Danago komentáře u knih
Vražda na zámku je vymazlená detektivka. Dobrých detektivek ze současnosti a z českého prostředí je málo. Ale tato se opravdu povedla. Zápletka je neotřelá, a i když se vyšetřuje nový případ , vyšetřování nás zavede až do minulosti, do doby, kdy byl ještě zámek obydlen. Detektiv Erik je sympaťák, a jeho parťačka také. Policie je tu postavená do trochu neschopné role, ale je to jenom příběh, nemůžeme to samozřejmě brát moc vážně. I když některé věci nemusí být daleko od pravdy ač se zdají nepravděpodobné.
Knížka je napínavé , kulisy starého zámku dodávají knize tu správnou tajemnou atmosféru.
Kdo zná autorčiny knihy, bude spokojený.
Román pro ženy, který vás zavede do Austrálie ve 30tých letech dvacátého století. Kde zažijete dobrodružný příběh anglického lorda Hamiltona.
Lord Hamilton, kdysi v minulosti, jen tak z rozmaru, koupil v Austrálii městečko, do kterého se ale nikdy nepodíval a ve svém věku a zhoršeném zdravotním stavu už byl přesvědčen , že se sem už nezvládne vypravit. Díky zdravotní sestřičce Ashleih se mu však vrátí naděje a do Austrálie se vydají. Co zde zažijí , v jakém stavu se městečko nachází, jak obyvatelé zareagují, když zjistí, že přijel majitel jejich města. To se všechno dočtete.
Děj je svižný, milý, zajímavý a pohladí vás po srdci i duši.
Není to vysloveně romance , ale příběh popisuje přátelské chování lidí v městečku , které zde převládne i přes počáteční nedůvěru a odpor ke všemu, co zde chce lord Hamilton změnit.
V příběhu se seznámíme s leteckou lékařskou službou , která opravdu existovala od r. 1928 v Cloncurry. A plní své poslání až do dnešních dnů.
Knížky jejichž autorkou je Natasha Lester jsou sázkou na jistotu.
Dostanete strhující příběh o silných ženách, které se snaží uspět ve své době. I když jak autorka v doslovu zmiňuje je tato kniha z větší části fikce, a jen některé postavy skutečně žily, přesto se kniha opírá o historické skutečnosti a opravdové postavení žen ve své době.
Příjemná vánoční romantická knížka. Autorka vymyslela příběh , který vás chytne za srdce a zároveň na vás přenese vánoční náladu. Hlavní hrdinka se potýká s tragédií , která se jí stala a má pocit, že se s ní nedokáže nikdy vyrovnat. A období Vánoc je pro ní nejtěžší, naštěstí má klem sebe svoji sestru a její děti, kvůli nimž se snaží svůj smutek potlačit. A tak se taky stane, že se ze svých myšlenek vypíše do dopisu Santovi, tento dopis , ale v koši neskončí, i když do něj měl namířeno. Dostane se k někomu, kdo Maditě na její dopis jménem Santa Clause začne odpovídat. A toto dopisování se stává její nejlepší terapií.
Příběh ve vás vykouzlí vánoční atmosféru a přidá ještě něco navíc.
Moc dobře napsaná knížka doporučuji zejména na adventní období.
Jako audiokniha se to poslouchalo moc dobře. Ale já jsem to musela brát hodně z nadledem. A nesměla jsem si moc představovat, že jsem na místě Milady což mi někdy moc nešlo. Asi toto nebude typ knih pro mě. I když jak audio velice dobře udělaná kniha.
Pro mě obrovské překvapení. Detektivka je napínavá od samého začátku, pachatelovi činy jsou hodně brutální , což se v české a slovenské tvorbě často nevidí. Autor měl detektivní prvky velice dobře vymyšlené a vůbec jsem se nedivila, že vyšetřovatelé směřovali směrem, který se nabízel. Kniha si udržela moji plnou pozornost až do úplného konce. Velice zajímavé jsou deníkové zápisky, které taky čtenářem otřesou navíc se to všechno děje na Slovensku. Kniha je opravdu hodně drsná , ale přesto velmi věrohodná, až mi běhal mráz po zádech. Kapitoly ze života jednotlivých členů týmu jsou taky zajímavé, což nebývá vždy pravidlem, většinou mě to nebaví, ale tady je vše perfektně vyvážené.
