EL.ZA komentáře u knih
Chtěla jsem zjistit, jak psala paní Javořická a sáhla po této knize. Hned po pár stránkách jsem myslela, že knížku odložím a dám "odpad". No ale....vím, že Javořickou ráda četla paní Madla Vaculíková, tak jsem to ještě zkusila. Dočetla jsem a není to můj šálek čaje. Hvězdičku dávám za bohatý jazyk a místy krásné barvité popisy přírody.
Moc pěkné čtení. Po přečtení Dcery národa a shlédnutí seriálu o Bedřichu Smetanovi je čtení tohoto životopisu Jana Nerudy přínosem a potěšením. Perfektní zpracování historického románu z doby obrození. Kniha je plná pro mě nových informací, vše je podáno poutavě a čtivě.
Kniha se mi líbila, nešlo se od ní odtrhnout, je velmi čtivá. Příběh to byl velmi zajímavý, čtení napínavé, originální, místy vtipný styl psaní. Ráda si přečtu něco dalšího od této autorky.
Nejvíc se mi líbí komentář Jizy. Lépe bych to nenapsala. Některé myšlenky v knize jsou zajímavé, ale ten balast kolem! Knížka půjde do knihobudky.
Překvapení v tom smyslu, že to napsal autor Starých odrůd a Velkého léta. Ty první dvě knihy se mi líbily moc a čekala jsem něco podobného a těšila jsem se na novou knihu. K této knížce se ale už nevrátím, kdežto k těm prvním dvěma ano. Asi tak....
Ploché, popisné a jednoduché vyprávění, vůbec se mi to nelíbilo, nedočetla jsem.
Téma zajímavé, ale ten styl mi vadil.
Žádná velká literatura to není, ale protože neznám mnoho knih ze života obyvatel říše za Hitlera, to bylo pro mě zajímavé. Geniální přítelkyně ani náhodou.
Lépe než Kareninaka bych to nenapsala.
Pro mě to ale bohužel bylo to první rande a s velkou pravděpodobností už druhá schůzka neproběhne. Mám radost, že už jsem to dočetla.
"Nikdo se dobrovolně nerozhodl, že se narodí v Severní Koreji."
Kju-Min (utekl z KLDR v roce 1999)
Velmi silná kniha. Taky jsem si čtení musela dávkovat.
Děkuji autorce za její odvahu a práci.
Co jen je to za monstra ti Kimové!
Nepochopitelné!
Přečetla jsem, protože jsem byla nemocná a vyhovovalo mi něco lehčího. Úplně špatné to nebylo, ale knížku věnuji do knihobudky, doma by mi zabírala místo.
To bylo tak pěkné čtení. Ewald Arenz umí slovy probudit všechny smysly, takže vnímáte vůně, pachy, vítr, barvy, celkovou atmosféru. Je to velmi čtivé a určitě nejen pro náctileté.
Příběh je párkrát přerušen popisem, kdy hlavní postava příběhu, již v dospělosti, hledá na hřbitově určitý hrob a vy nevíte koho. Čtete a pořád jste v napětí, co zlého se stane.
Ale zatím je tu léto s první láskou, kamarády, skoky z věže na koupališti, zajímavým dědou a učením se na reparát. Jen závěr je zvláštní. Friedrich našel hrob a já nevím koho. Že by Johana?
Vynikající čtivý historický román. Úvodní stránky naznačovaly, že půjde o průměrnou četbu, ale pak to gradovalo. Určitě se k této knize ještě vrátím. Ujasnila jsem si, jak to před válkou a během ní vypadalo ve Francii a co všechno bylo ve hře. Různé typy postav, od státníků, šlechty, kněží, po prostitutky, charaktery postav výborně vykreslené. Přiznám se, že mnohé historické události a souvislosti byly pro mě nové. Nic není a nebylo černobílé, lidé jsou stejní, jen kulisy se mění. Škoda, že místo zajímavého doslovu autor nenapsal druhý díl.
Nedočetla jsem, asi mám teď velkých ruských duší dost. Marina Vlady (členka komunistické strany) přijala v roce 2012 Puškinovu medaili od Putina.
Vysockého písně ale skvělé.
Jedním slovem krása! Kniha plná barev, vůní, emocí. A přitom se zpočátku nicmoc neděje. Přečetla jsem za dva dny.
Krásný, čtivý román. Příběh psaný na pozadí reálných událostí za první světové války a občanské války v Rusku. Pro mě mnohé nové a zajímavé informace. Obálka mě spíše odrazovala a název v originále "Alice v exilu", by se mi taky líbil víc.
Zajímavá zpověď Martiny Formanové. Mohlo by se to jmenovat "Čekání na Gotta ". Je to upřímné, dobře napsané. Mám ráda její břitký humor. Víc mě ale zajímalo její setkání s Milošem Formanem, to je až ke konci. Já si
Miloše Formana velmi vážím pro spoustu jeho vlastností. Věřte, že tento člověk by si žádnou zlatokopku nevzal. Martina je třída a dovedla mu vytvořit láskyplný domov. Soucítím s ní, určitě jí moc chybí. Doporučuji "Snědla dětem sladkosti".
Skvělé. Čtivé, vtipné, chytré, smutné a k zamyšlení....
Haki34 a milary to napsaly už za mě. Kniha je super!
Knihu jsem odložila. Vůbec to nebylo nestranné, naopak autor psal s pochopením pro Putina. Opomíjel například vraždy novinářů, odstranění Borise Němcova atd.
Některé informace byly zajímavé, ale celkově si myslím, že autor přispěl k mylné představě veřejnosti o Putinovi a tím se podílel na dnešní katastrofě.
Sponzorováno?