EliBeatrice

čteno již podruhé a opět se mi tají dech. Kupodivu jsem si toho i docela z prvního čtení pamatovala, ale stejně mě to nepřestalo "fascinovat".

Pozoruhodná kniha, asi hlavně pro věčně nerozhodné a nespokojené osoby. Myšlenky v ní se mi moc líbily, střed knihy byl trochu slabší, konec měl spád... ten hajp si zaslouží hlavně tématem a myšlenkami, děj mě tak extrémně nezasáhl - jak jsem čekala ;)

na to, aby mě příběh obrovsky zasáhl by jeho délka musela být dvojnásibná a postavy ještě hlubší. I tak dávám plny počet, i na těchto několika stránkách se ukrývá mnoho temna a hrozné reality... bylo dobré slyšet oba pohledy - matky i dcery

(SPOILER) asi nikoho nepřekvapí, že jsem tuto knihu přečetla zhruba za 5 hodin čistého času. Čte se to totiž samo. Zvrat mi nepřišel tak extrémně wow jak jsem čekala, ale i tak mě nenechal knihu odložit. Občas nějaké logičnosti mi tam pokulhávají, ale rozhodně to bylo uvěřitelné a děsivé. Ukázka, jací muži umějí být, ano, ne všichni, ale proč to jsou vždy muži?

taková spontánní jednohubka asi jako Evelynin celý život :)). Kniha otevřela mnohá témata, ale nepřišla mi tolik moc hluboká, což neznamená, že by se mi nelíbila, byla naprosto skvělá!!!

Z této knihy mě trochu mrazí, čeká toto každého?
PS: kontrast k tomu jsem před měsícem četla knihu Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše, možná by to hlavním protagonistům pomohlo.

krásná a poučná kniha, nepřišla mi zas až tak moc biologická, že by zasahovala do podrobností a detailů jednotlivých mechanismů, ale čistě laická též nebyla. Tím, že se zásadní informace často opakovaly, se mi lépe zapamatovaly snad i na delší dobu. Bavily mě autorovy vtipy a narážky na různá i nebiologická témata :D.

Přijde mi, že kniha postupně gradovala... K lepšímu, mohlo by to být víc do hloubky, ale alespoň to nebylo zahlcující, super!

mělo by to tak 4,8 hvězdičky za klišoidní konec posledních kapitol, ale jinak to nebylo tak extrémně předvídatelné, jako jiné knihy tohoto žánru. Originální, čtivé, pravdivě vykreslené, výjimečné!!! alespoň tedy pro mě.

asi přes nízké očekávání mi to tak špatné opravdu nepřišlo. Občas jsem se i smála

kniha se mi dost líbila? Tohle slovo asi nelze použít. Hlavní hrdinka se motá v začarovaném kruhu zoufalství a to není hezké, ačkoliv jsem se nad ironií jejích myšlenek a hlášek občas pousmála. Mně osobně nedělalo problém se na úryvky pokrývající život Vladěny soustředit a pochopit je, knihu hodnotím kladně.

Opravdu výjimečné, upřímně mi z této knihy bylo v některých pasážích až špatně, jak podrobně a surově byla napsána. Ale zároveň se mi líbila její lehkost, nadhled a "rozpitvávání" lásky, ze všech úhlů pohledu. Některé myšlenky se mi vryly do paměti, i postavy byly velmi dobře popsány. Z nějakého důvodu mi to připomínalo Lásku za časů cholery, možná především tématem, ale i stylem...

Naprosto nabité vědomostmi, knihu je dobré si "kouskovat". Musím zmínit i nechybějící humor v takové dávce, v jaké se jen v knize o takto složitém tématu dá snést a pobaví. :)

splnilo očekávání a myslím, že naplnilo účel, na chvíli jsem se vzila do mého oblíbeného Poirota

Přečteno za necelé 2 dny, napínavé až děsivé, jedna z nejlepších knížek, ale pachatele jsem myslím odhadla po x náznacích celkem dobře, ale celý přiběh rozhodně nee. Strhující

Nevím, trochu mě to zklamalo, občas jsem se neorientovala a oproti skvostnému Zuzaninu Dechu to byl slabý odvar. Ale i tak vcelku povedené a čitatelné :).

Když jsem knihu dostala, myslela jsem, že bude plytká a jedna z řady, opak je pravdou a mně přišla v pravý čas. Překlad je dobrý a Matt u mě po Půlnoční knihovně ještě víc stoupl!
Chápu ale, že ne všem smí přijít tak ojedinělá...