Disease Disease komentáře u knih

V rajonu šílenství V rajonu šílenství Greg Rucka

Je to sice o maličko slabší než předchozí díl, ale jen o maličko. I když na začátku jsou to "jen" takové překlenovací povídky, předposlední a poslední jsou fakt parádní samy o sobě.

23.06.2020 5 z 5

Conan: Darebáci v domě Conan: Darebáci v domě Kurt Busiek

Hodně solidní zpracování Conana, fajn atmosféra.

22.06.2020 4 z 5

Agent-chodec Agent-chodec Vojtěch Mašek

Lepší než první díl, ale kresba to opět sráží.

22.06.2020 3 z 5

Frankenstein v podzemí Frankenstein v podzemí Mike Mignola

Spin-off Hellboye v Mexiku, který ho ovšem překonává tím, že je to přece jen komplexnější příběh. Nicméně stále se jedná o standardního "krmného" Hellboye pro fanoušky.

22.06.2020 3 z 5

Křižovatky Křižovatky Jack Ketchum (p)

Fajn jednohubka. Tím westernovým prostředím to trochu připomínalo McCarthyho (bez filozofické nadstavby), ale Ketchumův styl zůstal zachován.

19.06.2020 3 z 5

Boxer, brouk Boxer, brouk Ned Beauman

Hodně vtipný pohled na počátky britského fašismu. Beaumanův humor mě baví. Možná příště na třetí čtení i hvězdičku přihodím.

17.06.2020 4 z 5

Deadpool se žení Deadpool se žení Victor Gischler

Škoda, že to nepokračovalo v intencích prvního sešitu, který byl hodně dobrý. Nápad s epizodkama od bývalých scénáristů v pohodě, ale kvalita proměnlivá. Retro sešit s Hitlerem parádní.

16.06.2020 3 z 5

Hellboy v Mexiku Hellboy v Mexiku Mike Mignola

Fanouškům možná vyhovuje ta najednobrdovitost, ale mně ne. Trochu jsem čekal čerstvější vítr se změnou prostředí, ale nedočkal jsem se. Hellboy je pro mě už jen spotřební frančíza.

15.06.2020 2 z 5

Hrobař 3 a 4 Hrobař 3 a 4 Xavier Dorison

Proti předchozímu příběhu se to trochu táhne, ale na závěr se dočkáme překvapení.

15.06.2020 4 z 5

Hrobař 1 a 2 Hrobař 1 a 2 Xavier Dorison

Zatím asi nejlepší, co jsem v rámci nové Modré Crwe četl. Spaghetti Western se vším všudy.

15.06.2020 5 z 5

Čarojízda Čarojízda Ben Aaronovitch

Je to evidentně pro děti, i když si nejsem jistý, zda se v tom poněkud chaotickém stylu vyprávění vyznají. Kresba je dost nepříjemná, zejména na některých obrázcích anatomie postav.

10.06.2020 2 z 5

Supertým Supertým Bill Willingham

Je tam sice spousty narážek na superhrdinské komiksy a docela jsem se bavil, přesto ale slabší díl, i když příště při kontinuálním čtení ho možná ocením výš.

10.06.2020 3 z 5

Na vrcholu Zlatého věku Na vrcholu Zlatého věku * antologie

Tak určitě je fajn, že si kompilátoři dali práci a vybrali neprofláknuté povídky. Jen mohly být alespoň nějak zajímavé. Nebo taky nemohly... Oproti prvnímu dílu slabší, holt Asimov je Asimov.

02.06.2020 3 z 5

Na úsvitu Zlatého věku Na úsvitu Zlatého věku Isaac Asimov

Po letech znovu přečteno a navzdory jisté archaičnosti pořád dobré. Rozhodně lepší než Dozoisovy Staré dobré kusy, které jsem po pár povídkách odložil.

29.05.2020 4 z 5

Lips Tullian: Další dobrodružství Lips Tullian: Další dobrodružství Jaroslav Weigel

Dva příběhy dělané pro speleology jsou super. U toho pokračování v Mlaďáku mi přijde, že trochu trvalo, než se Kája rozkreslil, tak do cca 7-8 dílu. Ale i tak je to na plný počet, ty dodatky jsou parádní.

25.05.2020 5 z 5

Hrůzný čas: Strach ve světě science fiction! Hrůzný čas: Strach ve světě science fiction! Martin H. Greenberg

Kromě ukecané cyberpunkovky Lístek do nebe spokojenost, i když nadprůměr tvoří "jen" Kdo je tam?, Otec, ta věc, Metastáze a naprosto geniální Oranžová je bolest, modrá šílenství (i s odstupem času patří do mé TOP 3!).

Ale jako počin mapující vývoj scifi horrorů to funguje dobře.

21.05.2020 4 z 5

Podivuhodný svět Zdeňka Buriana Podivuhodný svět Zdeňka Buriana Ondřej Neff

Sice jsem tentokrát spoustu ilustrací znal, ale i tak platí, co u prvního dílu. Těším se na "Zapomenutý svět" a hlavne, pokud vyjdou ilustrace Mayovek od T+M a Ransomovky.

18.05.2020 5 z 5

Tommy Taylor a falešná identita Tommy Taylor a falešná identita Mike Carey

Koukám, že ne každého to navnadilo na další díly. Vzhledem k tomu, že je to třeba číst hodně pozorně a mít rozhled ohledně literární klasiky, to docela chápu.

Další díly určitě dám.

11.05.2020 4 z 5

Dobrodružný svět Zdeňka Buriana Dobrodružný svět Zdeňka Buriana Ondřej Müller

Vzhledem k tomu, že jsou ilustrace skenovány z originálů, je to jednoznačně revoluční počin, nejen pro Burianology.

Jako bonus výborné průvodní slovo o autorech, které až na pár výjimek neznám.

Jediná výhrada je k abecednímu řazení podle autorů, i když chápu, že nějaký systém to mít musí. Upřednostnil bych chronologické řazení, kdy by se dal lépe sledovat vývoj Burianova rukopisu. Nicméně je to opravdu miniaturní negativum.

11.05.2020 5 z 5

Noc trifidů Noc trifidů Simon Clark

Akčnější, ale vůbec ne špatné pokračování Wyndhamovy klasiky. Konec mi ovšem prišel trochu moc Hollywoodský.

Ale určitě jsem nakloněný vnímat knihu jako poctu, nikoliv jako parazitování.

11.05.2020 4 z 5