Holubka Holubka komentáře u knih

Zjizveni Zjizveni Emily McIntire

Na to jak se mi do knihy nechtělo, tak mě překvapivě bavila. Určitě nemá na první díl, ale propadák to také nebyl. Všichni jsou naprosto psychopati, ale mě to nevadilo. Hrozně mě bavilo zasazení příběhu na začátek dvacátého století. Protože představa Tristana v módě Peaky Blinders je prostě top.

05.07.2024 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Určitě lepší jak první díl. Konečně jsme se dostali z hradu a příběh začíná nabírat grády. Celaena mě tady už tak neštvala. I když její chování proti Dorianovi jsem nechápala. Jako přítelkyně se opravdu nechovala. Dorian byl ze začátku na pěst, jeho žárlivost mě vytáčela. Ještě že pak musel začít řešit něco jiného. Chaol mě bavil od začátku, v jednu chvíli mi ho bylo líto a jsem zvědavá co s ním má autorka v plánu dál. Tu jednu hvězdičku si ještě ušetříme pro další díly, protože cítím že se to pořádně rozjede.

31.05.2024 4 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

(SPOILER) Tak tahle Celaena mě bavila víc než ta v povídkách. Jsem ráda že v dolech nenechala svoji drzost. Určitě zde působila vyspěleji a ne jako rozmazlený fracek. Mám jen hrůzu z toho co si pro ni král připravil.
Kdo mě dále zaujal byl Chaol. Hrozně mě bavil jeho vývoj vztahu k Celaeně. Jeho uvědomění že kapitán stráží věří vražedkyni mě pobavilo. Za to Dorian mi přišel jako by byl pouze fascinován novou hračkou, ale na konci bylo vidět, že by chtěl dokázat víc. Tak jsem na něj zvědavá dál v příběhu.
Jsem ráda že jsem si Krvavé ostří přečetla před prvním dílem. Celaena se tady o pár věcech zmiňuje a je fajn vědět co přesně myslí a co se odehrálo.

23.05.2024 4 z 5

Velké naděje Velké naděje Ava Reed (p)

Co mě určitě nebavilo byl začátek. Těch prvních pár kapitol se dalo shrnout v jedné a nebyla by to taková nuda. Ovšem když se konečně dostaneme do Whitestonu děj nabírá tu správnou rychlost. Do toho je nám vložena romantická linka. Ta sice ničím extra nevyčnívá ale čtenář si ji užije. Co mě hodně bavilo bylo lékařské prostředí a jsem moc ráda že jsem se pro tuto sérii rozhodla.

30.04.2024 4 z 5

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Ali je prostě jistota. Čte se to samo a u některých scén jsem se smála nahlas. Mal mě bavila od začátku a s Nolanem jim to úžasné fungovalo. Šachové prostředí žeru, i když tu hru vůbec nechápu a půl knihy jsem nevěděla o čem mluví. Ale na to jsem si u Aliných knížek zvykla. Po tom co jsem žrala seriál Dámský gambit na netflixu, jsem věděla, že mě knížka bavit bude. Tím že se jedná o YA není knížka tak žhavá jak je u autorky zvykem, ale to mi vůbec nevadilo. Co mi ovšem knížka zkazila, je to, že už asi nechci dceru, protože jí v pubertě zabiju.
Jo a Oze chci za nejlepšího kamaráda, byl ze všech nejlepší.

22.04.2024 4 z 5

Láska mezi řádky Láska mezi řádky Lauren Asher

Klasická romantika. Příběh se čte dobře a stránky mizí pod rukama. ALE po té obrovské pozornosti, kterou knížka na Instagramu a tiktoku má jsem čekala opravdu víc. Knížka se tváří originálně v podobě prostředí, ale bohužel toho je tam minimum. Nic originálního v příběhu nenajdete a jedno klišé střídá druhé. Zahra je úžasná, ale Rowan mi chvílemi připadal jako robot. Za co bych klidně přidala hvězdičku je epilog, tenhle druh mé romantické srdce miluje. Bohužel ale musím být přísná a nechat ty tři. Pokud máte ale tento druh literatury rádi, tak po knížce sáhněte, zklamání nebudete. Jsem zvědavá na další díly o bratrech. Ti vypadali zajímavěji, hlavně Declan.

