Eva88 | Komentáře u knih | Databáze knih

Eva88 Eva88 komentáře u knih

Jsi tam, brácho? Jsi tam, brácho? Marek Herman

Amen. Marťan se mi moc líbil. Ale toto je pecka. Tak malá knížečka a tak obrovské poslání. Děkuji. Pánové se krásně doplňují. Řídí se selským rozumem, který v dnešní době jaksi ustupuje. Dítě potřebuje něžnou mámu a tátu, který dohlíží na pravidla a řád. Mazlit, být spolu, dodržovat pravidla. Nemusíme pořád něco dělat, stačí, že JSME. Že jsme spolu. Zkrátka, dobře to ti paznehti napsali a doufám, že si tuto knížku přečtou i někteří rodiče choboti a něco se přiučí.

03.02.2020 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Vtipné, čtivé, ale vlastně "o ničem". :-) Líbil se mně styl psaní, ale na další díly mě Marie a její parta nenalákali...

22.12.2019 3 z 5

S láskou o dětském spánku S láskou o dětském spánku Lenka Medvecová Tinková

Taková KPZ pro nevyspané rodiče. :-) Líbí se mi příběhy rodičů, srovnávání zvyklostí spánku z více zemí a z různých generací. Ale hlavně se mi líbí, že autorka dodává sebedůvěru v rodiče. Že je v pořádku jednat intuitivně a nejdůležitější je, aby byla v pohodě maminka a dítě, ne mudrlanti v okolí. Nosit, mazlit, kojit, společně spát, prostě zahrnovat láskou. Trpělivost, vše má svůj čas. Paní Medvecová moc milá paní a je vidět, že spánkem opravdu žije. :-)

24.12.2018 5 z 5

Pořád jsem to já Pořád jsem to já Lisa Genova

Silný příběh nemocné ženy a jejího statečného boje se zákeřnou nemocí. Moc dobře napsáno. Těším se, až shlédnu film. Ale určitě mi nedá to, co kniha ano - dostat se do myšlenek hlavní hrdinky.

22.07.2018 4 z 5

Skladatelka voňavého prádla Skladatelka voňavého prádla Martina Formanová

Knížka mně byla nějakým nedopatřením doporučena. Není to úplně můj šálek čaje, ale řekla jsem si no co, pro změnu něco odpočinkového. Za mě ale ne. Nedočetla jsem. Na seznamu mám spoustu knih a nechtěla jsem plýtvat časem na tuto.

02.06.2018 1 z 5

Objektivní nález: Moje nejtěžší mise Objektivní nález: Moje nejtěžší mise Tomáš Šebek

Nemyslím si, že jde o pózu či že by autor sváděl své přešlapy a průsery na druhé. Nemyslím si, že by velebil svou ženu, aby si u ní žehlil své boty. Nemyslím si, že je to kniha psaná pro lidi, aby autor ukázal, že je borec. Je to prostě zpověď obyčejného chlapa s neobyčejnými zážitky. Je to zpověď profíka s perfektním kritickým a logickým myšlením, což z něho ale nedělá Boha a ukazuje, že měl, má a bude mít starosti jako každý jiný. Mě se příběhy Tomáše Šebka velmi dotýkaly. Líbí se mi rozložení kapitol. Líbí se mi systematičnost, jakou jsou tyto kapitoly psány. Líbí se mi výstup a ponaučení z každé kapitoly.

Ano, oranžově tištěné odstavce objektivního nálezu se četly opravdu špatně, ale kdo chce psa bít... :-)

25.01.2025 5 z 5

Urla Urla Petra Stehlíková

Naštěstí jsem byla prozíravá a předchozí díly této série jsem si oživila za pomoci audioknihy. Moje první zkušenost s audioknihou. Jitka Ježková báječně předčítala.

Jsem ráda, že jsem si knihy poslechla a mohla se tak plynule napojit na Urlu. Autorku každým dílem této série obdivuju, jak má neskutečnou představivost, dar vypravování a nekončící fantazii. Co bude dál, co bude dál? Petro, snad jste si přes svátky dostatečně odpočinula a už chytáte slinu na závěrečný děj. :-) Moc Vám děkuji za zážitek!

03.01.2025 5 z 5

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Sdílená bolest je poloviční bolest; sdílená radost je dvojnásobná radost. Svatá pravda. Klobouk dolů před všemi, kteří si zachovají v krizových situacích a nelidských podmínkách čest, dobrý úsudek a naději.

