Fleur213 Fleur213 komentáře u knih

Krok vedle Krok vedle Lisa Gardner

Nebylo to špatné, ale čekala jsem trochu něco jiného. Přece jen mi sedí lépe pátrání ve městě. Dle mého se Frankie do lesa nehodí :-) Jsem zvědavá na další díl.

07.11.2024 3 z 5

Příliš tiché lesy Příliš tiché lesy Kimi Cunningham Grant

Čekala jsem trochu jiný příběh a asi tím pádem i více dramatu. K tomu nakonec nedošlo, jen k pár komplikacím a novým životním volbám. Příběh otce a dcery žijících daleko od civilizace se mi líbil. Někdy to tedy bylo utahané - hodně vnitřních monologů a retrospektivního vyprávění. Pokud tento typ vyprávění máte rádi, bude to skvělá kniha pro vás. Já osobně dávám přednost dialogům a akci.

03.11.2024 3 z 5

Sarkastická svině Sarkastická svině Jana Slaninová

Chcete se zasmát, užít si dávku jistého sarkasmu a nebojácnosti? Milujete motorky Harley a vyšetřování soukromých oček? Tohle je nenáročná jednohubka k podzimnímu večeru, která vás příliš nezdrží, možná vás oblaží, a možná na ni brzy zapomenete. Každopádně Sára si mě získala a doufám, že bude brzy řešit další případ ;)

18.10.2024 3 z 5

Chiméra Chiméra Loreth Anne White

TOPka mezi psychothrillery! Neuvěřitelné, jak se autorce podařilo proplést smyšlený příběh jedné rodiny s tím skutečným. Jak píše autorka v úvodu - dílo je inspirováno skutečným, ohavným a šokujícím zločinem, který se odehrál v jedné klidné čtvrti v kanadských prérijních provinciích. Tohle s vámi otřese až do morku kostí.
Snažila jsem se odhadnout pachatele, ale nepodařilo se mi, protože autorka (a její postavy) jsou mistry přetvářky. Každý má tajemství, každý má motiv. Doporučuju všemi deseti a budu se těšit na další autorčin počin. Tenhle příběh ve mně ještě dlouho zůstane.

10.10.2024 5 z 5

Červená královna Červená královna Juan Gómez-Jurado

Naprosto skvělé a originálně napsané. Opravdu se mi tento thriller s mnoha vrstvami a postavami líbil. Bylo to zajímavé, chytré, napínavé. Vřele doporučuju a těším se na další díl!

10.10.2024 5 z 5

Jejich vina: Teď tady vládnu já Jejich vina: Teď tady vládnu já Claire Allan

Autorka si zvolila zajímavý námět o incelech -frustrovaných mužích, kteří si vybíjí svoji frustraci na diskuzních fórech, kde za ně sbírají lajky od podobně smýšlejících jedinců. A také těch, kteří dívky sledují na ulici, protože je jejich strach vzrušuje. Postavy mi nebyly příliš sympatické - včetně truchlících rodičů, policejní práce byla mizerná. Odhalení kdo je kdo dle mého názoru přišlo zbytečně příliš brzy. Jinak ano, bylo to hnusné a děsivé, ale napsáno je to průměrně.

22.09.2024 2 z 5

V jediném okamžiku V jediném okamžiku Jo Callaghan

Neotřelé téma, kterého jsem se trochu bála (aby to nebylo sci-fi), ale to se naštěstí nepotvrdilo. Jedná se o krimi s detektivním vyšetřováním. Ovdovělá, zkušená policistka se vrací do práce a upíše se zkušebnímu projektu, kde jim má pomáhat AI - umělá inteligence. Některé statistiky, které AIDE Lock chrlil byly zajímavé, jiné nudné. Rozhodně se však autorce podařilo vykreslit, jak uvažuje/funguje AI "stroj" oproti lidskému rozumu, intuici a emocím. Příběh mě bavil, jen za mě mohlo být tempo údernější a text o něco kratší.
Určitě si od autorky ráda přečtu další knihu.

12.09.2024 5 z 5

Přes její mrtvolu Přes její mrtvolu Susan Walter

Nebylo to špatné, ale některé vzpomínky a popisy byly zbytečně zdlouhavé. Postav bylo tak akorát. Co jsem nechápala, bylo jednání Jordana. Přišel mi příběhu téměř zbytečný. Každopádně je vidět, že se autorka od posledního románu vypsala. Četlo se to mnohem lépe, než Horší než smrt. Určitě jí dám do budoucna šanci.

05.09.2024 3 z 5

První slovo platí První slovo platí Ashley Elston

Skvělé, naprosto skvělé! Zbožňuju příběhy s podvodníky, co na sebe berou různé identity a mají tajemné šéfy. Autorka skvěle napsala postavy i zápletku, vede nás současností i minulostí. Dozvídáme se, jak se Evie k takovéto "práci" dostala, jaké úkoly musela splnit, a proč se chce z područí šéfa pana Smithe vyvázat. Užívala jsem si každou stránku a vřele ji doporučuju. Doufám, že autorka napíše další thriller, protože tenhle se jí neuvěřitelně povedl.
P.S. Kniha bude zfilmována :-)

23.08.2024 5 z 5

Cesta za láskou Cesta za láskou Renáta Navrátilová

Román s velkým R, který má vše - zajímavé postavy i prostředí šoubyznysu, lásky, sny, trápení a naději. Jasmínu si zamilujete, bude příběh prožívat s ní. Láska ke knihám a psaním mi byla blízká. Skvěle byl popsaný také vztah chůvy a dítěte. Autorka je skvělou vypravěčkou, než se nadějete, je konec. Mám malinkou výtku - kniha mohla být klidně delší. Nebo se přikláním za pokračování ;) Skvělý příběh, vřele doporučuju!

