hanka_reading hanka_reading komentáře u knih

Učytelskej Učytelskej Jaroslav Konvička

Čendovo vyprávění se mi líbilo. Čenda mi byl sympaticky nejen svým humorem, ale i odhodláním učit děti netradičním způsobem. Moc pěkný je závěr. Dobrý dojem z knihy mi trochu rušili politické události, i když reagovali na současnou dobu. Jinak ale můzu knihu doporučit jako pěknou odsychovku.

26.11.2021 4 z 5

Sestry Sestry Martin Uhlíř

Tato kniha mě příliš nezaujala, ani postavy mi nebyly svými povahami sympatické - především Robert se všech vztazích plácal jakoby nevěděl, co chce.

21.11.2021 3 z 5

Dcery hněvu Dcery hněvu Elena Bellmar (p)

Ze začátku mi přišel příběh trochu chaotický, ale jak se zápletka postupně odkrývala, zapadalo vše do sebe. Děj ubíhal celkem svižně.

20.11.2021 4 z 5

Nejhezčí dny našich životů Nejhezčí dny našich životů Claire Lombardo

Ač je kniha obsáhlejší, tak jsem ji přečetla celkem rychle. Kniha ve mě vyvolala dojem, že se v životě dějí spíš ty nepěkný chvilky - všem se stalo něco, za co se styděli a nechtěli přiznat - výjimkou byl snad jen pěkný vztah rodičů. Celkově to nebylo špatné, ale ani extra úchvatné.

18.11.2021 4 z 5

První šifra První šifra Denise Rudberg

Kniha se četla dobře, ale čekala jsem víc akce, prakticky se nic moc nedělo. Nejlepší byl konec.

14.11.2021 4 z 5

Země divů Země divů Zoje Stage

Za mě to byla taková duchařina, které zase tak moc nemusím. Dětské zoubky se mi líbily hodně, ale tato kniha mě příliš neoslovila.

13.11.2021 3 z 5

Neříkej autista, to se nehodí Neříkej autista, to se nehodí Natalie Ficencová

Tahle knížka mě hrozně mile překvapila. Autorka detailně popisuje svůj život a různé životní situace z pohledu autisty - ty dobré, i ty horší. Přesto se dokáže vždy nakopnout a jít dál. V knize jsem našla i spoustu rad pro nás “normální” lidi, jako že bychom si měli více říkat, že se máme rádi. Moc se mi líbilo, že Natálie umí žít naplno a jak všechno prožívá ne na 100, ale na 1000 %. Za mě rozhodně palec nahoru.

11.11.2021 5 z 5

Toulavé kočky z Homsu Toulavé kočky z Homsu Eva Nour

Zajímavé téma, ale samotné zpracování mě příliš neoslovilo.

09.11.2021 3 z 5

Bez tváře Bez tváře Lucie Salová

Autorka podrobně popisuje Heleniny stavy a pocity, které zažívá a které asi zdravý člověk těžko chápe. Pro mě to byla velmi zajímavá kniha, obzvlášť když je založena na skutečném příběhu. Za mě palec nahoru.

06.11.2021 5 z 5

Čokoládovna Čokoládovna Maria Nikolai

Tak mě zrovna tenhle příběh příliš nezaujal, byl na mě takový obyčejný. Nejvíc se mi líbil “nádech” čokolády.

04.11.2021 3 z 5

To je porod! To je porod! Leah Hazard

Zajímavé čtení o práci porodních asistentek. Ani netuším, jestli to stejně funguje i u nás.

28.10.2021 4 z 5

Ženy z Bohnic Ženy z Bohnic Edna Nová

Čekala jsem, že se dozvím trochu víc nejen o životě v Bohnicích, ale i o pacientech. Na druhou stranu ale chápu, že sám pacient může mít vlivem léčby zkreslené a trochu pomatené zážitky a vzpomínky.

25.10.2021 3 z 5

Zůstane to v rodině Zůstane to v rodině Martin Váša

Mě tahle kniha nějak nesedla. Martin se mi zdál nesamostatný, jako by nevěděl, co chce. Víc mě bavila jeho maminka.

25.10.2021 3 z 5

Coura Coura Jana Bernášková

Další vyprávění životního příběhu Lucie, její rodiny a jejích nejlepších kamarádek. Skvělá oddechovka, u které se zasmějete a zároveň si budete u některých situací říkat, že to snad není možný! Předchozí kniha autorky se mi líbila víc, ale i tato stojí za přečtení.

24.10.2021 5 z 5

Dcery vzdoru: Ženský odboj v Hitlerových ghettech Dcery vzdoru: Ženský odboj v Hitlerových ghettech Judy Batalion

Je obdivuhodné, co všechno hlavní hrdinky dokázaly a zvládly, aby pomohly nejen sobě, ale i ostatním. Přesto mě příliš toto zpracování nezaujalo.

22.10.2021 3 z 5

Co je ti do toho Co je ti do toho Hana Lundiaková

Téma mi dle anotace přišlo zajímavé, ale styl psaní mi bohužel nesedl.

12.10.2021 3 z 5

Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Ze začátku mi byla Ema kvůli své povaze nesympatická. Jak jsem ale četla dál a Ema se měnila, měnila jsem i já svůj názor na ní. Díky jejímu experimentu s láskou poznala víc svoji rodinu, což je určitě fain, obzvlášť pro člověka její povahy. Pro mě to byla velmi čtivá kniha.

10.10.2021 5 z 5

Matčiny hříchy Matčiny hříchy Irene Kelly

“Pravdivý příběh o snaze nepřízní náhod pronásledované ženy uniknout srdcervoucí minulosti a žalostném ceně, kterou za to její rodina zaplatila.”
Další silný příběh o ještě silnější Irene, která neměla vůbec lehké dětství. Snažila se uniknout všem situacím, které zažila, ale vždycky jí po nějaké době dohnaly a navíc v průběhu jejího života poznamenaly i její rodinu. Za mě další skvělá kniha, kterou doporučuji.

09.10.2021 5 z 5

Poupátka Poupátka Hana Lehečková

Musím říct, že tohle je vážně silný kafe! Obzvlášť pokud máte dceru ve stejným věku. Je to opravdu silný příběh, která budete číst s otevřenou pusou a zděšením v očích. Jednoznačně palec nahoru.

02.10.2021 5 z 5

Pérka, drátky, kolečka Pérka, drátky, kolečka Martina Málková

Krásná čtivá kniha o vztahu dvou sester, kde se střídá přítomnost se vzpomínkami, ale přesto budete stále v obraze. Neskutečně silný příběh o ještě silnější Míně a z mého pohledu vypočítavé Jole. Rozhodně stojí za přečtení.

27.09.2021 5 z 5