Grana.Dina Grana.Dina komentáře u knih

☰ menu

Kuchařka ze Svatojánu 2 - Zahrada na talíři Kuchařka ze Svatojánu 2 - Zahrada na talíři Eva Francová

Knížku jsem si koupila, líbí se mi recepty i lidskost autorky. Nejsou to jen recepty, ale i další zajímavé informace, třeba o vodě. Kdo má rád hororovou literaturu, tak si tady přijde na své, když autorka popisuje, jak se vyrábí kuřecí granule pro psy.

16.09.2024 5 z 5


Pilates pro začátečníky Pilates pro začátečníky Kellina Stewart

Dlouho jsem hledala cvičení, které by mi pomáhalo a neškodilo. Když jsem se hledala, tak v duchovních i v tělesných otázkách jsem nějakou dobu pátrala ve východních naukách. Vším jsem tenkrát byla nadšená, ale jen v teoretické rovině. Prakticky jsem se tehdy deset let vůbec neposunula, ani jóga mi nedělala dobře ( ani po soukromých lekcích).
Teprve když jsem východ opustila a přijala, že tohle zkrátka není moje cesta, přišlo ke mě postupně to, v čem je mi dobře. Našla jsem se. A na fyzické tělo jsem se seznámila se cvičením Pilates. Nejprve přes YouTube, což byl chybný krok a hodně mi to uškodilo. Tak jsem se plácla přes kapsu a zaplatila si osm individuálních lekcí. To jsem měla udělat hned. Teď mi toto úžasné cvičení moc pomáhá a mohu ocenit i tuhle povedenou knížku. Nedoporučuji s ní však začínat zcela bez dozoru. Alespoň zpočátku je důležité, aby na člověka dala pozor zkušená lektorka (lektor).

14.09.2024 5 z 5


Zázračná voda Zázračná voda Masaru Emoto

Vyberte si v knížce, co je pro vás. Láska ( teď nemyslím zamilovanost) a vděčnost lidem dělá každopádně dobře. Vodě také. Zajímavé informace a fotografie. Zázrak jménem voda. Živá voda, mrtvá voda. Už v pohádkách tušili...

14.09.2024 5 z 5


Chaloupka na vršku Chaloupka na vršku Šárka Váchová

Celá naše rodina tyto knížky milujeme. Máme tři díly a je to skvělý únik do toho krásného, co v minulosti bylo, a co stojí za to si připomínat.

14.09.2024 5 z 5


Podzimní dar Podzimní dar Kateřina Kučerová

Knížku jsem našla na instagramu už v srpnu, ale četla jsem ji rozlítaná, pořád mě někdo rušil, neužila jsem si ji, zůstala jsem jen na povrchu.
Dnes jsem byla v té správné náladě, měla jsem na ten příběh čas a to bylo úplně jiné čtení. Ta knížka je snad živá. Za textem je nádherná síla, ale nevnucuje se. Proto jsem si jí poprvé nevšimla. Jsem na tyhle věci dost citlivá. V příběhu se na několika místech - v součtu by to dalo asi tak maximálně čtyři strany, spíš míň, píše o Bohu, o síle života. Ale je to podáno tak nádherným a respektujícím způsobem k jedinečné cestě každého člověka, že mi to tu knížku velmi obohatilo. I děj příběhu se mi líbil, překvapil. Je mi po dočtení moc hezky. Krásné. Děkuji.

13.09.2024 5 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

Skvostné, vtipné, trefné. Stálice v mé knihovně, při jejímž čtení mi v hlavě zní Abba Money, money, money. Znám pár pracháčů, kteří jsou úplně stejní. Tohle bude aktuální kniha asi pořád.

13.09.2024 5 z 5


Sám mezi ženami - Kohout Sám mezi ženami - Kohout Aleš Vogel

Tak ono je někdy fajn, když vás někdo nechá nahlédnout do svého života i do své mysli. U někoho o to fakt nestojím, tady to bylo zajímavé a legrační. Vtipných míst tak bylo dost, zmíním alespoň to, jak se musel se svou ženou dívat na horory... A jak to dopadlo.

12.09.2024 4 z 5


Zpověď farářky Zpověď farářky Martina Viktorie Kopecká

Knížku jsem četla pomaleji a tak jsem mohla lépe ocenit tuto nevšední, laskavou a krásnou ženu s netradičním povoláním. Zajímavé.

10.09.2024 4 z 5


Hasičské pohádky Hasičské pohádky Zuzana Pospíšilová

Synovi se líbí. Teď zrovna obdivuje tyto hrdiny, takže vítá každou knihu na toto téma. Jsou tam i pohádkové postavy, dobře se to čte, nechybí ponaučení a dobrý konec.

10.09.2024 4 z 5