19.08.2024 5 z 5

Dvě tváře lásky Dvě tváře lásky Marie Hamáková

Knihu jsem přečetla na jeden zátah, stránky ubíhaly rychle. Jde o vztahovku, která má vše - zajímavé postavy, konflikty, erotiku, rodinné tajemství a zajímavé rozuzlení. Jde o autorčinu prvotinu a fakt se povedla. Oblíbíte si Matyldu a budete nenávidět Janu. A bude vás zajímat, co skrývá tchyně za tajemství. Vřele doporučuju a nemůžu se dočkat dalšího autorčina počinu.

17.08.2024 5 z 5

Rychle domů Rychle domů Roz Nay

Naprosto skvělý! Takhle originální a zajímavý příběh jsem dlouho nečetla. A ten plot twist - zvrat! Ten mě dostal. Opravdu povedené. Konec jsem naprosto hltala. Doufám, že u nás vyjdou další knihy autorky. Hodnotím plným počtem bodů.

11.08.2024 5 z 5

Hodná sestra Hodná sestra Sally Hepworth

Skvělé skvělé! Opravdu jsem nečekala ten zvrat. Zajímavá, originální zápletka. Musela jsem si chvíli zvyknout na trochu jiný styl vyprávění - formou deníkového zápisu a z pohledu druhé sestry, která byla "jiná". Autorka to však měla skvěle promyšlené. Vřele doporučuju a určitě si ráda přečtu další knihy autorky.

14.07.2024 4 z 5

Londýn, můj život Londýn, můj život Chanel Cleeton

Skvělá série! Na YA moc nejsem, ale tohle mě vskutku chytlo. Na Amazonu píší, že se jedná o druhou knihu ze 3, tak doufám, že se k nám do ČR také dostane. Už jen kvůli kulturním rozdílům a povedeným erotickým scénám stojí takhle (i předchozí díl) za to. Vřele doporučuju všem romantičkám a fanynkám mezinárodních vztahů.

14.07.2024 5 z 5

Fake Fake Arno Strobel

Tohle se tedy moc nepovedlo :-( Zaprvé - chabé vyšetřování kriminalistů. Nakonec se tomu víc věnuje soukromé očko, který to dělá zadarmo a z touhy po spravedlnosti. Zadruhé: PROČ - proč by si pachatel tohle všechno složitě chystal? Zatřetí: Epilog má tři kapitoly, což by ani tak nevadilo, kdyby si autor nenechal odhalení opravdu až na poslední stránku. Prosím, ušetřete si čas, přečtete si první kapitolu (prolog vynechte) a rovnou si dejte ten epilog. Možná vám to bude dávat větší smysl a nebudete naštvaní, že jste přečetli 316 stran k ničemu. Wow efekt a logiku to fakt nemá.

09.07.2024 1 z 5

Obhájce Obhájce Victor Methos

Skvělé! Krátké, ale čtivé. Přečetla jsem za jeden den. Hlavního hrdinu si oblíbíte a celý případ a svět právníků vás chytne. Líbilo se mi stejně jako Vrahova žena, tu hodnotím jako TOPku od autora. Naopak Nečistá hra mě nechytla vůbec. Snad se tedy brzy dočkáme dalšího překladu do češtiny.

09.07.2024

Vrahova žena Vrahova žena Victor Methos

Excelentně napsaný právnický thriller, který vás jen tak nepustí. Budete fandit Jessice, aby ty turbulence a nástrahy ustála, aby pokořila zlo. Budete si tipovat záporňáky a ne málokrát se spletete. Každopádně napětí stoupá, tempo dobře táhne a vy ji neodložíte, dokud nezjistíte, jak to dopadlo. Už se těším na další knihy autora. Bylo to skvělé čtení, inteligentně napsané a brilantně vymyšlené.

02.07.2024 5 z 5

Dokonalé dvojče Dokonalé dvojče Sarah Bonner

Bohužel zas tak "dokonalé" čtení to nebylo. První polovina byla super, ale druhá, když se změnili vypravěči, se jaksi rozplizla. Objevily se nelogičnosti a to už jsem skřípala zuby a dočetla jenom silou vůle. Škoda, našlápnuto to mělo pěkně a potenciál jednovaječných dvojčat využila autorka naplno. Hodnotím jako průměr. Třeba se další dílo povede autorce lépe.

21.06.2024 2 z 5

Druhé dítě Druhé dítě Kerry Fisher

Velmi zajímavé a hlukomyslné čtení o jedné rodině, která má neposlušnou dceru, a přibyde k nim Victor, syn nejlepší kamarádky, která zemřela. Co udělá příchod nového člena do už tak vratké rodinné kocábky? Dočtete se o rasových předsudcích, o nelehké rodičovské úloze, i manželských dilematech a smutku ze ztráty blízkého člověka. Tempo je spíše pozvolné, příběh je vyprávěn především myšlenkami hlavní hrdinky. Někomu možná bude chybět více přímé řeči. Nemálo pěkných myšlenek a názorů si z knihy odnáším. Doporučuju.

19.06.2024 4 z 5

Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

Kniha se mi líbila, autorka píše čtivě. Jediné, co mi chybělo, byla větší chemie mezi postavami. Celé se to nese v pozvolném tempu, žádné velké drama nebo napětí nečekejte. A než se nadějete, je konec. Hodnotím to jako příjemnou oddechovku, která neoslní, ani neurazí. Jsem zvědavá, co napíše autorka příště.

19.06.2024 3 z 5