dana_vrana komentáře u knih
Opět se vracíme k zaběhnutému scénáři předchozích dílů - chci aby mě miloval, on řeší své trauma s otcem plus pár dalších navrch. Ale vem to ďas, bylo to milé a tenhle díl patří za mě rozhodně k těm nejlepším ze série.
Ačkoliv je celá série velice čtivá, tenhle díl byl konečně! taky o něčem jiném než o tom, že si někoho nemůžu vzít, protože mám tajemství. I když tahle kniha byla vlastně celá o tajemství. Romantická linka prima, ale zápletka kolem lady Whistledown mě velmi bavila. A jsem ráda, že se můj tip (už od prvního dílu) potvrdil.
Jsem ráda, že byl příběh o něco málo akčnější a taky s konečně o trochu jinou zápletkou než díly předchozí. I když to bylo popelkovské klišé.
Absolutně oddechové čtení, pohádka pro velký holky, enemies to lovers, happy end... Co chtít v létě víc.
Tak jo... Jsem evidentně jeden z posledních tvorů na planetě, který s Bridgertonovými dosud neměl co dočinění. Tenhle žánr obecně nevyhledávám, seriál jsem taky neviděla. A pak jsem jednou hledala nějaký ultra odpočinek na dovolenou... přečetla to na jeden zátah.... aaa... série přece vždycky z principu dočítám! ;-)
,,Ponořte se do nervy drásajících příběhů, které náplní vaše bezesné noci" ... Sbírka povídek, některé vás osloví více, některé méně, jak to už bývá. Bavilo mě, jak před každou povídkou autorka popsala, co ji inspirovalo. Je to sice mysteriózní, ale po dočtení se určitě sami doma bát nebudete.
Nějak nevím, jaký ke knize zaujmout postoj. Mám ráda, když se v takových příbězích objevují reálie. Baví mě také uchopení a zpracování nějakého psychologického fenoménu, byť je přetransformován do mystických až paranormálních sfér. Potud jsou Karikovy knížky za mě fajn. Ale aby se polovinu příběhu hrdina zmítal na jednom místě v halucinacích..... Ne, to mě opravdu nebavilo. Kdyby byla knížka delší, tak bych jí nejspíš nedočetla.
Moje první přečtená kniha od autora. Překvapilo mě minimalistické zpracování a bavil mě lehce sarkastický způsob, jakým byla kniha napsána. Některé události působily dosti nereálně a pointa se dala ke konci vytušit, přesto to knize na napětí neubralo.
Filmové zpracování mám moc ráda a vůbec jsem netušila, že má literární předlohu. I když spíše než předlohu, tak inspiraci, protože mě velmi překvapilo, jak jsou díla odlišná. Filmový příběh mě sice oslovil víc, ale povídka na to, jak malý prostor dostala, přiměje čtenáře k zamyšlení, dojetí i pousmání.
Přečteno do čtenářské výzvy. Čtení mi zjednodušovala představa filmových postav. I když je to dílo poetické, i když samozřejmě nemohu upírat Hrabalovi přínos literatuře... Můj oblíbený autor to rozhodně není a nebude.
Velmi rozporuplná kniha. Na jednu stranu jsou děj a popisy událostí absolutně surové, šokující a nechutné. V kontrastu s tím je hlavní hrdina, který miluje svého otce, jeho vzpomínky na dobu minulou a to, že celou dobu se jako jediný jeví, že si (v rámci možností) ještě uchoval zdravý rozum a postoje k životu. Než přijde závěr knihy... Takže za mě neotřelý námět, lákavá obálka, ale podruhé už po knize nesáhnu.
Jak už bylo řečeno, jsem ráda, že jsem na druhý díl nemusela čekat víc jak třicet let. Tahle kniha naprosto perfektně odpoví na téměř všechny otázky, které máte po přečtení Příběhu služebnice. A i když moc nemusím texty ve formě deníků - a ještě od několika různých postav- tady to skvěle sedělo, neubralo to čtivosti ani napětí v knize.
Velmi znepokojující příběh. Je to samozřejmě fikce, dystopie, smyšlená totalitní společnost... ale díváme-li se na ní optikou současných, opravdu aktuálních celosvětových problémů... Nikdo nemůžeme s jistotou tvrdit, že v našem světě se takové věci stát nemohou. Nastanou-li podmínky, může se kdekoliv dít cokoliv. A to je děsivé.
Na seriál se neplánuji podívat, ale určitě si hned přečtu druhý díl.
Stejně jako předchozí díly se tato kniha čte dobře, svižně, má jasně danou linku, žádná velká tajemství nebo překvapení. Bavila mě asi nejvíce, kvůli tomu, že zde hraje skutečně prim případ a ne polemizování Kate nad svým životem. Suma sumárum nenáročná a zdařilá série.
Další díl celkem odpočinkové detektivky. Jednoduchý vzorec vražd i vyšetřování, mezi tím něco málo ze života agentky Wise. Souhlasím s mnohými v tom, že překlad je místy dost divočina.
Klasická detektivka s jednoduchou zápletkou i rozuzlením. Doufám, že v dalších dílech bude věnováno více prostoru případům, než úvahám Kate, jestli se vrátit nebo nevrátit do práce.
První setkání s autorkou, posloucháno jako audioknihu na dovolené.
Jako takhle, začátek byl dobrý, i když v dnešní době možná až neuvěřitelné, že hlavní hrdinka kromě peněz, auta nebo mobilu, nemá ani hodinky a odhaduje denní dobu podle slunce. A takových nelogičností se v knize najde požehnaně. Ke konci kvalita díla rapidně klesá. Ale přesto to bylo čtivé a svým způsobem mě to bavilo. Uměla bych si příběh dokonce představit zfilmovaný ve stylu béčkových hororů z 80.let.
Zkusím i další autorčiny knihy ze série strašidelných domů, ale rozhodně je nemám v plánu číst za sebou, jak mám u sérií ve zvyku. To bych asi nervově nezvládla :-D
Ze tří dílů, které byly přeloženy do češtiny, je tenhle za mě nejslabší. Velké množství postav, absolutně nic napínavého, propojení případů tak nějak přitažené za vlasy... Tentokrát mě na tom nebavilo ani to Sařino vysvětlování květomluvy a tradic spojených s pečením.
Další oddechová detektivka z vídeňského prostředí. Žádné propracované veledílo, ale čte se to svižně. Celkem mě bavilo i propojení s různými symboly a pohádkami. Co ale nedovedu pochopit, je vydávání dílů v češtině. Díl 1 a po něm vydáme díl 6. Je to evidentně volně navazující série, nicméně jsou tam zmínky o minulých případech a událostech, o kterých prostě nic nevíte. Stejně tak vývoj osobních vztahů postav. To si prostě musíte asi nějak domyslet. Takže hurá na další díl, který má číslo 9 ...