Dája1990 Dája1990 komentáře u knih

Šílená babička Šílená babička Martina Boučková

Rodiče si nevyberes to je pravda ale tahle babička , to je přece sen každého dítěte . Maminka pak taky uznala že má super maminku ( babičku ) ono totiž není špatné někdy povinnosti , řád a pořádek dát na druhou kolej a užít si s dětmi pořádně života

13.06.2024 5 z 5

Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Krásný příběh o lásce , kde se střídají dvě dějové linky jedna z přítomnosti o mladé slečně Natalii , která hledá lásku svého života , zotavuje se v nemocnici a na pokoji se setkává se starší paní Hedou , která jí vypráví láskyplný příběh její starší sestry v době druhé světové války . Obě linky se mi hodně líbily , v obou jsem hlavním hrdinkám držela pěsti aby našly svou lásku . Pár slz proteklo a doporučuji všema deseti . Já přečetla za jedno odpoledne až je mi to líto

13.03.2024 5 z 5

Sídliště Svět Sídliště Svět Iva Kokinopulosová

Kniha se mi dostala do rukou díky štafetě a jsem za to neskutečně ráda. Novela o jednom sídlišti popisuje život několika postav , všechny hlavní postavy se mi neskutečně líbili i když každá byla úplně jiná . Hlavní hrdinku Sáru nepochopím proč udělala jako mladá to co udělala ale nesoudim ji . Díky knize jsem si zase uvědomila to , že každý člověk má šanci se změnit k lepšímu jen když prostě chce on sám . A že každý člověk má umět odpouštět druhým i sám sobě . Moc děkuji přímo autorce za možnost přečtení a určitě kdyby vyšla jiná kniha tak po ní sáhnu .

15.08.2023 5 z 5

Tři Sekery Tři Sekery Kateřina Surmanová

Naprosto úžasná kniha . Krásný jazyk , popis prostředí a postavy vykreslené tak , že jsem si je dokázala představit, zamilovala jsem si je a byla vtahnuta do děje . Michal , Václav a Lenka úžasní lidé . Doporučuji všem , kteří mají rádi horory , thrillery, záhady a české autory . Tuhle knihu jsem četla jako první od této úžasné autorky ale mám v plánu si přečíst její další knihy , píše opravdu skvěle

12.09.2024 5 z 5

Příběh akvamarínu Příběh akvamarínu Miriam Blahová

Neskutečně silný příběh , slza mi na konci ukápla , líbilo se mi střídání příběhu Jasminy (současnosti ) s Joachimem ( minulosti ) i to že v příběhu figurovala vážná nemoc . Člověk si uvědomí že zdraví je fakt nejvíc , ostatní jsou už jen maličkosti . Určitě mám v plánu přečíst od autorky Příběh slunečnice

06.10.2023 5 z 5

Beze stopy Beze stopy Eva Brykner

Za mě můžu jen doporučit, je to skvělý psychothriler , od začátku do konce napínavý , měla jsem x verzi kdo mohl malou Emu unest ale konec mě totálně dostal . Bavilo mě to a určitě si ráda přečtu další knihy této nadějné české autorky

04.10.2023 5 z 5

Dev: Příběh Devory Sharpové Dev: Příběh Devory Sharpové Kristyna Andrews (p)

Úžasně čtivý příběh o hrdince Dev , která od malička nemá na růžích ustláno , po smrti matky a bratra si najde jako útočiště partu stejně starých kamarádů , pak utíká k alkoholu . V dospělosti si srovná priority a chce se starat o svou dcerku ale v tom přijde zvrat a přežije nákazu smrtícím virem . Zůstanou ji super schopnosti a odhalí úplně jiný svět , kdo za tím stojí ? To si přečtěte a já jdu sáhnout po prvním díle jelikož mě zajímá osud druhé hrdinky

20.10.2024 5 z 5

Candy Candy Baja Dolce

Tak dvojka byla překvapivě o kousek lepší než první díl .
Candy se mi líbil od první stránky , Virginie taktéž a dohromady taky zase velké fandění ať jsou spolu . Candyho hnusné dětství to bylo prostě šílené co vše musel prožít ale možná i díky tomu se z něj stal takový člověk .
No konec šílený a už se těším na třetí díl

03.06.2024 5 z 5

Habibi Habibi Baja Dolce

První kniha od této autorky a musím říct , že se mi hodně líbila
Habibi ač tvrdý , drsný , hulvát a chlap s velkým egem tak se mi moc líbil sice až od půlky knihy ale přesto mě dostal
Cassie to byla miláček
Dohromady to byla super dvojice držela jsem jim vše co mám aby se dali dohromady
Celá kniha se četla rychle a líbily se mi vtipné poznámky postav . Těším se na dvojku

