Fiddis

Námět zajímavý, ale ty dialogy mi přišly strašně umělé, nereálné, reakce rodičů takové zvláštní. Celkově za mě takový průměr.

Milé čtení, u kterého mě ale zklamalo, jakým stylem byl napsán závěr. Nicméně doporučuji pro všechny milovníky zvířat :-)

Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě. Bylo to na mě těžké čtení, někdy jsem se v tom až ztrácela a bylo to dlouhé. Zkraje jsem ani jakoby nic necítila, ale ke konci už to bylo silné. Času stráveného s knihou ale rozhodně nelituju.

Za mě bylo téma knihy originální, taktéž zpracování. Styl psaní pestrý, líbil se mi. Zkrátila bych trochu začátek a možná ten děj v nkěterých místech trochu zjednodušila, ale to je subjektivní. Celkově mě kniha potěšila, bylo to zpestření mezi tématy, které momentálně "frčí".

Tak toto je pecka. Hned, jak jsem viděla obálku a název knihy, věděla jsem, že to bude něco pro mě. Příběh v první polovině napínavý, temný a pro mě s celkem překvapivým koncem. Druhá polovina balady ala Erben, opět temné, hororové, drsné. Tématicky netradiční kousek a já se těším na případné další tituly autorky :-)

Pointa knihy je, že pointu nemá, takže jí vlastně má :-)
Mám z ní takové rozporuplné pocity. Zkraje mě to moc nebavilo, snažila jsem se do ní vcítit a nešlo to, ale někde za polovinou jakoby to uzrálo a už se mi to lépe četlo. Celkově mám z knihy dobrý dojem.
Velmi chválím ilustrace. Jednoduché styly jsou šálek mého čaje.

Přesně tuto knihu jsem potřebovala. Ujasnění si pojmů a taky toho, na co jsem přišla už dávno - diety pro zdravé lidi jsou spíše škodlivé, nejlepší je jíst od každého trochu a pestře, prostě s rozumem. Jako třešnička na dortu jsou recepty, kterých už jsem vyzkoušela několik a jsem z nich nadšená :-)

K této knize myslím stačí napsat, že to bylo silné kafe anebo hned několik... Velmi se mi líbil jemný a barvitý styl autorčina psaní.

Tenká kniha se silným příběhem a s pár tématy k zamyšlení. A ten konec, ten mě dostal.

Krásná kuchařka, která obsahuje tradiční i netradiční recepty. Pro milovníky pečení určitě doporučuji.

Bylo to jako průměrný americký film. Příběh jako takový nebyl špatný, ale bylo to zbytečně natáhnuté.

Bylo to milé. Jsem kočkař, takže jasná volba. Styl psaní mi sice přišel takový nemastný neslaný, ale náměty povídek byly zajímavé a četlo se to dobře.

Vypadá to, že Petra Dvořáková bude moje oblíbená autorka. Opět se to četlo samo. Chirurg byl sice lepší, ale i tak dávám plný počet.

Líbilo se mi, jak snad každá povídka alespoň lehce popisovala ráz krajiny severního Finska a taky povahy obyvatel. První dvě povídky mě teda spíš zklamaly, nějak jsem tam nenašla pointu, zbytek byl ale zajímavý a jedna mi zůstane v hlavě asi ještě nějakou dobu. Doporučuju všem fandům Finska nebo severu obecně.

Začátek byl teda dost pomalý, moc mě to netáhlo ke knize se vracet, ale nedala jsem se odradit a četla dál. Jak se to trochu rozjelo někde u poloviny, už to bylo fajn, rozuzlení příběhu mi přišlo takové "rozdrobené" a "nadávkované" a příběh samotný ničím extra vyjímečný, takže za mě 3 z 5.

Když jsem četla popis o čem kniha je, nějak extra mě nezaujala, ale dala jsem si ji na seznam v rámci čtenářské výzvy. Nicméně od prvních stránek mě tak strašně chytla, že jsem se od ní měla problém "urvat" a kdyby to šlo, přečetla bych ji snad na jeden zátah. Ačkoliv hlavní hrdina nebyl svým chováním zrovna ideál, i přesto mi byl prostě nějak sympatický :-)

Poezii nečtu a tak jsem si řekla, že to zkusím. Možná proto a taky, že jsem četla v originále mě to až tolik nezasáhlo, ale zároveň mě to namotivovalo dát šanci dalším autorům poezie. Takže obecně za mě jo. A dost se mi líbily ilustrace, které mě asi "vzaly" víc než samotný obsah.

Zkraje jsem se trochu ztrácela v těch skocích do různých časových období, později už to bylo ale v pohodě. Líbilo se mi a zároveň mě trochu "štvalo", jak propojené to celé bylo. Vždy jsem se ale těšila, až budu mít zase chvíli čas se začíst, takže líbila :-)

Čekala jsem od toho víc. V porovnání například se Sobí horou bylo toto dost "vlažné". Na druhou stranu to zas "brnkalo na jinou notu", tak proč ne trochu změny :-)

Zkraje mě zaujala, jak jsem se blížila k polovině, tak už to bylo pořád to samé bez nějaké akce, ale potom se to rozjelo a kdyby to šlo, už bych ji dočetla na jeden zátah :-)