Fiddis Fiddis komentáře u knih

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Námět zajímavý, ale ty dialogy mi přišly strašně umělé, nereálné, reakce rodičů takové zvláštní. Celkově za mě takový průměr.

07.06.2021 3 z 5

Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Milé čtení, u kterého mě ale zklamalo, jakým stylem byl napsán závěr. Nicméně doporučuji pro všechny milovníky zvířat :-)

29.05.2021 4 z 5

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě. Bylo to na mě těžké čtení, někdy jsem se v tom až ztrácela a bylo to dlouhé. Zkraje jsem ani jakoby nic necítila, ale ke konci už to bylo silné. Času stráveného s knihou ale rozhodně nelituju.

17.05.2021 3 z 5

Literární spolek Laury Sněžné Literární spolek Laury Sněžné Pasi Ilmari Jääskeläinen

Za mě bylo téma knihy originální, taktéž zpracování. Styl psaní pestrý, líbil se mi. Zkrátila bych trochu začátek a možná ten děj v nkěterých místech trochu zjednodušila, ale to je subjektivní. Celkově mě kniha potěšila, bylo to zpestření mezi tématy, které momentálně "frčí".

24.04.2021 4 z 5

Zlovolné bytosti Zlovolné bytosti Nelly Černohorská

Tak toto je pecka. Hned, jak jsem viděla obálku a název knihy, věděla jsem, že to bude něco pro mě. Příběh v první polovině napínavý, temný a pro mě s celkem překvapivým koncem. Druhá polovina balady ala Erben, opět temné, hororové, drsné. Tématicky netradiční kousek a já se těším na případné další tituly autorky :-)

03.04.2021 5 z 5

Můžu se vás dotknout přes plot? Můžu se vás dotknout přes plot? Anežka Náhlíková

Pointa knihy je, že pointu nemá, takže jí vlastně má :-)

Mám z ní takové rozporuplné pocity. Zkraje mě to moc nebavilo, snažila jsem se do ní vcítit a nešlo to, ale někde za polovinou jakoby to uzrálo a už se mi to lépe četlo. Celkově mám z knihy dobrý dojem.

Velmi chválím ilustrace. Jednoduché styly jsou šálek mého čaje.

28.03.2021 3 z 5

Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Karolína Fourová

Přesně tuto knihu jsem potřebovala. Ujasnění si pojmů a taky toho, na co jsem přišla už dávno - diety pro zdravé lidi jsou spíše škodlivé, nejlepší je jíst od každého trochu a pestře, prostě s rozumem. Jako třešnička na dortu jsou recepty, kterých už jsem vyzkoušela několik a jsem z nich nadšená :-)

23.03.2021 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

K této knize myslím stačí napsat, že to bylo silné kafe anebo hned několik... Velmi se mi líbil jemný a barvitý styl autorčina psaní.

21.03.2021 5 z 5

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Tenká kniha se silným příběhem a s pár tématy k zamyšlení. A ten konec, ten mě dostal.

04.03.2021 4 z 5

Pečeme podle Herbáře - Sladce Pečeme podle Herbáře - Sladce Kateřina Winterová

Krásná kuchařka, která obsahuje tradiční i netradiční recepty. Pro milovníky pečení určitě doporučuji.

28.02.2021 5 z 5

Tajemství modrých dopisů Tajemství modrých dopisů Emily Bleeker

Bylo to jako průměrný americký film. Příběh jako takový nebyl špatný, ale bylo to zbytečně natáhnuté.

23.02.2021 2 z 5

Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Bylo to milé. Jsem kočkař, takže jasná volba. Styl psaní mi sice přišel takový nemastný neslaný, ale náměty povídek byly zajímavé a četlo se to dobře.

11.02.2021 3 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Vypadá to, že Petra Dvořáková bude moje oblíbená autorka. Opět se to četlo samo. Chirurg byl sice lepší, ale i tak dávám plný počet.

06.02.2021 5 z 5

Za letních nocí se tu nespí lehce: Antologie povídek finského severu Za letních nocí se tu nespí lehce: Antologie povídek finského severu * antologie

Líbilo se mi, jak snad každá povídka alespoň lehce popisovala ráz krajiny severního Finska a taky povahy obyvatel. První dvě povídky mě teda spíš zklamaly, nějak jsem tam nenašla pointu, zbytek byl ale zajímavý a jedna mi zůstane v hlavě asi ještě nějakou dobu. Doporučuju všem fandům Finska nebo severu obecně.

30.01.2021 3 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Začátek byl teda dost pomalý, moc mě to netáhlo ke knize se vracet, ale nedala jsem se odradit a četla dál. Jak se to trochu rozjelo někde u poloviny, už to bylo fajn, rozuzlení příběhu mi přišlo takové "rozdrobené" a "nadávkované" a příběh samotný ničím extra vyjímečný, takže za mě 3 z 5.

20.01.2021 3 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Když jsem četla popis o čem kniha je, nějak extra mě nezaujala, ale dala jsem si ji na seznam v rámci čtenářské výzvy. Nicméně od prvních stránek mě tak strašně chytla, že jsem se od ní měla problém "urvat" a kdyby to šlo, přečetla bych ji snad na jeden zátah. Ačkoliv hlavní hrdina nebyl svým chováním zrovna ideál, i přesto mi byl prostě nějak sympatický :-)

05.01.2021 5 z 5

Květy slunce Květy slunce Rupi Kaur

Poezii nečtu a tak jsem si řekla, že to zkusím. Možná proto a taky, že jsem četla v originále mě to až tolik nezasáhlo, ale zároveň mě to namotivovalo dát šanci dalším autorům poezie. Takže obecně za mě jo. A dost se mi líbily ilustrace, které mě asi "vzaly" víc než samotný obsah.

25.12.2020 3 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Zkraje jsem se trochu ztrácela v těch skocích do různých časových období, později už to bylo ale v pohodě. Líbilo se mi a zároveň mě trochu "štvalo", jak propojené to celé bylo. Vždy jsem se ale těšila, až budu mít zase chvíli čas se začíst, takže líbila :-)

03.12.2020 4 z 5

Severský bestiář Severský bestiář Andrea Lundgren

Čekala jsem od toho víc. V porovnání například se Sobí horou bylo toto dost "vlažné". Na druhou stranu to zas "brnkalo na jinou notu", tak proč ne trochu změny :-)

12.11.2020 3 z 5

Naprosto pozoruhodná věc Naprosto pozoruhodná věc Hank Green

Zkraje mě zaujala, jak jsem se blížila k polovině, tak už to bylo pořád to samé bez nějaké akce, ale potom se to rozjelo a kdyby to šlo, už bych ji dočetla na jeden zátah :-)

12.11.2020 4 z 5