03.06.2024 5 z 5

Když padaly hvězdy Když padaly hvězdy Jan Kucin

Tak tahle kniha se četla sama , ani nevím jak ale skoro 600 stran přečteno za dva dny . Nutilo to člověka sednout a číst jak to vše bude dál . Solomon je super pirát , hned jsem si ho oblíbila . Erik a jeho parta taky super skupinka lidiček díky nimž se z bichle stala jednohubka . Kniha mě vtáhla do děje a pustila až s poslední stránkou . Hned jsem se vrhla na druhý díl protože nutně potřebuju vědět jak to vše dopadne . Jako prvotina smekam , české fantasy ale dá se podle mého srovnat se světovým autor můj ročník takže tady ještě hvězdy navíc , že mladý člověk dokáže napsat takový skvost .

23.01.2024 3 z 5

Moje upřímná posedlost jménem anorexie Moje upřímná posedlost jménem anorexie Petra Lukešová

Hodně silný příběh ze života, krásně napsáno
Petru obdivuji za to , že o svém životě dokázala takhle napsat , jít s kůží na trh , protože už jen ta odvaha vypovídá o tom jak je silná žena , přeju ji aby byla už jen šťastná a knihu doporučuji všem

16.08.2023 5 z 5

Plakat jsem si zakázala Plakat jsem si zakázala Lucia Olrinková

Kniha se mi velmi líbila , oddechová na jedno odpoledne , postavy Rosie a Filipa jsem si zamilovala a přála jsem jim ať jsou spolu . Konec byl takový trochu urychlený takže by mohl vyjít druhý díl , který bych si s chutí přečetla . Určitě si od autorky přečtu i jiné knihy

21.02.2024 5 z 5

Nekonečný krok Nekonečný krok Jan Kucin

Druhý díl byl stejně úžasný jako ten první , nutilo mě to číst dál a dozvědět se jak to vše dopadne . Solomon , Deva, Kerin, Erik a Lili ti mě prostě baví a zažrali se mi pod kůži . No teď musím počkat na další díl . Knihy určitě doporučuji všemi deseti , čtivé , zábavné , člověk se ztratil v čase i místě a byl v knize spolu s hrdiny

29.01.2024 4 z 5

Venkov Venkov Michaela Labáková

Krásně napsaná kniha o rozdílném světě Venkovanů a Městských pokrokových lidech . Postavy byly nádherně vylíčené , fandila jsem Becky a Mattovi aby mohli být spolu od začátku do konce . Pokud bych si musela vybrat , kde žít tak určitě na Venkově , protože ti lidé ve městě to bylo něco Knihu můžu jen doporučit četla se skvěle a nešlo se od ní odtrhnout , ač bichle tak jsem ji přečetla během jednoho dne

31.08.2023 5 z 5

Lery: Příběh želvího kluka Lery: Příběh želvího kluka Sandra Dražilová Zlámalová

Nádherný příběh o želvičce ,která hledá svou maminku . Dcerka 6 let byla nadšená z nádherných ilustrací . Líbil se i příběh . Krátký akorát na čtení před spaním Dáváme tedy plný počet hvězdiček jak za příběh tak za ilustrace . Dcerka tvrdí ,že zvířátka v oceánu vypadají jako živé a má pravdu

30.08.2023 5 z 5

Ten, co kráčí se Smrtí Ten, co kráčí se Smrtí Barb Rýdl

Wau jako já jsem se do knihy zamilovala , ty nádherné ilustrace a ten příběh . Samuela i Smrt jsem si zamilovala a dokonce jsem se dost nasmála . Kniha mě vtáhla do děje , opravdu jsem tam byla s nima a představivost mi jela na stoprocent , o tom vypovídá i to , že jsem knihu přečetla za jedno odpoledne. Knihu jsem četla jako štafetu , Těším se na pokračování a už teď vím , že si knihu pořídím domů do své knihovny , protože to je pastva pro oči a k příběhu se ráda někdy vrátím .

26.08.2023 5 z 5

Co zmůže hvězdný prach Co zmůže hvězdný prach Sandra Dražilová Zlámalová

Nádherný příběh a ještě hezčí ilustrace Dcerka tu knihu miluje , doporučujeme ji všemi deseti

24.08.2023 5 z 5