deirdre komentáře u knih
Muminkov som objavila pomerne neskoro, nespočetne krát som tie knižky predčítala svojim deťom, a keď podrástli, tie čarovné príbehy a najmä ich aktéri, mi veľmi chýbali. Dnes som mala chuť na príjemné, ale nie plytké čítanie, a tak som popoludnie strávila v Muminovskom údolí. Myslím, že tieto knižky, a možno obzvlášť táto, obohatia človeka v akomkoľvek veku. A neomrzia ani po stopäťdesiatom prečítaní.
Nebolo to úplne márne, ale v tomto prípade by menej slov pre mňa bolo prijateľnejších. Niektoré obrazy vo mne už zostanú asi navždy, ale väčšina knižky mi pripadala nekonečne nekonečná, podobne ako prvá veta. Možno som ju však vzala do ruky v nesprávnom čase. Preto nehodnotím.
Aj na druhý raz kniha nadchla a zanechala silný dojem. S odstupom času ma akurát viac hnevá, že svoj boj so sebou samou vzdala taká mladá. Preveľká škoda, mala obrovský potenciál.
Kniha ma bavila aj na druhý raz. Zdá sa mi dokonca, že o čosi viac. Podľa niektorých zdĺhavé opisy mne nevadili, aj keď zdanlivo dej nikam neposúvali, boli zaujímavé, dobre napísané a prispeli k tomu, že ma príbeh pohltil a nepustil, kým som nebola na konci...
Mrazivé. Ad absurdum dovedená realita progresívneho sveta. Nemôžem ani hodnotiť, pretože sa mi to vôbec nepáčilo. Ten svet. To sofistikované vymývanie mozgov. Vybíjalo mi poistky, keď som s nemenovanou štrnásť ročnou dievčinou rozmýšľala nad jej úlohami. 2038? To ani nie je tak nereálne. Stačí tak málo, aby sa táto dystopia uskutočnila. Neviem, či chcem čítať ďalšie diely.
Hodnotím len Biblické apokryfy, ktoré som si vypočula. Veľmi silný zážitok. Určite budem počúvať opakovane.
Znovu prečítané po piatich rokoch, a znovu kvalitný čitateľský zážitok. Súhlasím s tvrdením v anotácii, je to bezpochyby jedna z Atwoodovej najlepších kníh.
Pán filozof dvesto strán kĺže po povrchu, aby, okrem iného, dokázal, že žiadna duša neexistuje, ani žiadna forma nesmrteľnosti. Preklad strašný. Jedna hviezda za koniec s príchuťou pokory.
Pútavo, zaujímavým štýlom napísaná knižka, o tom niet pochýb, nemohla som sa od nej odtrhnúť celý deň. Tá atmosféra starého aj nového Ruska vyznela veľmi bezútešne, v kontraste s idealizovaným Talianskom. Trochu čierno biele, ale v kontexte slepého zamilovania, budiž. Čo mi vadilo a zhodilo hodnotenie, bol záver, vlastne od toho nešťastného vzťahu s Maľou to išlo dolu vodou, tak ako Aňa (vývoj tejto postavy mi nedával logiku inak). Vyznenie docela plytké teda. Škoda, autorka píše vskutku dobre.
Všetky dobré myšlienky udusilo obrovské množstvo vaty, ktorou je táto knižka vypchatá.
Veľmi hutné, náročné čítanie, predsa len je to písané vedeckým jazykom... Rozmýšľam, že si ju prepíšem do normálnej reči, lebo informácie v nej obsiahnuté sú vskutku zaujímavé, použiteľné, a povedala by som dokonca, že potenciálne aj vhľad (insight) umožňujúce.
Presne ako napísala esma. Kniha sa vám dostane pod kožu. Nemám k tomu viac čo dodať, snáď iba toľko, vyhraďte si na ňu dostatok času a nerušeného priestoru.
Román pripomína rozbité zrkadlo, v jednotlivých čriepkoch ktorého sa odrážajú osudy ľudí, spojených nejakým spôsobom s hlavným hrdinom. Zaujímavé, miestami naozaj desivé, miestami dojemné príbehy, podané z "druhej strany", na ktoré tak ľahko nezabudnem. K plnému počtu hviezdičiek mi však čosi chýba, alebo je tam toho naopak priveľa, ako podotkol kokodaros? Asi ta rozbitosť mi vadila, i keď čo iné sa stane po smrti ako to, že sa zrkadlo rozbije? V každom prípade, odporúčam.
Posolstvo knihy je silné, ale spôsob, akým ho podáva je veľmi nezáživný, az odfláknutý. Škoda.
Kniha obsahuje veľké množstvo zaujímavých a užitočných informácií a zamyslení o evolúcii, a napriek tomu, že som sa s niektorými závermi autora nemohla celkom stotožniť, odporúčam.
Túto knihu som prečítala, lebo som ju dostala do daru od svojej žiačky a zároveň sa mi hodí do čitateľskej výzvy. Je to jediný žáner, ktorý nečítam a snáď už ani nikdy nebudem. Preto nehodnotím.
Tento príbeh rozhodne patrí medzi tie, na ktoré človek tak ľahko nezabudne. Dá sa do neho bez problémov ponoriť a nechať sa unášať osudmi hŕstky preživších po nevydarenom experimente americkej armády. Aj keď "upírske" knihy nečítam, toto bola výnimka, ktorú som neoľutovala.