Gabi13 komentáře u knih
Další děsivý - skutečný - příběh. Pro mě neuvěřitelné, ale děkuji za tyto vzpomínky. Doufám, že se nic takového nebude opakovat.
Milá knížka. Je mi příjemné setkávat se v knížce s lidmi, které skutečně můžeme potkat a můžou byt součástí našeho života. Prostě příběh jedné ženské. Nemusíte za tím hledat nic vyššího.
Krásná kniha pro děti a nejen pro ně. Je to knížka které si moc vážím, protože je velmi pěkně zpracovaná. Krásná grafika, materiál a hlavně obsah. Vzhledem k tomu, že se enviromentální výchovou zabývám i ve své práci je to opravdu přínosná knížka, která dětem, i předškolního věku perfektně přiblíží přírodu z úplně jiného pohledu. Pro malé objevitele, jak dělaná. DOPORUČUJI!
Přesně můj žánr. V podstatě nic objevného, žádný sci-fi, žádné fantasy, obyčejná realita světa a skvěle popsané postavy. Psáno úsporným jazykem, spíš popisné, ale to mělo své kouzlo. Smutek nad tím, jak si ti nejbližší nedokážou mezi s sebou říct to důležité.
Nepracuji v korporátu, ale to neznamená, že nemám ráda svůj čas v nějakém organizovaném rozpoložení. A protože nepracuji jen sama na sebe a je okolo mě spousta dalších kolegyň, musím být organizovaná alespoň kvůli nim a jejich práci. Tedy organizace se mě týká. V knize se mi líbila celková struktura, pěkně se to četlo a nejvíc mi dává, když je to převedeno do praktických modelů a to tu najdete.
Tak já konečně vím, proč to tam tolik miluju a každý rok se sem s rodinou vracím. Vždycky jsem si myslela, že to je tím, že si tu perfektně odpočinku, že je to na samotě a ono to tak opravdu je. Novohradské hory je prostě moje láska. Také intuitivně hledám místa, kde nikoho nepotkáme a to je nám pak jen odměnou prostá příroda, provoněná sluncem a jako by úplně zpomalená. Krásná slova jsou v tak úžasné, útlé knížce. Děkuji za otevření očí, proč já to tu vlastně tak miluju. Jak jednoduché...
Příjemné, rychlé čtení. Na pohodičku do vlaku, dovolenou nebo jen tak.
Nádherné, něžné a velmi milé. Obrázky květin popsané pověstmi o historii květů a dodatky popisu autorky Pavlinky. Musela jsem si její obraz pořídit domů a luční louka mi zdobí zeď.
Ze začátku jsem myslela, že to vzdám. Bylo to místy hodně alternativní, ale pro mě zvítězila zvědavost. Zajímali mě lidé, kteří se Sedlářům připletli do cesty. A protože jsou všichni naprosto jiní, bylo to místy vážně zajímavé. Člověk se snaží se vžít do jejich životů a k tomu krásné fotky přírody.
Pro mě zajímavý příběh tím, že ho vypráví Finn, který z malého chlapce roste do mladého muže a objevuje jaká je jeho rodina a do života mu vstupují smutné i veselé osudy. Měla jsem někdy trochu problém pochopit, co se ve Finnovi odehrává a konec byl pro mě hodně těžký.
Moc pěkný nápad. Jak příběh, tak přímé povídání se čtenářem, kterému jsou kladeny otázky k zamyšlení.
Veroniku sleduji a čtu, i její přednášku jsem zažila. Líbí se mi, že zpracovává běžné téma do srozumitelného dětského jazyka.
Tuto knihu jsem si půjčila od svých dětí, které ke mně chodí do kurzu jógy. Bylo úžasné jak o knize mluvily s nadšením a zájmem.
I mě bylo ctí si ji přečíst.
No kruci, vědět to co na konci, na začátku knihy, tak dám hvězdiček pět. Ale než já se vždycky začetla a pochopila o čem to je, kde jsem v ději a kdo to vypráví.
Knížka má úžasné kouzlo námětu a toho kde se odehrává a že jsou to vlastně fakta prolnutá s fantazií.
Děkuji, že jsem si tuto knihu o VÁS mohla přečíst. Vždycky je pro mě nejvíc, když jsou to vlastní zkušenosti a prožitky, které obohatí můj život. A musím říct, že vaše kniha obohatila, že jsem popřemýšlela sama nad sebou a to díky Dorotce. Cítím vděk.
Skvělé, velmi pěkně napsané pohádky, nejen pro děti. Příroda, vtip a laskavost v jednom.
Přečetla jsem knihu jedním dechem. Hlavně začátek mě úplně strhnul, protože vždy mě zajímal ten "počátek" to zjištění. Jak s tím naloží rodina, prostě vše okolo běžného života... Toto není běžný život a smekám před všemi, kteří cestu životem Matymu usnadňují. A já děkuji, že jsem směla nakouknout jak se vám žije.
Přečteno na jedno nadechnutí. Voňavá knížka plná krásných fotografií a vzpomínek na dobu, když bylo líp a my to mohli vidět naživo.
Celý příběh je pro zprostředkování silného zážitku, který se uskuteční, když se staneme samy sebou a budeme lépe naslouchat přírodě a druhým bytostem. Jsem ráda, že mi skrz jógu není cizí nic co se zde píše a postrčilo mě tato knížka k dalšímu sebevzdělávání.
Moc krásná knížka. Musím o ní mluvit něžně, protože přesně taková je. Krásný příběh o ne moc vyvedeném princovi. Četla jsem sama bez dětí ale i pro ty starší to určitě je motivující pohádka. Stačí se začíst. Jo a smála jsem se nahlas.
Dobrá myšlenka, jen mi začátek knihy přišel moc propagandistický a druhá půlka už jen zase informační. Ale asi to byl záměr knihy. Moje dcera (12) ji nutně potřebovala koupit a číst a ona byla spokojená a zanechala v ní spoustu poznatků.
Bláznivé, schyzofreni, nepochopitelné. Je to zvláštní styl, který vás nutí číst dál a čekáte, kdy pochopíte. Knihu od Kafky jsem nečetla, stále si vybírám jeho dilo v nějaké přijatelnější podobě, nicméně stále mě to láká.