jsem si přečetla. Ne u jedné jsem se rozbrečela.

Zřejmě každý v životě zažil nějaký srdcebol – ztrátu, změnu, rozchod/rozvod. I já nejsem pořád to sluníčko, i já prožívala náročná období. Ale nejlehčí na tom bylo – že jsem tady tu mámu měla! A i když vím, že ji moje bolesti bolely snad ještě víc než mě. A protože vím, že tohle bude číst. Tak ti říkám, že tě miluju a jsem ráda, že tě mám.

Moje nejoblíbenější:
K čemu bych přirovnala lásku? K oceánu. Protože je to jediná věc, která mě doslova děsí, a i přesto bych neváhala ani sekundu. A skočila.

Hříšná jízda Hříšná jízda Marcy Jell

Hříšná jízda byla první knihou po které jsem sáhla ze svého vánočního boxu, který jsem obdržela od @mojeromantika_cz za který moc děkuji. Boxík mimo jiné obsahoval právě tuto kraťoučkou knihu od české autorky Marcy Jell, která skrývá dva příběhy kamarádů, kteří se pohybují okolo rychlých závodních aut a nebezpečných lidí.

Knížka byla skvělou jednohubkou. Já jsem si čtení neskutečně užívala, hlavně protože příběhy mě tak trochu připomínaly filmy Rychle a zběsile, ale to hlavně ta rychlá auta a nebezpečné prostředí. Nedokážu vám ani říct, který příběh mě bavil víc, protože oba byly jiné a super.

Pro mě to byly prostě skvělé čtivé příběhy, u kterých mě jen mrzelo, že nejsou delší a tím pádem, že i postavy nemohly mít větší development, takže i ta romantika na mě byla extrémně rychlá. Jedná se však o novelky, takže v rámci novely, to asi bylo okej. Jen já se rádá trápím, když i ta insta láska trošku trvá.

Kdo hledá nějakou večerní rychlovku, může být Hříšná jízda právě něco pro Vás. Na mě od autorky čeká ještě její Boss, který je velmi dobře hodnocen na DK (84%), takže do toho se také v nejbližší době pustím. Avšak láká mě i autorčina novinka Bohyně.

Tak uvidíme jak si sednu s autorčinou další tvorbou, ale její krátké příběhy mě moc bavily.

08.01.2025 3 z 5

Lesklá Lesklá Raven Kennedy

Netajím se tím, že první díl byl pro mě jedno velké průměrné zklamání, vždyť jsem i Pozlacenou zařadila mezi knihy, patřící mezi největší zklamání roku. Avšak druhý díl Třpytivá a Lesklá reputaci sérii Zlatá klec lepší o milion procent. Stejně jako Třpytivá, i tento třetí díl, který nese název Lesklá, mě vytřel zrak a já jsem nemohla přestat číst. Přestože kniha je trochu bichlička – má 632 stran

Za mě je Lesklá asi zatím nejlepší knihou sérii, možná přeci jenom o kousek si mě získala víc než druhý díl. Přestože první třetí kniha se mi trošku táhla, potom naskočil zlom a autorka přicházela s jednou zajímavou scénou za druhou. Moje sympatie si z nějakého zvláštního důvodu získala královna Malina, která doufám, že dostane v dalším dílu více prostoru. Naopak král Midas by si zasloužit tyčí do zadku a pořádně s ní zakroutit – to je opravdu hajzlík prvního kalibru.

Co hodnotím opravdu pozitivně je, že je skvělé, že máme všechny hlavní postavy na jednom místě, to je trochu rozdíl oproti předchozím knihám a za mě to skvěle fungovalo. Všechny postavy mají určitý vývoj a to mě na autorce neskutečně baví – to, jak umí pracovat s postavami a nenechá je „zamrzlé“ v jednom bodě. Například naše hlavní hrdinka Auren prošla od prvního dílu neskutečnou změnou, ale byla taková pozvolná, přirozená. To, co také hodnotím hodně pozitivně je vývoj vztahu Auren a Slada. Tihle dva – – neskutečná chemie, topová erotická scéna. No prostě je žeru…

A konec! Dokonalý konec. Závěrečná scéna – mega top. Auren je moje královna * tohle bylo jako sen, škoda že to nebylo delší

Prostě Vám sérii doporučuji, přestože první díl stojí za prd, tak si ho přečíst musíte, ať vám to trochu dá kontext, ale pak už si druhý i třetí díl maximálně užijete.

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Železný plamen totiž pro mě je další DOKONALOSTÍ z pera autorky Rebeccy Yarros. Čtvrté křídlo bylo skvělé, byl to úžasný start téhle romantasy série, ale Železný plamen si svou kvalitu dle mě rozhodně udržel a autorka mě dokázala držet napnutou po celou dobu čtení téhle bichle se 752 stránkami!
Pokud bych měla mít mínus, tak je to pouze ke knize jako takové, protože vzhledem k počtu stránek je neskutečně tlustá, tím pádem se mi sakra blbě držela, že jsem ji při čtení musela mít většinou položenou. Ale jinak vnitřek, děj – naprostý TOP.
Upřímně koho pohltilo Čtvrté křídlo, tak je nutností v příběhu pokračovat, protože jak to má autorka všechno do detailu vymyšlené je neuvěřitelné. Potkáváme spoustu starých, ale i nových postav (ze začátku bylo náročné se zorientovat). Děj je více rozvinutý, už se to neodehrává jen na akademii, takže objevujeme nové prostředí.
Šok z konce jedničky, bohužel překonal naprostý MEGA ŠOK na konci dvojky, takže nutně potřebuji další díl, ale teda v angličtině vychází už 21. ledna 2025, takže si hodně rozmyslím, zda to vydržím do českého překladu.
Já prostě miluji to prostředí, draky (hlavně tu naší puberťačku), Violet/Xadena a jejich vnitřní komunikace, ale hlavně i další postavy – jsem zvědavá jak to se všema vlastně dopadne.
Autorka slibuje 5 knih, takže vlastně nejsme ani v půlce. Co ta má vymyšleného? No bude to jednoznačně jízda.

