chrudas chrudas komentáře u knih

Podivná Sally Diamondová Podivná Sally Diamondová Liz Nugent

Velmi zdařilý příběh, který mě překvapil. Četlo se samo, po prvních pár stránkách jsem byla nadšená a to mi vydrželo celou knihu. Jen mě trošku zklamaly poslední dvě stránky, ale není to nic co by zkazilo celou knihu. Sally mi byla velmi sympatická i se svými zvláštnostmi, ta se autorce opravdu povedla.

28.01.2024 5 z 5

Přes zákruty řeky Přes zákruty řeky Aimie K. Runyan

Půjdu trošku proti proudu - líbilo se mi to. Už jsem pár knih z druhé světové války přečetla a ano, tato je úplně jiná. Taky souhlasím, že jsou tu až moc velké náhody. Na druhou stranu si myslím, že šlo autorce spíše o příběh s dobrým koncem, který má pohladit na duši i když se odehrává ve velmi zlé době.

23.01.2024 5 z 5

Hluboký sníh Hluboký sníh Brian Freeman

Hluboký sníh se četl sám, velmi dobře psaná jak detektivní linka i vše okolo. Zajímavé příběhy ze života postav, jen mi vadila přezdívka Postýlka. Dle mého mohl více autor využívat jméno než přezdívku. Ale chápu, že v originále to může vyznít lépe než v našem překladu.

19.01.2024 5 z 5

Návrat domů Návrat domů Kate Morton

Velmi povedený příběh. Návrat domů je jedna z nejpovedenějších knih od Kate M., klobouk dolů. V příběhu jsem nenašla nic co by tam chybělo nebo bylo "zbytečně" navíc, všeho tak akorát. Postavy velmi sympatické a dobře představené nám čtenářům, jen nevím co si myslet o Noře, ale tak to má asi být. Moc mě kniha bavila.

15.01.2024 5 z 5

Oko Oko Bernard Minier

Oko se četlo samo, ale přišlo mi to tentokrát moc temné. Asi bych uvítala více stránek s Martinem a jeho kolegy než o lidech z filmu a jejich až nezdravé nadšení v utrpení odehrávající v hororech. Předchozí knihy této série se mi líbili daleko víc.

07.01.2024 4 z 5

Vánoce na skotském hradě Vánoce na skotském hradě Donna Ashcroft

Hezký vánoční příběh, četlo se samo. I když "červenou knihovnu" nevyhledávám měla jsem chuť si přečíst nějaký vánoční příběh a trefila jsem se dobře. Bavilo mě to.

02.01.2024 5 z 5

Sváteční vražda Sváteční vražda Ada Moncrieff

Líbilo se mi to, i když komentáře nic moc. "Klidná " vánoční detektivka s britským humorem, který mi nepřišel špatný. Dle mého se autorka snažila o humor i dialogy z 30 let minulého století.

29.12.2023 5 z 5

Ta z katovny Ta z katovny Diana Štelová

Příběh se mi líbil, četlo se samo. I když na duchařinu moc nejsem, tady se to povedlo, věrohodně napsáno. Zas trošku jiný příběh než jsem od současných českých autorů zvyklá. Pokud paní autorka napíše další knihu, ráda si jí přečtu.

20.12.2023 5 z 5

Volyňská rapsodie Volyňská rapsodie Anna Strnadová

Zajímavý příběh, postavy sympatické a i popis prostředí zaujal. Bavilo mě to i když také musím přiznat, že v první třetině jsem měla chaos v postavách.

18.12.2023 4 z 5

Pohřbení andělé Pohřbení andělé Patricia Gibney

Úžasné jako vždy. Paní autorka trochu přitvrdila co se týče vraha a jeho činů. Bylo to velmi napínavé a to i soukromá linka příběhu. Už se těším v březnu na další příběh s Lottie a jejím týmem.

09.12.2023 5 z 5

Následky lásky a sexu Následky lásky a sexu Robert Bryndza

I třetí díl s Coco a spol. se povedl. Vtipné, odechové čtení. Četlo se dobře.

02.12.2023 5 z 5

Ztracené dívky z Willowbrooku Ztracené dívky z Willowbrooku Ellen Marie Wiseman

Výborný příběh, paní autorka zvolila velmi zajímavé téma. I když je v příběhu hodně lidského utrpení, četli se dobře. Nechyběla ani detektivní linka.

26.11.2023 5 z 5

Zmiz, dokud můžeš Zmiz, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Pěkný počteníčko jako u předchozího dílu. Líbí se mi styl autorky, detektivní linka trošku upozaděná té soukromé. Je to zase trošku něco jiného.

18.11.2023 5 z 5

Na hraně noci Na hraně noci Olivia Hawker

Hezky napsaný příběh o obyčejných lidech žijících v nelehké době. V příběhu není, žádné velké napětí apod. přesto autorčin styl dokázal udržet veškerou mou pozornost. Určitě stojí za přečtení.

09.11.2023 5 z 5

Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Mně se kniha moc líbila a určitě bych nesrovnávala s knihami od R. Bryndzy, apod., je to dle mého úplně jiný styl psaní. Přijde mi sympatické spojení detektivního žánru s "romantikou". Zase trošku něco jiného, co se dobře čte.

02.11.2023 5 z 5

Sběratelka sirotků Sběratelka sirotků Ellen Marie Wiseman

Velmi čtivé, veselý příběh to není, ale bavilo mě to. Autorka zvolila zajímavé téma, a dle mého z toho vytvořila krásný příběh plný dobra a zla.

30.10.2023 5 z 5

Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Tato série je dokonalá, napínavé počteníčko od první do poslední stránky, Josie a spol jsou sympatické postavy a jejich dějová linka třešnička na dortu.

25.10.2023 5 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Velmi smutný příběh, který se na jednu stranu četl těžce a na druhou se člověk nemohl odtrhnout. Líbila se mi pověra o vlčici i intermezzo.

22.10.2023 5 z 5

Lov Lov Bernard Minier

Četlo se dobře jako u předchozích dílů. Martin a jeho parta jsou sympaťaci a nejde jim nefandit. A to, že v tomto díle bylo více politiky a trošku covidu mi nevadilo. Jednou to v našich životech proběhlo, tak proč by to autor nemohl zmínit ve svém příběhu..

17.10.2023 5 z 5

Shledání Shledání Anne Jacobs

Shledání se četlo samo jako celá série Panský dům. Krásná odychovka, která je i místy napínavá.
Trošku mě zklamalo, že tentokrát paní autorka nebyla důsledná v "omáčce" příběhu. Jiné díly popisují pánský dům jako velké krásné sídlo. V tom to díle dům autorka docela zmenšila......

13.10.2023 5 z 5