boxas komentáře u knih
Kvalitní, přehledná, pracuji s ní téměř každý den.
Tuto knihu jsem četla velice dlouho. Je v ní totiž tolik informací, že se "zhltnout" ani nedá. Ale není to jen výčet suchých, strohých faktů! Autor vás donutí přemýšlet společně s ním. A otázek na přemýšlení tu je neobyčejně mnoho! Od životního prostředí, přes zbraně, atomovou energii, populační křivku atd. atd. A všechno čtivě a s naprostou znalostí tématu!
Jedna z nejlepších populárně-naučných knih, kterou jsem kdy četla. Vřele doporučuji! Tato kniha by neměla minout nikoho, kdo se někdy zamyslel nad tím, kdo jsme a kam směřujeme.
P. S. Víte, co tady po nás zůstane jako absolutně poslední připomínka lidské existence? Co zbude, až lidský druh zmizí jako dinosauři, všechny naše domy spadnou, mosty zmizí, plasty se rozpadnou a dokonce i naše úložiště jaderného odpadu přestanou být pro budoucí živočišné druhy hrozbou? Jaká bude poslední vzpomínka na lidi???
A nebo něco úplně jiného: komu nebo čemu prospěla nejostřeji hlídaná hranice našeho světa, tedy hranice mezi Severní a Jižní Koreou?
Ne, ne! Já vám to nepovím. :-) Přečtěte si tuto knihu!
P. S.
No tak dobře. Řeknu vám to. Hranice prospěla vzácným ptákům, např. jeřábům, protože je tam nikdo neruší při hnízdění.
Slyšela jsem jako audioknihu, a v této formě doporučuji, protože jsem byla ušetřena dlouhých nezáživných pasáží, typických pro realismus.
Myslela jsem si, že o válce, zejména té druhé světové, už bylo napsáno kde co. Tahle knížka mě upřímně překvapila a potěšila. Je to úplně jiný pohled na války, než s jakým jsem se kdy setkala. Autorka si dala velkou práci shromáždit velké množství informací z různých válečných konfliktů, příběhy dost často smutné, ale vždy o přátelství mezi člověkem a psem.
vyznání, které jde doslova od srdce k srdci. Vždycky mě znovu dojímá...
Mám tuhle knížku ráda a ráda se k ní vždy po x letech znovu vracím. A pokaždé mě pobaví kocour Pete, pardon Petronius Arbiter, a jeho nezlomné přesvědčení, že za některými dveřmi přece to léto musí být! :-)
Je až zarážející, kolik technických objevů autor předpověděl...a kolik si jich ani nedokázal představit...
Ono je vždy těžké hodnotit sci-fi příběh zasazený z pohledu autora do nedaleké budoucnosti, z pohledu nás "vševědoucích" do naší minulosti či současnosti. Takže klobouk dolů před všemi těmi automaty a poloautomaty, které si autor vymyslel a které bychom my jistě doma ocenili i dnes!
Hezké, smutné, jen pohnutky některých aktérů jsou už z dnešního pohledu jen těžko pochopitelné.
Kniha mě jednoznačně překvapila. Je mnohem lepší, zábavnější a čtivější, než jsem čekala.
Poslouchala jsem jako rozhlasovou hru a díky skvělým hercům, jako je např. B. Herzánová jako Kateřina, jsem si to fakt užila. Doporučuji!
Mistrovské dílo, důkaz, že když má autor co říct, nepotřebuje k tomu stovky stran textu.
Skvělé čtení, jako ostatně všechno, co TP napsal o čarodějkách z Lancre!
A když sem mnozí píšou svoje oblíbené citáty, tak také jeden můj oblíbený:
"Já tím myslím," vysvětloval mu trpělivě troll, "jestli s sebou nevezete nějaký pivo, lihoviny, víno, likéry, omamný byliny nebo knihy obscénního čili voplzlýho charakteru."
Výsměšek stáhl kvestora z okénka.
"Ne," odpověděl.
"Ne?"
"Ne!"
"Určitě ne?"
"Určitě."
"A neměli byste vo nějaký zájem?"
Není to sice až tak dobré, jako jsou některé další knihy S. Kinga, ale pořád výborné!
Ačkoliv má kniha pomalejší rozjezd, pak nabere slušné tempo. Rozhodně stojí za přečtení!