Disease komentáře u knih
Oproti Lize výjimečných jsou tohle tři přímočaré kraťasy, takže se to nedá tak úplně srovnávat. Nicméně kresba stále výborná, dokonce mám dojem, že jsem si ty větší obrázky přes 2 stránky užíval daleko více. Odkazy na Lovecrafta, Poea, Vernea, Langa a další jsou samozřejmostí.
Kromě Ledového draka, což je taková standardní fantasy, měly kvalitu i poetické Mlhy zrána klesají i temnější V pustinách, anekdota Zavírací hodina pobavila hodně a Nečekané variace a Portréty dětí jsou natolik vynikající, že celou sbírku hodnotím plným počtem.
Tak tohle je opravdu jen pro maniakální sběratele-archiváře. Kresba je v pohodě, ovšem ten "příběh"...
To, že jsem na to třikrát po sobě narazil v knihovně naneštěstí nebylo znamení, že si to už konečně musím půjčit, ale spíš, že to ani nestojí za přečtení.
Trochu moc se to soustřeďuje na Wolfiho a Sněhurku, zatímco volby a následné změny mi přišly jen tak lehce načrtnuté. Ale příběh z WW2 mě bavil hodně navzdory klišé.
Za mě slabší než první díl, ale to je dáno spíš tématem než zpracováním. Děj se ale začíná posouvat dopředu, a to se cení.
Parádně funguje jako samostatný příběh a navíc jeko seznámení s velkou částí hlavních postav série. Jako návnada na pokračování ve čtení 100% účinné.
Král úletů se mi z nescifistické tvorby PKD líbil kdysi mnohem víc. Ale má to svoje kouzlo, to ne že ne :-)
Fajn jednohubka s přidanou hodnotou v kresbě Gabriela Dell'Otta.
Je to tu! Dočkali jsme se! GRAND FINALE jaxepatří! Parádní uzavření příběhu, který je střízlivým pohledem to úplně nejlepší z toho, co tu vyšlo a co jsem přečetl.
A hlavně že se vyjasnilo, o co šlo s tím obrazem!
Pět povídek, kdy každá sama o sobě funguje bezvadně. Krátké nadechnutí před GRAND FINALE!
Už se to řítí do finále, jen je třeba ještě dovysvětlit pár věcí z minulosti. Tenhle díl je trochu náročnější na pozornost, ale opět parádní.
A zase silný kousek. Povídky parádní a posun děje markantní.
Tentokrát se to místy trochu táhlo, ale děj se celkově posunul, to zase ne že ne.
Ten příběh z New Orleans je vynikající, za mě nejspíš i lepší než HLAS KRVE. První a poslední sešit v samostatných povídkách řádně posunou děj.
Dvě delší povídky, ta z krimu mě bavila víc. V předmluvě se píše, že Lono je záporák (nebo možná v předmluvě k 8. booku), ale to si nemyslím, je to sice samorost a tak nějak psychouš, ale působí celkově sympaticky.
Hehe, to s tou krevetovou restaurací, jak píše Kapis, mi nedocvaklo :-D
Šest jednosešitových povídek, které víceméně fungují jako medailonky šesti postav. I když je pořád třeba dávat bacha, co se kde šustne, protože na to bude v budoucnosti určite odkaz.
Je mi trochu trapné dávat jen 3*, ale tenhle příběh mě moc nebavil, i když celkově posouvá děj. A spousta naznačených věcí se v budoucnu určitě projeví.
Aktéři přibývají jak houby po dešti, ale ještě se v tom dá relativně vyznat :-)
Tímhle dílem se celkem hodně odhaluje, o co jde. A navíc velmi zábavnou formou!
Parádní (skoro) samostatný příběh, kde se ovšem objevují postavy a důsledky činů z minulých booků. A jedna úplně nová hlavnější postava.