Ditules komentáře u knih
(SPOILER) Vánoční oddychovka, která ale neurazí ani těsně před létem. Zatímco 10 rande naslepo je pro dospívající, tohle je už pro ženy. Ale obě dvě v podstatě úplně tu samou zápletku. :)
Skvělé. Rozhodla jsem se, že přečtu celou sérii po shlédnutí seriálu. Parádně vymyšlené universum. Těším se na další díly.
Anežku znám osobně jako spolužačku. Její příspěvky sleduji na sociálních sítích už delší dobu. Milé, upřímné, ze života.
Po četbě Zuzanina dechu trošku zklamání, ale styl vyprávění mě moc baví.
Moc pěkná kniha s dvěma časovými rovinami - 1986 a 1941. Kniha o přátelství za času katastrofy, bourání předsudků a stereotypů. Od CooBoo velmi příjemné překvapení.
(SPOILER) Love to hate romány jsou nejlepší! :) Ty dopisy malého Cartera a Arizony na začátku knihy mě neskutečně odbouraly. :D Oddechovka.
To přeskakování mezi vypravěči a divné názvy kapitol bylo hodně rušivé. Bohužel.
Autobiografie dívky, která byla adoptována. Moc se mi líbilo použití vzpomínek dívky i její adoptivní maminky, která přinesla pohled a pocity rodiče.
(SPOILER) Román o vztahu dvou mladých lidí, kteří se během několika let potkávají, nachází a zase ztrácí... Podle knihy byl natočen i seriál. Vadilo mi, že je to v podstatě jen vztahovka bez nějakého pořádného zvratu jako třeba v knize D. Nicholse Jeden den, který je napsán podobně.
Vcelku milá romantika s humornými pasážemi. Na prvního máje ideální četba. Koukám, že je to první díl v sérii, tak snad si další díly udrží kvalitu. Jo a irský přízvuk by na mě taky zabral nejvíc. ;)
(SPOILER) Autobiografický román o dívce, která neměla vůbec jednoduchý život. Její otec stál za nic, a tak ho možná podvědomě hledala jinde.... a našla ho v podobě pedofilního spisovatele. Oba její rodiče byli opravdu na facku! Ta lhostejnost a nezájem k dítěti...
Příjemné čtení o životě a profesní dráze jedné z mých oblíbených hereček.
Já jsem nadšená. Všechny 3 díly byly dobrodružné, prodchnuté foglarovským motivem dobrodružství skupinky dětí. Prašina je úžasně vymyšlená čtvrť, kterou by chtěl každý čtenář této série určitě prozkoumat.
Další průměrná kniha s hrdiny s temnou minulostí. Romantika s kapkou erotiky.
(SPOILER) Jedna z knih nominovaná na letošní Magnesiu Literu. Příběh dostatečně silný - mladý Tonda kvůli neschopnosti svých rodičů musí předčasně dospět a postarat se o sebe a svého brášku Jeníčka. Nelehké čtení.
Vtipná kniha pro děti o zažitých stereotypech a předsudcích, které se pojí s 38 zvířaty a zároveň reakce na ně a vyvrácení. Příjemné grafické zpracování.
Skvělá knížka vypravena pohledem Štěpána a jeho mámy. Bylo to čtení dojemné, smutné, k naštvání i plné naděje.
Třeštíky sleduji na FB už nějakou dobu. Otce a syna, abych byla přesnější. Hodně toho už vím z příspěvků na FB, přesto jsem se dozvěděla několik nových informací.