Tato detektivka se může směle postavit ke světové krimi možná dokonce severské krimi,
Jediné co mě mrzí, že se tato série vydává u nás až od 3. dílu a moc doufám, že se dočkáme i prvních dvou. Naštěstí se děj dá i tak bez problémů pochopit, ale stejně narážíme na zmínky o věcech, které se staly v minulých dílech. Což ovšem není vina knihy jako takové. Proto rozhodně dávám plný počet hvězdiček, přečteno jedním dechem.
PS : Já jsem pachatele odhalila brzy asi až moc brzy, přesto jsem čekala jak to autor zaonačí.
Mě kniha chytla hned od začátku, ano nezastírám, že hrály role povodně, které byly v tu chvíli i u nás. Moc se mi líbily návraty do Josiiny minulosti, zase jsem se o jejím životě dozvěděla víc. Je pravdou , že v této knize autorka opakuje základní informace o tom co se Josii stalo, takže kniha by se dala číst samostatně, na druhou stranu to překvapení z prvních tří dílů je tu vlastně vyzrazeno. Nevím jestli autorka chtěla osvěžit minulost svým věrným čtenářům, ale za mě to dělat nemusela, mě to spíš vadilo. Chyběla mi tu trochu Trinity, ale co se dá dělat.
Z mého pohledu jak se děj rozběhl, začíná napínavé celkem dlouhé vyšetřování, které , ale bohužel končí tak nějak uspěchaně. Z ničeho nic , najednou víme všechno. Zde se uplatnila nová postava tisková mluvčí. Jsem zvědavá zda se v dalších dílech zapojí do děje ještě více, očekávám, že ano.
Z mého pohledu je tento díl trošku slabší, ale i tak je to pořád moc dobré čtení.
Knihu jsem otevřela, přečetla jedním dechem a zavřela. Opět skvěle napsaný strhující příběh ze života. D. D. Čechová je prostě sázka na jistotu, nasadila vysokou laťku už v první knize a tuto laťku si stále drží. Přestože romány popisují život, takový jaký se odehrává kolem nás, téma v každém z nich je vždy originální.
Hlavní hrdinka mladičká Miriam se svým synkem utíká od násilnického manžela do neznáma a jako by jim andělé do cesty seslali pomoc . Pro Miriam je to doslova záchrana života, ale v určitý čas zjišťuje, že nic není zadarmo. A za svou svobodu ještě bude muset zabojovat. Láska v žádné podobě nemá svazovat, bohužel tomu tak většinou není.
Knížka je čtivá od první do poslední stránky a i když občas něco odhadnete, ničemu to nevadí , příběh vás chytne a už nepustí.
Já jsem s moc pobavila. Určitě se můžeme i zamyslet, jak to je u nás a jak v Anglii.
Moc pěkná knížka. Přečteno jedním dechem. Rodinná sága pro ženy. Jednoduchá odpočinková četba, která pobaví. Nic náročného přesto velmi příjemné čtení. Přesně toto jsem nyní potřebovala.
Nebylo to úplně špatné. Knihu jsem s výhradami dočetla. I když je to taková velice zvláštní detektivka. Líbila se mi lokalita mého okresu Hodonín to bylo
pro hodně velké plus
Zajímavý příběh s přesahem. Určitě se bude líbit příznivcům knihy Černobílý svět . Linka z minulosti mě bavila víc, i když i tato se místy až moc táhla. Autorka určitě uni napsat lepší knížky. Napínavé od začátku do konce. Tady to tak úplně nebylo.
Téma bylo skvělé ale tentokrát mě zpracování moc nechytlo za srdce , při tom potenciál tu byl
Tak tato knížka byla pro mě obrovským překvapením.
Románů o pandemii jsem četla již několik, ale takový originální a poměrně reálný a velmi přesvědčivý pohled , se zatím napsat nepovedl.
Kniha dokáže čtenáře udržet v neustálém napětí , právě proto, že je zasazená do až příliš reálných kulis a je zde popsáno velmi současné pojetí dystopické reality.
Autor se pouští do odvážného , velmi poutavého vypravěčského stylu psaní , kdy děj je velmi naléhavý, fascinující místy až trýznivý, ale zároveň i nenásilně poučný.
Přesto se jedná i o nádherně zajímavě vykreslené rodinné drama.
S velkým důrazem na lidskost a to není v dystopických románech vůbec obvyklé, ale tady ho najdete.
Kniha vypráví o prchavé povaze pravdy až z ní vzniká napínavý konspirační příběh. Děsivý a mučivý, přesto hluboce dojemný a lidský.
