hs777 komentáře u knih
K této knize není co dodat. Snad jen - pět hvězd je sakra málo.
Hájíčkovi podle mne víc sedí romány, ve kterých člověk postupně a pomalu nasákne atmosféru, vcítí se do postav, žije s nimi a nakonec se jen těžko loučí. U povídek to úplně takto nefunguje, ale přesto mě tato sbírka potěšila.
Hodně příjemný návrat ke starým známým, škoda že tak kraťoučký.
Tomáš Volf je sympatický a čím dál tím lepší. Dva případy - jeden současný, druhý trochu starší a oba s podobným zvláštním způsobem úmrtí, přitom žádné brutality, litry krve ani zbytečné odbočky. Pro mě to byla chytrá česká detektivka na páteční večer navíc s povedenou obálkou.
I na takto málo stranách dokáže jít Delphine de Vigan pořádně do hloubky. Vynikající!
Sice jsem si přála, aby se znovu objevil Julian, ale i bez něj se mi další díl hodně líbil. Nápad propojit první a současný případ Martina Servaze byl promyšlený, nenásilný, postupné rozkrývání a skládání kamínků do mozaiky mělo spád a ani chvilku jsem se nenudila. I já jsem zachytila v poslední kapitole náznak pokračování, takže se moc těším.
Další perla z pera české autorky. Pár měsíců života jedné rodiny, mnoho vyhrocených situací a pohled tří generací, přičemž každý má jen tu svou pravdu jako zaručeně nejlepší řešení. Babičce Evě jsem fandila, Viktora litovala a matku Hanu nesnášela, i když občas se mi ty emoce trochu pomíchaly. Byla jsem ráda, že ani v závěru Petra Soukupová nesklouzla do nereálného happyendu a nechala doznít tak, jak to většinou v životě dopadne.
Neuvěřitelný, překvapivý a unikátní thriller, kterému nechybí absolutně nic. Málokterý autor mě dokáže udržet v nepřetržitém napětí a vodit za nos tak, že s každou kapitolou měním diametrálně názor s přesvědčením, že tentokrát už jsem si stoprocentně jistá ..... nechci nikoho podceňovat, ale myslím, že rozuzlení bude šokovat každého.
Někde jsem zahlédla informaci, že tato kniha je pro nakladatelství Domino "prubířským kamenem", zda i nadále překládat a vydávat tuto ve světě velmi oblíbenou a čtenou autorku. Velmi by mne mrzelo, kdybych si nemohla od Sharon J.Bolton žádnou další knihu přečíst - tak prosím čtěte a doporučujte!
Výborné odpočinkové čtení s velkou nadsázkou, jak to vypadá v nebi a mezitím prosvítá něco trochu vážnějšího.
Už jsem pár knih o despotickém režimu KLDR přečetla, takže tuším, jak velké zrůdnosti se tam dějí. A stejně mě pokaždé šokují skutečné a hrůzu nahánějící prožitky těch, kteří je zažili na vlastní kůži. To, že o tom můžeme číst, znamená, že se jim podařilo uniknout, ale bohužel jsou to pouze jednotlivci, většina zůstává v tom pekle dál.
Nepřikrášlená sonda do života korejské mladé ženy, u které díky zakořené a přetrvávající diskriminaci dívek ve společnosti propukla psychická nemoc. Život Kim Čijong narozené v roce 1982 je zaznamenán věcně, chladně, skoro dokumentárním způsobem včetně faktických statistických dat o korejské společnosti. Určitě stojí za přečtení.
Vtipné, nenáročné a střízlivě romantické - i takové knihy jsou občas potřeba. Navíc fandím českým autorkám, proto doporučuji (možná spíš ženám).
Dlouhé čekání a velké očekávání. Keplerovic hodně přitvrdili, jsou neúprosní a ani oblíbené postavy nejsou ušetřeny. Nad odbornými znalostmi a fyzickou zdatností některých postav jsem jen kroutila hlavou. I tak ale hodnotím čtyřmi hvězdičkami a další díl bych si přála opět nějaký originál.
Devátý díl a znovu mistrně vymyšlená zápletka a především vražedná zbraň. To co nám slouží každý den a bereme jako samozřejmost, nás může zákeřně, neočekávaně a kdekoliv zabít. Ani tentokrát se neobejde Deaver bez známého schématu s vynikajícími dedukcemi geniálního Lincolna a s několika překvapivými zvraty na posledních stranách, ale právě proto ho tak ráda čtu a zároveň pokaždé žasnu nad jeho hlubokými znalostmi z různých oborů.
Parádní thriller. Četla jsem tak rychle a zběsile jak jen to šlo - snažila jsem se tím zkrátit děsivé utrpení unesených malých holčiček. Angela Marsons umí a Kim Stone je velká sympaťačka.
I já jsem podlehla brutální mediální masáži. A co k tomu víc napsat? Povrchní vztahový propletenec končící ve vzduchoprázdnu. Detektivní zápletka má možná přilákat i mužské čtenáře a odlišit od Bábovek. Hodí se k přečtení na lehátku u moře s drinkem v ruce, ale za pár dní zmizí z mysli stejně tak rychle jako opálení.
Knížky Tess Gerritsen mám hodně ráda, ale u tady jsem se vyloženě trápila. Duchařina není můj šálek a abych řekla pravdu, ani nevím, proč tam tato linka vlastně byla a jak si ji vysvětlit. Příště snad budu moct dát víc než tři hvězdy.
Koncert slov, básnický jazyk bez veršů a jen nenápadné nitky spojující jednotlivé nezávislé povídky. Mapa Anny je unikát a pro mne velké překvapení.
Trochu nereálné, trochu překombinované, ale četlo se dobře, rychle a k tomu Baudelairovy verše - takže dobrý průměr a za tři.
Malé temné lži jsou neskutečně temné. Tíha, smutek a zoufalost na mě padaly tak, že jsem, pro mne nezvykle, musela dělat velké přestávky ve čtení. Nedrtilo mě tolik pátrání po ztracených dětech, ale rozervanost a vnitřní vyhaslost všech tří hlavních postav Catrin, Calluma i Ráchel po prožitých traumatech. Každopádně další vynikající knížka od S.J.Bolton, i když velmi těžkého kalibru.