holiz komentáře u knih
Krtek umí přeplavat potok, modroocí rodiče mohou mít hnědooké dítě... věda zábavnou formou pro celou rodinu.
Z vydané edice zatím bohužel největší zklamání. Christian Dior jako jedna z mnoha vedlejších postav...
Knize ubírá vleklý začátek, zejména pobyt Jane v Německu. Třetí část, věnovaná převážně táboru Jasenocac, je popsána bez příkras, snažící se dodržet historické reálie.
Předloha seriálu Pozlacený věk bez příkras, inspirující se významnou osobností Alvy Smithové Vanderbiltové Belmontové.
Na knize oceňuji, že je ryze faktografická. Nesnaží se o žádné fabulace, smyšlené osudy, vykonstruovaný milenecký poměr. Kniha popisuje zejména osudy rodiny Bloch -Bauerových, výborný popis dobové Vídně.
Střet civilizací je nevyhnutelný. Evropa je vysilena účastí v rusko-ukrajinském konfliktu, která není zaměřena pouze humanitárním směrem a na svých územích přestala bránit své kulturní a morální zásady.
"Proti trampotám života dal Bůh člověku tři věci - naději, spánek a smích." Hlavním hrdinům knihy se však nedostává ani jednoho. Velmi těžké téma vyloučení Židů z běžného života, období druhé světové války, transportu Židů z Terezína do Osvětimi; návratu Židů, s nimiž nikdo nepočítal, odsunu sudetských Němců a vzestupu komunistické moci a jejich pohlavárů. Velmi ponuré, ale pravdivé.
Nejedná se "o klasický" životopis, valná část knihy je věnována politickým a mezinárodním vztahům s Jižní Koreou, USA..., ale také dynastii "rodu z Pektusanu".
Inspirováno skutečnými událostmi, z kapitol z "pasťáku" doslovně mrazí. Za mě mohla být kniha ještě delší a podrobnější v osudech hlavní hrdinky a jejich blízkých.
Brilantní vypravěčský styl autorky, o hrůzných zvěrstvech války prolnutých idylickými vzpomínkami na rodnou Arménii.
Zapomeňte na Vzpomínky na Afriku, Bílou Masajku, Gorily v mlze apod. Reálný pohled na dopad vlády koloniálních mocností na africkém kontinentu. Najdou se i odlehčenější kapitoly jako Neexistuje nic jako africký přízvuk o stereotypním ztvárnění Afriky v hollywoodském pojetí.
Vzpomínky na šťastné dětství v Terešvě v kontrastu s hrůzami holocaustu popsanými bez příkras a stručnou formou. Snad autor věnuje svou další knihu poválečným osudům Etel a jejích sester.
Moje první kniha od paní Vostré. Velmi milé překvapení. Autorka nás čtivou, vtipnou, přátelskou formou nechává nahlédnout do běžného, ale i soukromého třítýdenního života v Japonsku. Doporučuji.
Velké zklamání, zmatek nad zmatek, nesouvislé narcistické zmatečné vyprávění. Snad jen dvě kapitoly zaujaly. Nijak neobohatí.
Jedno vím zcela jistě, tuto knihu už nechci nikdy znovu číst, bohužel některé obrazy do konce života z paměti nevymizí. I když ne "dle skutečných událostí", skvěle napsáno.
Mělo by být zavedeno jako povinná nebo alespoň doporučená četba. Smutné, že je tento tragický osud obce opomíjen. Díky paní Lednické se snad opět dostane do povědomí i našeho národa.
Zábavný cestopis nejen z každodenního korejského života s vtipnými ilustracemi.
Relax v moderním stylu Agathy Christie s drsnějšími vraždami.
Knihu si užijí nejen milovníci umění (i výtvarného), knihovnice, ale i čtenáři životopisných románů. Dokonalé vykreslení dobové společnosti, plejáda slavných a významných osobností tehdejší doby, se kterými se Belle setká, to vše bravurně zakomponované do historických reálií. Silný příběh, silné ženy, doporučuji všem .