12.11.2024 5 z 5

Odvážná rozhodnutí Odvážná rozhodnutí Ava Reed (p)

Tak třetí díl si svoji reputaci zase trochu napravil a četl se mi lépe než druhý díl, ale na slavnou jedničku, to prostě nemělo. Jednička měla něco spešl, ale tento díl byl také příjemnou romantikou z nemocničního prostředí. Opět jsme se mohli dozvědět i něco o našich předchozích párech a jak druhý díl končil cliffhangerem, tak na začátku tohoto dílu, bylo vše vyřešeno a děj a láska brýlaté Maise Jonesové a ošetřovatele Granta Mastersona mohla začít.
Tohle byla taková ta děsně cute linka, kdy chlap se zamiluje první a nemůže Maise z očí spustit, ale Maise zase na vztahy moc není, ale jak by mohla odolat šarmantnímu Grantovi, který POZOR vypadá jak Tom Holland. (Já bych tedy neodolala). Grant má však tajemství, pochází z jedné z nejbohatších rodin ve městě. Když se Maisie objeví v jeho světě, ten ji nepřijme zrovna nejlépe…
Za mě byl konec trochu rychle vyřešený, drama zbytečně vykonstruované (ale konec dobrý, všechno dobré). Peprné to bylo snad i méně než předchozí díl. Mohla jim autorka dát alespoň nějakou pořádnou scéničku. Ale zase to mělo asi více cute momentů než předchozí knihy.
Jako za mě pokud milujete tyhlety nemocniční láska, jakože já prostě zbožňuju seriál Chirurgové, tak budete milovat i tohle je to prostě cute, ale za pár týdnů na to zapomenete. Nebo já to s těma německýma autorkami tak mám, je to prostě všechno na jedno brdo, ale fajn odpočinkové čtení.
Kniha opět končí cliffhangerem, který by měl být vyřešen ve čtvrtém a posledním díle sérii.

12.11.2024 4 z 5

Zlomená princezna Zlomená princezna L. J. Shen

Autorka LJ Shen patří k mým nejoblíbenějším autorkám, které u nás vycházejí a s touhle stand alonkou opět nezklamala. Kdo by nemiloval zamilovaný příběh sexy bodyguarda Ransoma a dcery bývalého prezidenta USA Halli. Do toho všeho se to komplikuje kvůli minulosti Ransoma.
Hallie je často zachycena paparazzi v nemilých situacích a její otec toho má už dost. Najme ji proto bodyguarda – děsivého týpka, který po ni chce, aby přestala pařit, pít, chovat se nezodpovědně a našla si práci. Hallie má ze začátku svojí hlavu, ale postupně přichází na to, že vlastě není taková za jakou ji mají a postupně zjišťuje, že už se s Ransonem nechce hádat, ale spíš jej více poznat.
Knížka má tři plamínky, ale vyskytují se tam prvky BDSM (spíše zmiňují), takže pro ty, co nepotřebují „bušení do toho“ od první stránky do poslední a spíš si užívají romantický příběh, tak tohle je něco pro Vás.
Tahle dvojka mezi sebou měla opravdu úžasnou chemie, i když jejich láska vzkvétala trošku pomaličku, ale stálo to za to.
Obzvlášť se mi líbilo jak se z „holčičky“ Hallie stávala žena, která chtěla světu ukázat, že není taková blbka, za kterou ji hromadu lidí považuje. A hlavně Ransom ji s tímto pomáhal. Oba jsou nedokonalí, ale společně jim to funguje.

12.11.2024 5 z 5

Než si pro mě přijde Než si pro mě přijde Monika Holemá

V první řadě chci poděkovat autorce za poskytnutí knihy k recenzi.
Prvotina české autorky Moniky Holemé mě zaujala díky několika pozitivním recenzím a když se mi pak samotná autorka ozvala s nabídkou spolupráce, nemohla jsem odmítnou. Kniha má naprosto krásný obal, který mě dohromady s anotací a recenzemi nalákal.
Kniha rozhodně není zklamáním, jen jsem od knihy čekala něco úplně jiného, ale to už jsem si v soukromých zprávách vyřešila s autorkou. Mým největším problémem s knihou byla samolepka na obalu – DARK ROMANCE, protože kniha mě tohohle pojmu absolutně nezapadala. Takže pro ty, co by zaujala anotace, ale bála se, že to pro ně může být trochu „moc“, tak nebojte a zkuste to, protože námět jako takový je rozhodně zajímavý.
Hlavní hrdina je SMRT. Ale pro mě byl vlastně takový medvídek – na schůzku nosil hlavní hrdince růže, pořídil ji nádherné zelené šaty a také ji uklidil, když byla nemocná. Je zvláštní, že jsem si zamilovala hrdinu SMRT, ale je to tak. Lily, hlavní hrdinka, to v dětství neměla jednoduché a v dospělosti to není o nic lepší. Se Smrtí se poznává v době, kdy si prochází rozvodem. Co se mi například moc líbilo, byl rozvoj Lilyiny postavy, kdy z uťáplné slečny, která by snad i nevěru odpustila, stává žena s velkým Ž a postupně nachází své nové já.
Ke konci už mě příběh přišel trošku zdlouhavý, někde bych ubrala a některé části zase rozvinula o něco více, ale to je vlastně jen můj názor. A já jsem jeden čtenář z mnoha. Co se líbí mě se nemusí líbit druhým a naopak.

12.11.2024 3 z 5