Italkaaa | Komentáře u knih | Databáze knih

Italkaaa Italkaaa komentáře u knih

Pomněnkové matky Pomněnkové matky Lenka Chalupová

Tísnivé a v mnohém nepředstavitelné. Drsně popsané pocity beznaděje ženy, která nemůže mít děti. Celou četbu jsem si přála, aby příběh dobře dopadl. Knihu jsem kvůli tomu nemohla skoro vůbec odložit a když jsem přeci jen musela, neustále jsem na příběh myslela...

13.06.2023 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Kniha mě vůbec neoslovila. Čekala jsem něco nadčasového, uhrančivého a mimořádného, dostaly se mi ale pouze opaky všeho, co jsem popisovala výše.

25.10.2022 1 z 5

Sběrná kniha Sběrná kniha Pavel Kosatík

Pro někoho, kdo miluje její dokumenty, je tato kniha must read, protože dává nahlédnout do mysli této tvůrkyně, která umí zpracovat obyčejné osuduy prostých lidí tak, že působí zcela neobyčejně a dokáží člověka strhnout.

16.04.2022 5 z 5

Dobrodružství Toma Sawyera Dobrodružství Toma Sawyera Mark Twain (p)

Krásné, víc slov netřeba.

14.02.2022 5 z 5

Co je odtud vidět Co je odtud vidět Mariana Leky

Je to divné, ale hezky divné.

01.02.2022 3 z 5

Pérák Pérák Petr Stančík

Můj nejoblíbenější superhrdina ze všech! Pérák! doporučuji všem, zvláště těm, kteří neholdují komixům a superhrdinům - vám se to bude líbit nejvíc, protože netrpíte takovou tou chytrolínskou úchylkou hledat na každém díle mouchy a prokazovat svou znalost jiných a podobných děl z oboru. Prostě si tuhle knihu užijte, protože Pérák je fakt zábava a strašně by se mi líbil film.

27.01.2022

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Knihu jsem četla proto, že jsem byla zvědavá, jesti se ten příběh nějak rozjede, jestli je autorka rozparádila. Spíš to ale vypadá, že vzala zpátečku a dělo se toho v příběhu méně než v prvním dílu. Opět - není to špatná kniha, ale spíš mě nudila než bavila a na třetí díl se nechystám.

27.01.2022 2 z 5

Dr. Alz Dr. Alz Miloš Urban

Dr. Alts od Miloše Urbana je fascinující román, který spojuje tajemno, psychologickou hloubku a napětí. Urban opět dokazuje svou schopnost vtáhnout čtenáře do propracovaného světa, kde se prolíná realita s temnými podtóny. Příběh je chytrý, strhující a nutí čtenáře přemýšlet dlouho po dočtení.

02.01.2025 5 z 5

Psí srdce Psí srdce Michail Bulgakov

Nádhera, na jak malém prostoru dokázal B. vyjádřit tolik podstatných věcí.

06.04.2024 5 z 5

Jeptiška Jeptiška Denis Diderot

Tohle jsme četli ve škole a teď jsem si to po letech přečetla v jiném jazyce a musím říct, je mě text stále oslovuje, je plný zajímavých myšlenek a poukazuje na problematičnost církve. Mám tu knihu ráda.

24.02.2024 5 z 5

Tíživá láska Tíživá láska Elena Ferrante

Jedním slovem: nádhera!

24.02.2024 5 z 5

Krycí jméno Studentka Krycí jméno Studentka Milena Štráfeldová

Skvěle popsaná doba, bez patosu, jak to mám ráda.

08.06.2023 5 z 5

Anatomie rodu Anatomie rodu Simon Mawer

Opravdu bravurně dovyprávěný příběh. Takových knih nevychází mnoho. Silný příběh, silné postavy, logicky jednající, dojemný, nikoliv plytký. Doporučuji všem.

08.06.2023 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Ale ne...

17.04.2022 2 z 5

Moje dlouhé mlčení Moje dlouhé mlčení Erika Bezdíčková

Přečetla jsem během covidu a příběh mě zasáhnul natolik, že jsem nemusela myslet na ty hrůzy spojené s pandemií. Protože se děly daleko větší hrůzy a člověk by neměl podléhat všeobecnému marasmu.

16.04.2022 5 z 5

Jeden den Ivana Děnisoviče Jeden den Ivana Děnisoviče Alexandr Isajevič Solženicyn

Skvěle popsané svědectví z gulaku. Autentický text.

01.02.2022 5 z 5

Nulorožec Nulorožec Petr Stančík

Jo! Skvělé, prostupují tím různé obory, které nerozumím, o to víc mě to bavilo.

Proměněné sny Proměněné sny Petra Dvořáková

Fantastické rozhovory, a to hlavně díky tomu, že jsou úplně o němčem jiném než na co jsme zvyklí z internetu, časopisů nebo televize. Podnětné a k zamyšlení.

K majáku K majáku Virginia Woolf

Myslím, že autorka má fascinující dar vytvořit skutečnost. Esej o o životě, nevyřčené úzkosti a síle slova. Krásný román.

Panenství Panenství Marie Majerová

Je to hezký příběh o obětavosti, ale trochu staře a nezáživně napsaný.

22.01.2022 4 z 5