12.07.2022 4 z 5

Království Království Jo Nesbø

Moje první seznámení s Jo Nesbøem. A teda bylo to něco. Příběh čtivý od začátku do konce. Napínavá, ponurá atmosféra. Za mě sympatický a empatický hlavní "hrdina". Jestli ho tak lze v jeho případě označit. :-) Rozhodně se těším na další knihy tohoto autora. Království bylo pecka.

23.01.2022 4 z 5

Máma není služka, máma je dáma Máma není služka, máma je dáma Marek Herman

Opět příjemné, povzbudivé a trochu děsivé počtení. Děkuji.

30.11.2021 4 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Tak to byla krásná slaďárna. :-) Ani mně nevadilo, že jsem nečetla předchozí díly. Moc příjemné čtení. Snad bude zfilmováno, už jen kvůli těm oblečkům, které byly v knize tak barvitě popisovány.

14.09.2021 4 z 5

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Je pravda, že kniha se četla docela špatně. Téma koncentračních táborů je hrozné samo o sobě, natožpak když jde o děti. A forma, jakou byla kniha napsaná a uspořádaná, ta tomu také moc nepřidala... Kapitoly jsou zbytečně přeházené, divně pojmenované. Ze začátku jsem se nemohla zorientovat. Ale v půlce knihy jsem se už chytala a ve výsledku to bylo, i když smutné, tak zajímavé počtení.

02.01.2021 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Pro mě zatím nejslabší kniha od paní Mornštajnové. Přesto se četla dobře a rychle plynula. Jen tři hvězdičky proto, že se neubráním srovnání s excelentní Hanou a výbornou Slepou mapou. Příběh se mi ale líbil. Myšlenka podobná Čapkovému Obyčejnému životu. Kolik skutků děláme proto, že jsme dobří lidé a kolik proto, že jsme vypočítáví?

22.04.2019 3 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Z knihy mám stejný pocit jako čtenáři níže. I přesto, že je velmi čtivá a krátká, četla jsem ji docela dlouho. Musela jsem zážitky paní Sosnarové zpracovávat po malých dávkách. Má můj obdiv a respekt. A vůbec bych nebagatelizovala, kolik z toho je nebo není pravda. I kdyby se jí stalo jen 40 % z toho, co uvádí, je to pořád dost... A ne každý by s takovými zážitky dokázal jít dál...

11.01.2019 4 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Kdyby to byl "obyčejný" román, chválím. Ale na Hartla slabší kousek. Nevadí, i tak se četl dobře, jednoduchá oddechovka.

21.01.2024 3 z 5

Strašidýlko Stráša Strašidýlko Stráša Alena Mornštajnová

Vtipný a napínavý příběh pro děti. Krátké kapitoly, které lákají číst dál a dál. Pětiletou dcerku knížka velice bavila. :-)

16.09.2022 4 z 5

Klíč k minulosti Klíč k minulosti Tatiana de Rosnay

Moc krásný, smutný a velice čtivý příběh. Obě dějové linky silné a zajímavé.

09.11.2021 4 z 5

Z Paříže do Paříže Z Paříže do Paříže Joseph Joffo

Velice hezky napsaný příběh malého chlapce, kterak se s bráchou protloukal Francií a válkou. Kolik odvahy a vynalézavosti v sobě ti kluci měli...

15.03.2021 4 z 5

První dotek - Styk s nekonečnem První dotek - Styk s nekonečnem Pavlína Brzáková

Skvělá kniha, doporučila bych jako četbu do škol. Když už nic jiného, tak se živo-čich aspoň trošku zpřístupní jinému směru a "styku s nekonečnem". Ale je pravdou, že myšlenky a názory pana Duška nejsou pro každého. Velká škoda.

20.02.2021 5 z 5

Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Jitka Juliet Navrátilová (p)

Kdyby se Siddharta nechal inspirovat touto knihou, tak by osvícení dosáhl zvracením a sexem. Musela jsem. :-) Ale vážně. Kniha teda nebyla úplně to ONO, co jsem čekala. Paní Juliet se dobře poslouchá, je to vzdělaná a vtipná žena. Ale kniha jaksi zaostávala. První půlku jsem nějak přelouskala, jakoby autorka nevěděla, jak poselství uchopit. Za to ale druhá část knihy se četla sama. Perfektně vylíčené cestování po Jižní Americe. A nějaké to moudro k tomu. :-) Takže nakonec velmi dobré čtení.

09.09.2020 4 z 5