E.T.007 komentáře u knih
Toto bolo moje tretie rande s Ali Hazelwood a hoci som sa naň tešila, som z neho tak trochu rozčarovaná. Hypotéza bola fakt dobrá a zaujímavá, Analýza perfektná a iskrivá, ale Šach a mat ma akosi vôbec nebral a pripadal mi dosť nezáživný.
Nemalo to na svedomí šachové prostredie, šlo skôr o to, že autorka znova napísala príbeh podľa rovnakej schémy (totálny ignor hlavného hrdinu, potom zblíženie s hlavnou hrdinkou, potom odhalenie zradcu či podvodníka a nastolenie spravodlivosti). Sorry, ale toto je už fakt nuda. Nehovoriac o tom, že hlavný hrdina je opäť hrozne vysoký, tmavovlasý, tmavooký, mĺkvy atď., čiže navlas rovnaký ako hlavný hrdina z Hypotézy aj z Analýzy, len mu autorka zmenila meno. Tentoraz to nie je Adam či Levi, ale Nolan.
A tiež mal bohovsky vyšportované telo. Len by ma zaujímalo, kde Nolan prišiel k takej vymakanej postave, keď nerobil nič iné, len hral šach alebo analyzoval hry iných hráčov. Dokonca aj keď Mallory žila uňho doma, nebola tam žiadna zmienka o návštevách posilňovne.
Obálka je nádherná a príbeh... taká romantická oddychovka, miestami dosť presladená, ale inak to nebolo zlé. Určite neľutujem, že som po knihe siahla, a veľmi romantické duše si určite prídu na svoje.
Skvelá oddychovka. Svižná, zaujímavá, milá. Páčila sa mi zápletka, páčili sa mi postavy aj rodinné väzby, páčil sa mi ten ich road trip. Fakt nemám tomuto príbehu čo vytknúť a môžem ho len odporúčať.
Prvou tretinou knihy som sa musela doslova prehrýzť - bolo to ufňukané, nudné -, ale potom sa to akosi dalo do pohybu a najviac ma bavilo asi posledných sto strán.
Lucia mi neskutočne liezla na nervy, správala sa ako ufňukaná, rozmaznaná krava. A vôbec som nepochopila, prečo jej otec nepovedal pravdu. Áno, pravda občas bolí, ale je vždy lepšia ako nikdy sa nekončiace dohady, neistota a nádej, ktorá sa nikdy nenaplní. Aj tak Lucii pravda nakoniec ublížila, takže bolesti sa nevyhla.
Asi som po prečítaní anotácie mala priveľké očakávania, ktoré samotný príbeh nesplnil. Čítať sa to dalo, ale občas som sa do toho musela nútiť, a celé to bolo také dosť nepresvedčivé.
Fajn pokračovanie. Opäť sa mi to miestami zdalo zbytočne zdĺhavé, ale inak som spokojná.
Neohúrilo, ale až na zopár zdĺhavejších pasáží sa to čítalo celkom dobre. Taká romantická fantasy oddychovka s celkom originálnym námetom.
Obálka a anotácia ma poriadne navnadili. Čakala som, že to bude wow, že knihu nebudem chcieť pustiť z ruky. Nestalo sa, ale nebolo to ani zlé. V podstate to bol fajn príbeh.
Končím a vraciam do knižnice nedočítanú. Zápletka je doslova o ničom a na tú kopu sexuálnych scén zvedavá fakt nie som. To si radšej osobne zasexujem.
Žiaľ, ako pri predošlých autorkiných knihách - začiatok zaujal, ale s pribúdajúcim počtom strán ma to bavilo čím ďalej, tým menej.
HODNOTENIE CELEJ SÉRIE:
Tieto neskutočne krásne obálky za sebou ukrývajú romantickú fantasy oddychovku. Nápad je celkom zaujímavý, ale príbeh ma nezaujal natoľko, aby som s nedočkavosťou otáčala stránky.
Prvá časť mi prišla ako čistá romantika a všetko to okolo Luce a polepšovne len ako narýchlo vytvorená kulisa, nech je to akože zaujímavejšie. Ale neskôr sa do toho autorka vžila (na môj vkus miestami až príliš) a ponúkla nám celkom prepracovaný svet padlých anjelov a aj pomerne zaujímavú zápletku. Podľa mňa táto séria stojí za prečítanie. Ak z nej aj nepadnete na zadok, aspoň si oddýchnete.
HODNOTENIE CELEJ SÉRIE:
Za mňa najslabšia časť série. Nebolo to ani také napínavé, ani také zaujímavé ako prvé dve a miestami som sa nudila.
Začiatok bol trošku zdĺhavý a nezáživný, ale potom sa to rozbehlo a nabralo ten správny rytmus a spád. Námet je zaujímavý, spracovanie mi tiež sadlo, takže som si príbeh užila.
Čítalo sa to rýchlo, čo je veľké plus tejto knihy. A ešte neskutočne krásna obálka. :)
Námet je síce zaujímavý, no samotný príbeh nenaplnil moje očakávania. Myslela som, že to bude strhujúce a napínavé, že sa od knihy nebudem vedieť odtrhnúť, no nebolo tam nič, čo by ma nútilo pretáčať stránku za stránkou a vôbec som nemala problém na pár dní ju odložiť na poličku.
Páčilo sa mi, ako autor spracoval minulosť hlavných postáv, že nám ju priblížil cez útržky – Julie sa vo svojich spomienkach ocitla tu a zakrátko sa prehupla niekam inam, takže to bolo také svižné, bez zbytočných opisov.
Čo sa súčasnosti týka, už tu bolo párkrát spomenuté, že je to viac-menej stále o tom istom, príbeh nijako negraduje, takže miestami sa mi to zdalo nezáživné a zdĺhavé, aj keď tam bolo (hlavne v druhej polovici) aj pár pekných pasáži.
A záver bol pre mňa tak trochu sklamaním – čakala som nejaké vysvetlenie, ale nijakého som sa nedočkala. :(