Disease Disease komentáře u knih

Batman: Ticho: Kniha první Batman: Ticho: Kniha první Jeph Loeb

Určitě jeden z těch lepších Batmanů.

11.03.2019 4 z 5

Nemo: Srdce z ledu Nemo: Srdce z ledu Alan Moore

Oproti Lize výjimečných jsou tohle tři přímočaré kraťasy, takže se to nedá tak úplně srovnávat. Nicméně kresba stále výborná, dokonce mám dojem, že jsem si ty větší obrázky přes 2 stránky užíval daleko více. Odkazy na Lovecrafta, Poea, Vernea, Langa a další jsou samozřejmostí.

04.03.2019 4 z 5

Nečekané variace Nečekané variace George R. R. Martin

Kromě Ledového draka, což je taková standardní fantasy, měly kvalitu i poetické Mlhy zrána klesají i temnější V pustinách, anekdota Zavírací hodina pobavila hodně a Nečekané variace a Portréty dětí jsou natolik vynikající, že celou sbírku hodnotím plným počtem.

22.02.2019 5 z 5

Barbarella Barbarella Jean-Claude Forest

Tak tohle je opravdu jen pro maniakální sběratele-archiváře. Kresba je v pohodě, ovšem ten "příběh"...
To, že jsem na to třikrát po sobě narazil v knihovně naneštěstí nebylo znamení, že si to už konečně musím půjčit, ale spíš, že to ani nestojí za přečtení.

11.02.2019 2 z 5

Trpká období Trpká období Bill Willingham

Trochu moc se to soustřeďuje na Wolfiho a Sněhurku, zatímco volby a následné změny mi přišly jen tak lehce načrtnuté. Ale příběh z WW2 mě bavil hodně navzdory klišé.

28.01.2019 4 z 5

Farma zvířat Farma zvířat Bill Willingham

Za mě slabší než první díl, ale to je dáno spíš tématem než zpracováním. Děj se ale začíná posouvat dopředu, a to se cení.

28.01.2019 4 z 5

Legendy v exilu Legendy v exilu Bill Willingham

Parádně funguje jako samostatný příběh a navíc jeko seznámení s velkou částí hlavních postav série. Jako návnada na pokračování ve čtení 100% účinné.

28.01.2019 5 z 5

Mamlas z maloměsta Mamlas z maloměsta Philip K. Dick

Král úletů se mi z nescifistické tvorby PKD líbil kdysi mnohem víc. Ale má to svoje kouzlo, to ne že ne :-)

22.01.2019 3 z 5

Amazing Spider-Man: Rodinný podnik Amazing Spider-Man: Rodinný podnik Gabriele Dell´ Otto

Fajn jednohubka s přidanou hodnotou v kresbě Gabriela Dell'Otta.

07.01.2019 4 z 5

100 nábojů: Smůla 100 nábojů: Smůla Brian Azzarello

Je to tu! Dočkali jsme se! GRAND FINALE jaxepatří! Parádní uzavření příběhu, který je střízlivým pohledem to úplně nejlepší z toho, co tu vyšlo a co jsem přečetl.

A hlavně že se vyjasnilo, o co šlo s tím obrazem!

100 nábojů: Špinavci 100 nábojů: Špinavci Brian Azzarello

Pět povídek, kdy každá sama o sobě funguje bezvadně. Krátké nadechnutí před GRAND FINALE!

100 nábojů: Začátek konce 100 nábojů: Začátek konce Brian Azzarello

Už se to řítí do finále, jen je třeba ještě dovysvětlit pár věcí z minulosti. Tenhle díl je trochu náročnější na pozornost, ale opět parádní.

100 nábojů: Dekadence 100 nábojů: Dekadence Brian Azzarello

A zase silný kousek. Povídky parádní a posun děje markantní.

03.01.2019 5 z 5

100 nábojů: Smrt je mým řemeslem 100 nábojů: Smrt je mým řemeslem Brian Azzarello

Tentokrát se to místy trochu táhlo, ale děj se celkově posunul, to zase ne že ne.

03.01.2019 4 z 5

100 nábojů: Posmrtné blues 100 nábojů: Posmrtné blues Brian Azzarello

Ten příběh z New Orleans je vynikající, za mě nejspíš i lepší než HLAS KRVE. První a poslední sešit v samostatných povídkách řádně posunou děj.

100 nábojů: Samuraj 100 nábojů: Samuraj Brian Azzarello

Dvě delší povídky, ta z krimu mě bavila víc. V předmluvě se píše, že Lono je záporák (nebo možná v předmluvě k 8. booku), ale to si nemyslím, je to sice samorost a tak nějak psychouš, ale působí celkově sympaticky.

Hehe, to s tou krevetovou restaurací, jak píše Kapis, mi nedocvaklo :-D

100 nábojů: Šest na odstřel 100 nábojů: Šest na odstřel Brian Azzarello

Šest jednosešitových povídek, které víceméně fungují jako medailonky šesti postav. I když je pořád třeba dávat bacha, co se kde šustne, protože na to bude v budoucnosti určite odkaz.

02.01.2019 4 z 5

100 nábojů: Nezabiješ 100 nábojů: Nezabiješ Brian Azzarello

Je mi trochu trapné dávat jen 3*, ale tenhle příběh mě moc nebavil, i když celkově posouvá děj. A spousta naznačených věcí se v budoucnu určitě projeví.

02.01.2019 3 z 5

100 nábojů: Rozčtvrcený zítřek 100 nábojů: Rozčtvrcený zítřek Brian Azzarello

Aktéři přibývají jak houby po dešti, ale ještě se v tom dá relativně vyznat :-)

Tímhle dílem se celkem hodně odhaluje, o co jde. A navíc velmi zábavnou formou!

100 nábojů: Hlas krve 100 nábojů: Hlas krve Brian Azzarello

Parádní (skoro) samostatný příběh, kde se ovšem objevují postavy a důsledky činů z minulých booků. A jedna úplně nová hlavnější postava.