hanka_reading komentáře u knih
Po dlouhé době jsem se pustila do nějaké romantiky a musim říct, že mě nadchla. První část byla pro mě “těžká”, ale i tak krásná. A druhá půlka prostě nemohla dopadnout jinak!
Velmi silný příběh, který nikoho v klidu rozhodně nenechá. Nikdo z nás si neumí představit, jaké bylo "žít" v koncentračním táboře a jakou sílu museli lidí v sobě najít, aby přežili.
Ze začátku lehký rozjezd, ale druhá část nabrala na obrátkách. Za mě doporučuji!
Hezká kniha o tom, co se může přihodit každému a že každý má právo být šťastný.
Mě kniha moc nezaujala. Možná mi jen nesedla Viktorova povaha a nějak jsem nerozuměla jeho chování.
Tuto knihu hodnotím spíš jako průměrnou. Úplně mi nevyhovovalo přeskakování sem a tam, některé pasáže na mě byly moc podrobné. Tím ale nechci zneuctívat téma koncentračních táborů.
Hezké vyprávění o životě vyšívaček, které se podílely na zhotovení šatů pro královnu.
Kniha není počtem stran nijak rozsáhlá, ale obsahově pro mě ano. Ze začátku mi trochu vadilo přeskakování v čase a vyprávění, ale jakmile jsem věděla, kdo je kdo, bavila mě kniha víc a víc. Příběh byl pro mě zajímavý, obzvlášť, když historické události jsou pravdivé. Rozhodně stojí za přečtení.
Za mě skvělá kniha, která nás formou deníkových zápisků seznamuje s životem člověka s panickou atakou. Čtení tak rychle utíká, že budete hned na konci knihy. Autorka krásně popisuje, jak ji panika ovlivňuje život a jak se jí snaží postavit a porazit ji. Škoda, že se o této knize více nemluví.
Téma je zajímavé, ale zpracování občas drhne. Místy jsem měla pocit, že děj neutíká, pak naopak nabral na rychlosti. Konec bych si dokázala představit trochu víc rozepsaný.
Skvěle napsaný příběh dospívající Anny, která chce mít kontrolu nad svým tělem a chce být hubená a ještě chytrá. Svým přístupem začne propadat anorexii a dostává se do nemocnice. Rodina a kamarádka Saša ji v tom naštěstí nenechají a snaží se jí pomoci. Autorka výborně popisuje Anniny pocity, její strach z jídla a její následnou proměnu a chuť žít. O knize jsem se dozvěděla náhodou - je škoda, že se o ni nepíše a nemluví víc. Doporučuji k přečtení nejen puberťákům.
(SPOILER) Parta lidí se svými dětmi tráví každoročně letní dovolenou na horské chatě. A každý má své tajemství. Nedozvíte se ho ale hned, takže netrpělivě čtete dál a čekáte, kdy to přijde a hlavně - jaké to tajemství bude?! Ač mi byly postavy svým chováním nesympatické, tak kniha je to dobrá - za mě rozhodné lepší než Foukneš do pěny.
Kniha nabízí krásný příběh, který je na jedné straně poznamenaný válkou a utrpením, je plný bezmoci, ale na druhé straně se setkáváme s odvahou a sílou lidí dál žít, nechybí zde ani vzájemné city, láska a porozumění.
Příběh je to zajímavý, ale fascinovala mě Martina naivita,když jela do Amerika, aniž by si zjistila něco víc. Možná to bylo tou dobou, ale i tak mě to spíš štvalo. Kniha by mohla dobře fungovat jako odstrašující případ, co se může stát.
Skvělé vyprávění mladé české farářky, která doporučuje na Silvestra udělat inventuru rumu. Je to místy zábavné a vtipné, místy k zamyšlení a hlavně vás to nutí číst dál. Deník jsem četla v době adventu, kterým kniha začíná. Martina na mě působí strašně milým dojmem, je sympatická a vůbec nechápu, že je farářka. Zcela bortí předsudky většiny z nás o tom, jaký farář je a dokazuje, že je taky jen člověk.
Příběh tří sester je napsán dle skutečných událostí. Je to další kniha, která tvrdě a surově popisuje skutečný “život” v koncentračním táboře, který si nikdo z nás nedokáže představit. Jejich sesterské pouto bylo ale tak silné, že jim pomohlo tuto situaci zvládnout a přežít. Svůj slib z dětství tedy dokázaly splnit a dodržet nejen během války, ale během celého života. Za mě palec nahoru.
Kniha se četla dobře, ale dost mi připomínala Odstíny šedi, jen ve “slabší” verzi. U Rebeky i Jakuba mi některé jejich vlastnosti vadily a tak mi k srdci příliš nepřirostli, trochu jsem i předvídala, co bude následovat. Jako odychovka dobrý.
V knize vystupují vymyšlené osoby, ale téma holocaustu je pravdivé a v knize zpracováno pro mě místy až brutálně a odporně, ale chápu, že to k tomu patří. Ania stála před velkým rozhodnutím, jestli se pomstít nebo jít za spravedlností. Byla ve věku, kdy její rozhodnutí asi i chápu a rozhodně bych ji za něj neodsuzovala vzhledem k tomu, čím vším si prošla a co zažila. “Baví-li” vás holocaust, tuto knihu si rozhodně přečtěte.
Moc hezký příběh o baronce Blance, jejím životě a především nezapomenutelné životní lásce Richardovi. Blanka byla velmi sebevědomá a statečná žena, která se takřka ničeho nebála. Mě byla sympatická a její životní příběh mě bavil.