06.02.2024 3 z 5

Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Twisted Hate: Nenávist na ostří nože Ana Huang

Bohužel mě přepadla čtecí krize a chvíli mi trvalo než jsem se začetla. Bohužel jsem měla ze začátku problém s Joshem a s Jules. V prvním díle byli skvělí a já je měla ráda jako vedlejší postavy, ale nedokázala jsem si je představit jako hlavní aktéry. Díky bohu mě to po začtení přešlo.
Příběh těchto dvou jsem si užila. Jiskřilo to jak blázen a jejich ustavičné špičkování mě bavilo. Na to kolik má knížka stránek příběh ubíhá šílenou rychlostí a na konci si říkáte že chcete ještě. Nakonec jsme si s Jules a Joshem padli do oka. Bohužel pro ně dva tento díl nepředčil dvojku kterou prostě miluju a Rhys s Bridget jsou stále mými favority.
S čím jsem měla trošku problém byla erotika. Josh je na mě moc drsnej a to mi drsný chlapy nevadí, ale k němu mi to nějak nesedlo. I proto je tento díl pro mě z celé série zatím na posledním místě. Série si ale drží skvělé tempo a už se moc těším na Christiana a Stellu.
Hrozně mě baví ten časový posun a je skvělí, že se v sérii všechno nevyřeší během měsíce. Ale vždycky se zaseknu když se dozvím věk aktérů a musí mi dojít, že už nejsme na vysoké jako v prvním díle.

27.01.2024 4 z 5

Odstín smrti Odstín smrti Bianca Iosivoni

(SPOILER) Jsme u pátého dílu a autorky se s námi nemazlí. Začátek se pěkně rozjel a osvobození Roxy bylo fajn, ale pak se to nějak utnulo. Chápu že chtěla trávit čas s Niallem, ale strašně mě naštvalo že nešla hned chytat zbylé duše. Užívat si snad mohla pak až by je měla všechny poslané pryč ne? Ale ten konec? To byla bomba. Zklamalo mě že jsme tu vůbec neměli Kevina. V jedné scéně byl nasranej a v druhé bum jsem král podsvětí. No já doufám že v posledním díle bude nějaké vysvětlení nebo něco, tohle mi prostě nestačilo.
To co udělaly autorky se základnou v Praze? To mi bylo líto. Prahu jsem si ve třetím a čtvrtém díle oblíbila a i místní lovce a tohle bylo pro mě moc. Dál Weston. A Finn? No já doufám, že Finna zachrání a skončí s Giselle. Jinak budu naštvaná.
Já vím že jsi jenom stěžuju, ale knížku jsem si užila. Byla jsem naštvaná, dojatá i pobavená. Těším se na poslední díl a na to jak to celé dopadne i když po tomhle díle mám docela strach o koho přijdeme tentokrát.

13.01.2024 4 z 5

Ever: Když se mě dotkneš Ever: Když se mě dotkneš Nikola Hotel

(SPOILER) Romantická linka byla krásná. Vztah Abbi a Davida se krásně vyvíjel a moc jsem jim to přála. Co se zbytku příběhu týče mohl být víc propracovaný. Ze začátku mohla s Davidovou terapií víc bojovat. Prostě mě mrzelo, že se objeví David jednou na ni sáhne a hned nic nebolí a vše je fajn. Zbytek příběhu byl snadno předvídatelný. Důvod autonehody mě zklamal a nějaká konfrontace s Ryanem mi dost chyběla. Navíc jen jedna sklenička šampaňského? Tady se to dalo zpracovat opravdu líp. Co se týče hlavní zápletky tam mi vadilo Davidův hněv. Kvůli zápletce to naprosto chápu, ale přišlo mi to prostě moc. Hlavně proto jak byl David popisován. Takový hněv k člověku, kterého v životě neviděl, k němu prostě neseděl. Kdybych měla hodnotit jen romantickou linku určitě by hodnocení bylo lepší. Bohužel zbytek příběhu mohl být lepší. To ale neznamená že knížka byla špatná. Četla se sama a byla plná emocí. Jen já bych ty emoce ždímala víc na dřeň.

17.12.2023 3 z 5

Království prokletých Království prokletých Kerri Maniscalco

K druhému dílu jsem se dostala asi po půl roce co jsem přečetla první. A vidím, že jsem udělala chybu, že jsem tak dlouho otálela. Tenhle díl byl skvělý. Sice mi chybělo prostředí Itálie, ale jinak jsem naprosto spokojená. Po přečtení mám teda otázek plnou hlavu a hned sahám po třetím díle abych se konečně všechno dozvěděla. A ta sexuální energie mezi Irou a Emilií? Chvílemi jsem myslela, že to jiskření mezi nimi mi zapálí knížku.

