hanka_reading hanka_reading komentáře u knih

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Pro mě místy zbytečně moc popisné a detailní.

12.05.2022 3 z 5

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

O Životicích jsem se prvně dozvěděla v knize Jizva od D. Chlupové. Trochu jsem se bála, jak na mě bude působit střídání dějové části s tou naučnou, ale ve finále je to skvělá volba. Autorka nás bez příkras seznamuje s osudovým dnem a s tím, co tomu předcházelo. V knize je hodně zloby, nenávisti a krutosti, přesto stojí za přečtení.

20.04.2022 5 z 5

Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Autorka nám moc pěkně ukazuje, jak díky sociálním sítím, YouTube a Ig ztrácíme soukromí a zanecháváme za sebou nesmazatelnou stopu. Navíc když do toho zatáhneme své děti, které jsou tuto činností poznamenaní celý svůj život. Za mě skvělá kniha.

18.04.2022 5 z 5

Kniha o tichu Kniha o tichu Josef Formánek

Kniha plná zajímavých myšlenek, úvah a životních příběhů.

18.04.2022 4 z 5

Březový háj Březový háj Lukáš Zárybnický

Na mě to bylo moc “vojenské”, příliš mě kniha nezaujala.

18.04.2022 3 z 5

Lékaři na horách: Neviditelní hrdinové Lékaři na horách: Neviditelní hrdinové Wojciech Fusek

Nejsem úplně správná cílová skupina, ale i přesto je to kniha zajímavá a pro mě i poučná.

10.04.2022 4 z 5

Platina Platina Zdeněk Hanka

Obálka knihy příliš nezaujme, za to příběhy dvou lidí a jejich propojení jsou výborné! Když si myslíte, že všechno dobře dopadne, tak přijde konec, který jste rozhodně nečekali!

07.04.2022 5 z 5

Apači Apači Lorenzo Carcaterra

Pěkná kniha o bývalých policajtech, kteří sice nejsou už ve službě, ale svou profesí žijí stále. O co jim ubylo sil, o to mají větší chuť vyřešit hned dva případy - zkrátka nic a nikdo je nezastaví.

07.04.2022 4 z 5

Matky Matky Genevieve Gannon

Za mě spíš průměr. V první půlce jsme se jen seznamovali s oběma páry. Jakmile začalo soudní jednání, děj byl napínavý, ale tolik stran této části věnováno nebylo.

25.03.2022 3 z 5

Žena bližního tvého Žena bližního tvého Tony Parsons

Za mě pěkné, svižné, čtivé.

22.03.2022 5 z 5

Deník 1938–1945 Deník 1938–1945 Helga Hošková-Weissová

Neskutečný příběh s dobrým koncem. Můj obdiv patří všem, kdo tohle hrozné období přežil a ještě o něm dokáže napsat.

20.03.2022 5 z 5

Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Na mě je to až příliš nerealistické.

17.03.2022 3 z 5

Sestry Sestry Kamila Hladká

Velmi milé vyprávění několika řeholních sester různého věku o jejich dětství, o jejich životě a především o jejich cestě k Bohu. Zajímavý je i doslov historika V. Vlčka. Rozhodně stojí za přečtení .

12.03.2022 5 z 5

Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Takhle knížka mě začala bavit hned od začátku. Téma domácího násilí je těžké samo o sobě a o to hůř se o něm píše a následně čte. Ovšem autorka si podle mého s tímto velmi dobře poradila.

04.03.2022 5 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Krásné a silné vyprávění o Lindě a jejím životě v hájovně a posléze jejím obhajováním, kterým si chtěla získat zpět svoji “pozici” matky. Neumím si představit něco takového prožít.

03.03.2022 5 z 5

Ukradené dětství Ukradené dětství Lisa Brönnimann

Tvrdý a surový příběh bez příkras o Lise, která byla odebrána své matce a tak “tráví” dětství po pěstounských a adoptivních rodinách, kde se stává otrokem, dře od rána do večera a ještě je týrána, je jí fyzicky ubližováno a ve finále je i zneužívána. Je to silný příběh a klobouk dolů, že to Lisa přežila a nakonec vede ten správný život. U téhle knihy se smát rozhodně nebudete, ale i tak stojí za přečtení. Neumím se ani představit, že se něco takového mohlo dít a už vůbec ne, že bych to zažila osobně.

28.02.2022 5 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Skvělá záležitost o složitých vztazích mezi dětmi a rodiči. Ze začátku mi nevyhovoval styl, jakým je kniha psaná, ale zvykla jsem si a knihu si užila. Rozhodně stojí za přečtení.

25.02.2022

Další, prosím Další, prosím Max Skittle

Skvělá oddechovka plná nejen veselých a vtipných okamžiků z lékařské praxe, ale také těch vážných, smutných nebo těch, které i samotného lékaře vedou k zamyšlení. Je zajímavé, že v tamní praxi je praktický lékař někdy také gynekologem nebo pediatrem.

25.02.2022 5 z 5

Šeptuchy Šeptuchy Alena Sabuchová

Kniha na mě působila tak nějak zvláštně, rozlítaně. Čekala jsem víc vyprávění o šeptuchách a jejich moci léčit.

21.02.2022 3 z 5

Dívka v zeleném svetru Dívka v zeleném svetru Daniel Paisner

Velmi silný příběh skupiny několika židů, které válečné období donutilo schovávat se v kanalizačním městském systému. Ze začátku mi nevyhovoval způsob vyprávění, nicméně vyplatí se vydržet. Obzvlášť když se jedná o skutečné události.

15.02.2022 5 z 5