helca31 komentáře u knih
Autorka se vydává do Indie, do země, kde chce najít samu sebe, poznat zemi se vším všudy. Přespává v indických rodinách, jezdí nejlevnějšími dopravními prostředky, zúčastní se jógového výcviku a mnoho dalších zážitků. Příběh velmi odvážné ženy a její lásce k Indii.
Hedy, mladá Židovka z Vídně, uprchla před nacisty na ostrov Jersey nedaleko francouzského pobřeží. zamiluje se do německého důstojníka a spolu překonávají útrapy války a bojují o vlastní přežití. Příběh o zakázané lásce podle skutečného příběhu.
Hodně emotivně laděná kniha vychází ze skutečných událostí z období 2. světové války. Příběh jedné židovské rodiny, která jako mnoho dalších byla poslána do koncentračního tábora, odkud se vrací pouze Hana, zlomená, s podlomeným zdravím. Musí se však vzchopit, aby se mohla postarat o 9.letou dceru své sestry, která byla před válkou ukrytá. Její rodiče a mnoho dalších pak zemřeli v roce 1954 na břišní tyfus. Miru vychová , stará se o ni a bojuje se vzpomínkami a uvěří v lepší budoucnost.
Příběh podle skutečnosti zachycující období před, během a po 2. světové válce z cirkusového prostředí. Mindla a její manžel Kubuš Horowitzovi, který dělal v cirkusu klauna, jsou nuceni jako židé utíkat před nacisty přes Rusko ,Afriku, až se dostanou do Austrálie, kde najdou nový domov. Kniha je doplněna autentickými fotografiemi. Ráda čtu a sleduji skutečné lidské osudy plné odvahy. Knihu sepsala manželka jejich vnuka.
Příběh Yanise a Véry -milujících se manželů, rodičů tří malých dětí, touze po kariéře. Ale jakmile Yanis přecení své možnosti, všechno se řítí z kopce dolů- nedostatek času, dluhy. Ale k tomu jsou manželka a jeho přátelé, aby mu znovu pomohli postavit se na nohy. Čtení pro mě bylo zdlouhavé.
Kniha o vzájemné lásce manželů Marilyn a Davida, o jejich lásce ke svým čtyřem dcerám- ovdovělé Wendy, nerozhodné Violet, úzkostlivé Lize a lehkovážné Grace. Každá je jiná, každá touží po naplnění života, každá chce milovat a být milována jako jejich rodiče.
Přesto přes spoustu problémů, neustálé válčení mezi sebou, je rodiče milovali a snažili se jim poskytnout dobré rodinné zázemí.
Příběh sourozenců Veroniky a Jáchyma, kteří ztratili rodiče po autonehodě a oba se musí poprat sami se životem, jeho těžkostmi, ale se vzájemnou sourozeneckou podporou.
Pohodová ,půvabná knížka z prostředí francouzské Provence. Penelope se vrací po ztroskotání vztahu i výpovědi ze zaměstnání z Německa zpět do rodné Francie, ke své milované babičce, aby jí po jejím úrazu pomohla vést penzion a dát si do pořádku svůj život.
Životní příběh léčitele Jana Mikoláška před i během 2. světové války. Pomohl mnoha obyčejným i známým lidem, a i přes stíhání gestapem, později i komunisty si zachoval hrdost a čestnost.
Silně emotivní a drsný příběh. Studentku Jade znásilní tři mladíci. Zkaženému bohatému synovi a jeho kamarádům to nikdy neodpustí. Opouští město, ale po 14 letech se vrací do rodného města jako úspěšná podnikatelka a chystá velkou pomstu...
Silný příběh rodiny zasažený válkou rozplétá vztahy dávno minulé. Kristýnka pátrá po své matce a zjišťuje, že její matka ji odložila stejně jako jejího bratra, ujala se jich jejich babička, přijala je za vlastní , vychovala je.
Neuvěřitelný příběh mladé dívky, která přežila pád letadla. Velmi čtivé, napínavé
ačkoliv nemám ráda období 2. světové války, tato kniha mi ukázala praktiky čtivě podané života tohoto "vůdce"
velmi dobře napsaná kniha mapující osudy žen v různých časových období naší doby
Autorka je skvělá vypravěčka, díky ní jsem mohla
nahlédnout do nelehkého světa v moderním životě.