Disease komentáře u knih
V dnešní době už lehce zastaralé, ale čte se to dobře. Občas si to trochu odporuje, jak už to takovýchto dílek bývá.
Rozhodně jeden z nejlepších scénářů Saudkových komixů.
Sice se tu řeší víceméně jen partnerské vztahy a Mary se chová jako hysterka, ale ve finále se dočkáme i lehce bezzubého konfliktu. Nicméně čte se to pořád dobře, takže vzhledem k povedenosti celé trilogie trošku přitlačím.
Fajn pokračování o střetnutí dvou různých sociokultur. Sice slabší než první díl, ale pořád vysoký standard.
Povedená oldschool scifi od nového autora. Líbí se mi, že neandertálská země není líčená jako bezchybná, ale má i své stinné stránky.
Techothriller o umělé inteligenci, čili nic až tak originálního. Ale je fakt dobře napsaný. Jen asi nebyl úplně nejlepší nápad číst ho v době koronavirové paniky na trzích cenných papírů :-)
Tradiční kovbojka, která ovšem nad klasickými Rodokapsy vyčnívá Fikerovým literárním uměním. Jako bonus parádní ilustrace od Gustava Kruma. Pátou hvězdičku nedám, protože Válka šerifů je přece jen lepší.
Dobrodružná scifi ze Zlatého věku, která sice zestárla, ale provedla to elegantně a funguje i dnes. Jinak všechno už napsal v komentáři steppen-wolf :-)
Hodně psychologická scifi, kde Pásmo slouží hlavně k odhalení charakterů postav.
Takhle nějak má vypadat dystopie. Stísněná atmosféra a psychické stavy vypravěče vynikající. Maličko mi vadil archaický styl. A velmi pobavil socialistický doslov (v 1. vydání).
Takové nemastné neslané. Autorka je evidentně euroskeptik, nicméně totalitu nezažila, což je z díla znát. Podivný cimrmanovský krok stranou v závěru tomu také moc nepomáhá.
Zase správně zeširoka a přitom to super drží pohromadě. Díly s Hluchým patří k tomu nej z 87. revíru, i když nejsou samy.
87. revír ve své tradiční podobě - více případů, osobní životy a banální motiv, jak už to tak bývá.
Ta nadpřirozená rovina tam byla dost zbytečná. Navíc je to celé skoro výhradne o jednom případu. Od McBaina jsem zvyklý na širší pohled.
Slabší kousek. I když mi vyhořelý a zatrpklý Reardon nakonec docela přirostl k srdci, s hochama z 87. revíru se srovnávat nedá. Navíc nepříliš dobrý překlad (punk nemusí být vždycky pankáč a mob nemusí být vždycky chátra, např.).
První povídka je vcelku vtipná, druhá dost neoriginální a bez napětí či překvapení.
Fajn knížka v rámci komerčního spisovatele. I když jsou některé postavy na hranici karikatury (naskočil mi místy Neználek na Měsíci), má kniha co říct i v dnešní době.
Fešandy jsou sice schématické, ale vtipné a děj odsejpá. Heist v bance ve Vidlákově je sice "Chase, jak ho mám rád", ale tentokrát ze slabšího soudku.
Tak tentokrát žádné "důstojné zakončení série" :-( Hodnotím tedy spíš případ, který je fajn, ale chybí mi tu nějaká zmínka o alternativní historii a knedlících.
Další z lepších chvilek Loba. Akorát ten překlad,... ty "novotvary" mi přišly trochu přeťápnuté.