Konec mě opravdu dostal. I když by se kniha mohla zařadit jako čtení pro mladé dospělé, je naprosto skvělá pro každou věkovou skupinu čtenářů.
Knížka rozhodně není jen , tak nějaká romance, má nápad a to se cení. Myslím, že má i přesah. A to jak v tom, že se člověk nemá držet za každou cenu přátelství, které má našlápnuto na lásku a stejně by se pokazilo, nebylo by to udržitelné a oba by se trápili. a také v tom, že sny se mají plnit, že se člověk může rozhodnout a přes obavy se o splnění svých snů má aspoň pokusit . Usedlý a naplánovaný život Gemmu evidentně neuspokojoval, jinak by vyšší moc nezasáhla. Vše , co se v knize odehrálo mělo důvod.
Velmi čtivá, zábavná, pohodová knížka, která vám možná i otevře oči. Možná vás nasměruje jiným směrem...
Je vhodná pro všechny ženy od 18ti nahoru. Nikdy není pozdě něco změnit, vyzkoušet něco nového.
Jako audiokniha se to poslouchalo velmi dobře, a líbilo se mi jak načtení tak zvukové kulisy.
I když já takové knihy nevyhledávám, musela jsem se to snažit nějak pochopit. Zda se námět zakládá na slovanské mytologii , nedokážu zodpovědně říct.
Pro mě kniha určitou logiku měla, líbily se mi i vztahy , které Petr navázal , to že mu někdo i trochu nebo i více pomáhal a věřil.
Jen si nejsem úplně jistá jestli jsem konec pochopila správně.
Skvělá velmi originální detektivka. Spojení vyšetřovatelského týmu s umělou inteligencí tu ještě nebylo a jako téma je to velmi lákavé a zajímavé.
Autorka skvěle vykresluje kontroverznost AI, a možnosti jejího využívání při vyšetřování . Jedná se o naprosto nové spojení a nový nápad , takže to autorka určitě neměla jednoduché a podle mě to to zvládla na jedničku. Navíc případ , který se zde vyšetřuje je také originální a neotřelý. Děj je napínavý a napětí postupně vzrůstá. Konec je uzavřený a vysvětlený a hlavně velmi pekvapivý.
Tato detektivka má velký přesah a to , jak nových možností využití AI, tak i etických otázek a možností využívání nových objevů v medicíně.
Doufám, že se jedná o první díl nové série, protože tot se opravdu velice povedlo. A pokud autorka udrží nastavenou laťku, tak si troufám říct , že to bude super čtení, určitě je na co navázat.
Souhlasím se všemi negativními komentáři pode mnou. Nechápala jsem chování postav ani nešlo aby mi byl kdokoliv sympatický. Dočetla jsem, ale co to bylo??
Nedoporučuji. Zaujala mě obálka, což byla evidentně chyba. Odpad dávat nechci.
Moc krásný a velmi čtivý román pro ženy, kdy se střídají dvě časové linky. Linka z historického období Tudorovců za vlády Jindřicha VIII a linka ze současnosti.
V obou linkách jsou hlavními hrdinkami mladé ženy, které se musí vyrovnat s podobnou tragickou událostí ve svém životě.
Eleanor žije na honosném panství do něhož je provdána a o 400 let později zde hledá útočiště Amber, která se zde u svého dědečka snaží vyrovnat se svým smutkem a najít cestu dál. Obě ženy něco spojuje a určitým způsobem si pomůžou.
Určitě nečekejte žádnou duchařinu ani tak úplně romanci. Je to moc krásný velmi čtivý román , kdy obě časové linky jsou zajímavé .
Knížka mě hodně bavila , četla se velmi pohodově a lehce. Doporučuji.
Průměrná česká krimi. V knize jsou tři detektivní příběhy spojené vyšetřovatelským týmem , především kriminalistou Adamem. Paradoxně mě nejméně bavila povídka Falešná kočička podle které se kniha jmenuje, druhé dvě byly zajímavější. Přesto styl psaní mě úplně neuchvátil, opět to ve mě budí dojem super skvělé slohovky. Ale číst se to určitě dalo a kdo má rád české detektivky bude spokojený.
Knížku jsem přečetla na jeden zátah. Rodinné psychologické drama se spoustou tajemství, které se postupně odhalují , ale přesto nevíte jak to bylo doopravdy, musíte vydržet až do konce. Knížka je čtivá, zajímavě zamotaná. Podle mě patří k těm lepším knížkám od autorky.