Disease Disease komentáře u knih

Pačinko Pačinko Min Jin Lee

Je to takový mainstream, co se má dobře číst. Chyběl tam nějaký větší konflikt, takhle to působilo trochu bezzubě. Divoké labutě na mě kdysi zapůsobily víc.

02.03.2020 3 z 5

Tajemství mechanické mrtvoly Tajemství mechanické mrtvoly Joe Benitez (p)

Opravdu pěkná kresba, která ovšem i přes svojí mainstreamovou steampunkovost nezakryje chatrný příběh, který je v podstatě takový "běžný pláštěnkářský".

24.02.2020 2 z 5

Mrtvej svět Mrtvej svět Daniel Clowes

Slabši než Patience, hlavně proto, že jsou to jen takové momentky a chybí kontinuálnější příběh. Film se mi líbil o něco víc.

24.02.2020 3 z 5

Divočina II: Exodus Divočina II: Exodus Mikuláš Podprocký

Je to o fous slabší než první díl. V barvách to hodně připomíná Moebia, jen ten scénář je opět kvalitní, i když občas trochu rozvleklý.

Divočina Divočina Mikuláš Podprocký

Výborné nejen v rámci prvotiny. Promyšlený scénář a skvělá, naprosto se k ději hodící, kresba.

Ve službách andělů Ve službách andělů Mike Mignola

Viktoriánské až na půdu a děj je pořád náležitě záhadný. Tohle se povedlo.

17.02.2020 4 z 5

Železný Prométheus Železný Prométheus Mike Mignola

První kapitola super, ale pak se to tradičně zvrhne do řady bitek, což je škoda, ta pulpová atmosféra je tu vykreslená parádně.

17.02.2020 3 z 5

Vosí továrna Vosí továrna Iain Banks

Betonová zahrada pro pokročilé čtenáře. Kdysi při prvočtení se mi to líbilo víc, ale vtipné je to pořád.

17.02.2020 4 z 5

Moxonův pán a jiné povídky Moxonův pán a jiné povídky Ambrose Bierce

Ty povídky z války jsou sice časem tak trochu na jedno brdo, ale Bierce má zajímavý styl, určitě zajímavější než Mark Twain.

17.02.2020 3 z 5

Zatím dobrý: Mašínovi a největší příběh studené války Zatím dobrý: Mašínovi a největší příběh studené války Jan Novák

Ze začátku jsem si musel trochu zvykat na zvláštní styl, kdy jsou věty oddělovány jen čárkou jako dlouhá souvětí. Nicméně musím uznat, že to funguje jako strhující a hodně emoce vyvolávající styl. Tu "útěkovou" fázi jsem už znal z Odkazu, takže nejzajímavější pro mě byla část o protloukání se životem na Západě a o následcích pro "pozůstalé" za železnou oponou.

O Červenáčkovi O Červenáčkovi Pavel Čech

Jako pastiš na Rychlé šípy je to masterpiece. Vlastní pojetí nekoliduje s úctou ke klasice.

Sunstone 1 Sunstone 1 Stjepan Šejić

Čekal jsem komix pro -náctileté fantazačky, které nevědí, co se sebou. Naštěstí to tak úplně nebylo, není to úplně plytké, takový úvod do bdsm problematiky. Kresba je parádní.

10.02.2020 4 z 5

Strygy #4: Zkušenost Strygy #4: Zkušenost Eric Corbeyran

Jednoznačně to nejlepší, co BB art z evropského komixu vydal. Zůstává jen rozčarování z toho, že alespoň tuhle řadu nedovydal.

Strygy #3: Vlivy Strygy #3: Vlivy Eric Corbeyran

Strygy #2: Nástrahy Strygy #2: Nástrahy Eric Corbeyran

Strygy #1: Volání půlnoci Strygy #1: Volání půlnoci Eric Corbeyran

Zkouška ohněm Zkouška ohněm Anthony Del Col

Hru neznám, takže to pro mě bylo místy celkem chaotické. Ale bavil jsem se. Jako akční jednohubka v pohodě.

10.02.2020 3 z 5

Revoluce hrůzy Revoluce hrůzy Nick Abadzis

Cílovka jsou fanoušci seriálu, což já nejsem. Za první příběh bych dal 3*, ale druhý mě vůbec nebavil.

10.02.2020 2 z 5

Encyklopedie fantastického filmu Encyklopedie fantastického filmu Ivan Adamovič

Dnes už sice překonané, ale kdysi jsem si tam našel spoustu tipů na pokoukání, ze kterých se vyklubaly skvosty. Jen mi přišlo nekoncepční to hodnocení autorů u filmů, to podle mě do encyklopedie nepatří. Zvlášť, když docela hodně z těch "300 hlavních" mělo 2/5*.

05.02.2020 4 z 5

Stráž času (9 povídek) Stráž času (9 povídek) Poul Anderson

Ve své době asi opravdu pecka, dnes už spíš pro nostalgiky. Čím delší byly povídky, tím hůře se četly.

05.02.2020 3 z 5