04.12.2023 5 z 5

Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Vlastně já ani nevím. Knížka mě ze začátku bavila, překvapil mě příběh, tam jsem čekala trošku něco jinýho. Pak se to dostalo do takovýho průměru a konec už jsem četla spíš z donucení. To "drama" byla taková blbost, že to mi knížku úplně zkazilo. Jako kdyby si autorka 20 stránek před koncem uvědomila, že se tam vlastně musí něco stát aby to ohrozilo ten jejich vztah.

04.11.2023 3 z 5

Rapsodie Rapsodie Laura Thalassa

(SPOILER) Já si to užila! Ano příběh není propracovaný, jiné postavy než Des a Callie vlastně neexistujou, ale mně to nevadilo. V knížce jde vlastně jen o vztah těch dvou, všechno ostatní je jen doplnění aby se v knížce taky něco dělo. Já jsem s tím ale v pohodě. Vývoj jejich vztahu jsem si zamilovala, jak v minulosti tak v součastnosti. Ano všechno bylo by konci vyřešeno lusknutim prstu, ale s tím dokážu žít. Hned jdu na druhý díl.

05.10.2023 5 z 5

Holka přes palubu Holka přes palubu Tessa Bailey

Tohle bylo skvělí. Krásná romanťárna plná žhavých scén. Určitě sáhnu i po druhém díle.

04.09.2023 5 z 5

Krvavá magie Krvavá magie Bianca Iosivoni

Tento díl se mi líbil o něco víc než první. Kniha se četla úplně sama. Cain jsem si oblíbila o něco víc než Roxy. Určitě sáhnu po dalším dílu.

17.08.2023 5 z 5

Kandidát na přítele Kandidát na přítele Alexis Hall

Vlastně mě to bavilo víc než jsem čekala. Humor byl za mě super a všechno tak krásně rychle plynulo. Luc mě hodně bavil a jsem na něj neskonale pyšná, že ještě nezabil své kolegy. Co mě zamrzelo byl konec. Chybí tomu dotažení. Prostě chybí epilog. Já jako milovnice epilogů chci na konci každý knížky dobrý epilog, ale tady jsem zklamaná. Jinak ale knížka byla super a dost jsem se smála.
Ok beru zpátky to s tím koncem, teď jsem koukala, že má autorka i druhý díl. Tak ten konec beru.

16.11.2024 4 z 5

Bezchybně Bezchybně Elsie Silver

Tohle je přesně to co miluju. Malý město, nerudný sexy chlapy a jiskření takový, že mi z toho vzplane knížka. Přidejte ještě kovboje a já jsem v sedmém nebi. Všichni byli skvělí a já prosím další díly, protože tihle bráchové mě hodně baví.

06.11.2024 5 z 5

Purpurea Purpurea Adalyn Grace

(SPOILER) Určitě to není taková bomba jako první díl. A já stále přemýšlím zda tři nebo čtyři hvězdičky. Možná tři a půl? U Signy a Smrtonoše mi chyběla ta jiskra z prvního dílu. Ale i tak jsem celou dobu Osud proklínala, za to co jim provádí. S Osudem chvíli soucítíte a v další kapitole ho máte chuť uškrtit. Blythe na mě udělala dojem až na konci, a její rozhodnutí mě hodně navnadilo na další díl.

Co mě hodně zaujalo byla Osudová věta "Jestli nás všechny nechcete uvrhnout do spárů Chaosu...." Že by autorka měla v záloze ještě dalšího bratra? Já doufám že ano!

23.10.2024 4 z 5

Překvapivý následník Překvapivý následník Jax Calder

Miluju Calluma. Miluju Olivera. Miluju jejich rozhovory. Miluju celou tuhle knihu. Za mě obrovské překvapení a je mi líto, že jde dát jenom pět hvězdiček.

14.10.2024 5 z 5

Zmiz, dokud můžeš Zmiz, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Za mě lepší jak první díl. Bavil mě vývoj vztahu Laurel a Hucka. Vyšetřování bylo o moc zajímavější než v prvním díle. Líbí se mi, že autorka na začátku nic neokecává a hned nás hází do děje. Abigail mě sere, ale její linka tomu dává tu správnou jiskru.

18.09.2024 4 z 5

Pozlacená Pozlacená Raven Kennedy

Tak do půlky to byla nuda. Od půlky se konečně začalo něco dít. Jako první díl série, si myslím že to bylo fajn. Dal určitě pokračovat budu. Moc mě totiž zajímá jak se to dál bude vyvíjet.

05.09.2024 3 z 5