Eva88

Malý princ je klasika. Toto vydání má přenádhernou ilustraci. Potěší nejen dětské čtenáře. U nás už několik let bible mezi "pohádkami". :-)

Nenáročné, odpočinkové čtení. Knihu jsem dostala dárkem a po přečtení prvních stránek jsem si myslela, že si mě snad manžel spletl s nějakou puberťačkou. :-) Ale ve výsledku to taková hrůza nebyla a kniha se četla sama. Pojetí nebe mě bavilo. Celkově příjemná úsměvná kniha.

Tak málo slov a přitom vše řečené. Dcerce říkám každý den, že ji miluju za každých okolností. Takových slov není nikdy dost.

Roztomilé vyprávění o medvědech, kteří se rozhodnou obejmout celý les. Úžasná a osobitá ilustrace Emilie Dziubakové.

Obal knihy nelže, po dočtení mám chuť se na vilu zajet podívat, což rozhodně udělám. Také mě kniha nalákala na další Mawerova díla. Velký obdiv autorovi, který dokázal věrohodně vylíčit historii a atmosféru cizí země. Na mě chvilkama až moc romantické, ale ten konec... Krásné.

Zajímavé téma. Smutný příběh ženy napříč generacemi. Otázka, kde končí touha po odplatě a začíná sadismus. Těžko se četla, po dočtení mám pocit marnosti. I přesto, že některé pasáže byly zdlouhavé a místy přehnaně květnaté popisy, kniha se mi líbila.

Jedním slovem - nádhera. Jsem tou knihou úplně okouzlená. :-)

Knihu doporučuji a už teď posílám do oběhu, ať si ji přečte co nejvíce lidí. Jak níže zmiňuje Jack Bauer, někomu se informace týkající se pharma kartelu mohou zdát jako konspirační teorie, ale kdo se aspoň trošku zajímá o tuto problematiku, ví, že na tom není nic nemožného. Rozdělení na dvě skupiny lékařů - ti, kteří vidí v nemoci zdroj peněz a pacienty si udržují a ti, kteří vidí v nemoci nepřítele, kterého je potřeba porazit. Moc pěkné a výstižné.

Ke knize jsem přistupovala s opatrností, jak to asi může dopadnout, když se autor pokouší navázat na cizí dílo. A za mě musím říct, že autor na Larssona navázal bravurně a nemá se za co stydět. Plnohodnotné pokračování edice Milénia.

Tři hvězdičky jen díky konci, který měl oproti zbytku knihy plynulý a napínavý děj.

Knihu jsem měla půjčenou od kamarádky a moc se mi do ní nechtělo. Ihned po přečtení jsem dokoupila do knihovničky. Hezky psaný životní rodinný příběh propojený s historií srozumitelnou a čtivou formou. Doporučuji k četbě nejenom kvůli doplnění dějepisných mezer.

Za mě trochu slabší Lincolnovka. Nemohla jsem se začíst a příběh mě ne a ne vtáhnout do děje. Určitě znám lepší díla od pana Deavera.

Na Přátelích jsem vyrostla a dospěla. Kdykoliv je mi smutno nebo se chci odreagovat, pustím si je. Chandler byl jedna z nejoblíbenějších postav. I přesto, že jsem věděla, že se Matthew Perry potýkal se svými démony, netušila jsem, jak zlé to bylo. Obdivuju, jak hluboce, pravdivě a surově dokázal sepsat své životní přešlapy. Vyprávění smutné, ale zároveň cynicky komické, jak je/bylo Matthewovi vlastní. Svatý Petr určitě jeho boj o své místo v životě ocenil.

Velice čtivě sepsaný silný příběh účastníků operace Anthropoid. Moc se mi kniha líbila a jako vždy po dočtení knihy s touto tématikou jsem v úžasu, kolik odvahy v období krize v sobě lidé naleznou.

Nevím, jestli jsem z Deavera už "vyrostla" nebo jestli už jede spíše na kvantitu než na kvalitu. Za mě od něj jedna z nejslabších knih.

Z edice Příběhů ukrytých v notách je tahle má nejoblíbenější. Krásně vykreslená roční období prolínající se nádhernou Vivaldiho hudbou. Moc milý příběh Elišky a její jablůňky.

Kniha vyloženě pro fandy literatury, dějepisu a jazyka českého. Tak jsem zjistila, že už takový fanda nejsem. Ale jsem ráda, že jsem knihu přečetla a osvěžila si kdysi samozřejmé, teď už tedy těžce dolované, vědomosti z doby národního obrození.

Na můj vkus trošku přefrndovaný román, ale proč ne. Oddychovka, která se dobře četla.

Nejenže mi nový hrdina nevadí, naopak jsem si ho velmi rychle oblíbila. Po letech případů Lincolna příjemná změna. Colter Shaw je sympaťák, hrdina a určitě má ještě co nabídnout. Jeffery Deaver je prostě borec a čtenářům ukázal, že nepatří do starého železa. Těším se na další díl CS.